به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا ، دکتر اسدالله نقدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با اشاره به پروژه بازآفرینی محلات تاریخی همدان، اظهار کرد: هدف از بازآفرینی شهری احیاء و ارتقاء کیفیت کالبدی و اجتماعی زندگی در محلات و جلوگیری از نابودی میراث شهری، گسترش تعاملات اجتماعی و برگرداندن سرزندگی به محلات قدیمی به منظور رضایت مردم از زندگی است.
وی تصریح کرد: بازآفرینی به معنای حفظ مطلق هر آنچه بوده نیست بلکه باید در عین حفظ میراث شهری و فرهنگی، رفع نیازهای روز مردم هم مد نظر قرار گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا ادامه داد: با توجه به اینکه سبک زندگی مردم عوض شده و یا در حال تغییر است، شهرسازی نیز باید پاسخگوی نیازها باشد اما میتوان ضمن ساختن شهر امروزیتر هویت دیروز را نیز کماکان تا حدود زیادی حفظ کرد.
طرح پیاده شده در محله جولان سنخیتی با گذشته محله و شهر همدان ندارد
نقدی با اشاره به طرحهای نوسازی گفت: طرحهای نوسازی دارای ایرادات بسیاری بوده، برای مثال آنچه تاکنون بر روی بافت محله جولان همدان پیاده شده، اساسا هیچ سنخیتی با گذشته محله و شهر همدان ندارد بنابراین شما شاهد تولد یک محله جدید با آدمهای جدید هستید.
وی در ادامه یادآور شد: با توجه به قدمت تاریخی، کمنظیر بودن شکل، نقشه و معماری محلات شهر همدان در کنار شهرهای بوشهر، ساری و کاشان برای پیاده سازی طرح بازآفرینی انتخاب شد.
مطالعات پروژه بازآفرینی از دو سال گذشته در همدان آغاز شد
نقدی با بیان اینکه مطالعات پروژه بازآفرینی در قالب سه تیم مطالعات اجتماعی، شهرسازی و معماری از دو سال گذشته شروع شده، یادآور شد: طی دو سال گذشته جلسات متعددی با معتمدین شهر و مردم و مصاحبههایی نیز با کسبه دور چمن محلات برگزار کردیم.
وی اضافه کرد: هدف از مطالعات پروژه بازآفرینی اطلاعرسانی، درگیر کردن و مورد توجه قرار دادن ایدههای مردمی در جریان بازآفرینی بوده و همزمان با واحدهایی ذیربط از جمله راه و شهرسازی، شهرداری، شورای شهر و مسکنسازان نشستها و بحثهای کارشناسی بسیاری انجام شد که در نهایت در قالب یک پیمایش اجتماعی نیازها و اولویتهای بازسازی محله از دید سکنه و کسبه و معتمدین احصاء شده است.
نقدی خاطرنشان کرد: در مرحله اول از بین 50 محله موجود در همدان، محلههای کبابیان، حاجی و کلپا برای اجرای طرح انتخاب شدند چرا که این محلات بیشتر هویت و بافت سنتی خود را نسبت به محلههای دیگر حفظ کردهاند.
وی به چمن محلهها اشاره و اظهار کرد: چمن محله در همدان میدانچهای بوده که خدمات عمومی و اساسی، نیازهای روزمره مردم از جمله قصابی، قهوهخانه و نانوایی را تامین میکرد و پاتوق و محل ملاقات مردم نیز محسوب میشد که محلات یک مسجد و یک حمام نیز داشتند.
نقدی در بخش دیگری عنوان کرد: هدف از اجرای طرحهای نوسازی جلوگیری از ترک جمعیت بومی و انهدام هویت و الگوی سنتی شهری ایرانی است.