به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، مهندس هوشنگ عشایری در حاشیه هفتمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان همدان گفت: بعد از دستور مقام معظم رهبری درباره رسیدگی به مشکلات مردم ساکن در بافت های فرسوده و سکونتگاه های حاشیه ای و غیررسمی، دولت مصوباتی را برای انجام فرمایشات مقام معظم رهبری تببین کرد که منجر به شکل گیری اقدامات مناسبی در خصوص بافت های ناکارآمد شد.
وی افزود: خوشبختانه جلسه شورای عالی پول و اعتبار تشکیل شد وکاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در بافت فرسوده از ۸ درصد به ۶ درصد کاهش یافت و به همه بانکهای عامل ابلاغ خواهد شد. سپرده گذاران از این پس می توانند تسهیلات را با سود ۶ درصد دریافت کنند.
مهندس عشایری افزود: ویژگی مهم صندوق پس انداز یکم این است که افرادی که از این تسهیلات در کشور استفاده می کنند باید برای اولین بار مسکن خریداری کنند اما این محدودیت در بافت های ناکارآمد شهری برداشته شد و هر فردی که سپرده گذاری کرده باشد امکان استفاده از تسهیلات ۶ درصد را خواهد داشت.
وی گفت: خوشبختانه استان همدان یکی از استان هایی است که سرعت و شتاب خوبی در راستای هم افزایی بین شهرها داشته است و این پیشتازی به دلیل پیگیری های استاندار همدان و سایرمسئولان در اجرای برنامه های بازآفرینی شهری است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: ما در ارتقای فضاهای آموزشی، بهداشتی، سبز و عمومی شهری تلاش می کنیم که انشاالله هر محله ای هدف بازآفرینی به میانگین محلات شهر خودش برسد.
مهندس عشایری ادامه داد: برنامه اقدام مشترک محلات باید با در نظر گرفتن 3 موضوع فعالیت، نقش و سهم هر دستگاه هر 15 روز یک بار تشکیل شود و بعد در ستاد بازآفرینی استان به ما اعلام کنند تا ما مبتنی بر این برنامه، سهم این استان از منابع ملی را اختصاص دهیم و همچنین اقدامات مرتبط با این موضوع را از طریق دولت پیگیری کنیم.
وی عنوان کرد: جریان صندوق یکم جریانی است که مردم از آن استقبال ویژه کردند.
مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران با بیان این موضوع که کسانی که از تسهیلات صندوق یکم استفاده می کنند واقعا از افراد نیازمند هستند، گفت: هم اکنون مازاد 400 هزار نفر سپرده گذار صندوق یکم در کشور وجود دارد.
مهندس هوشنگ عشایری، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه برنامه ای که آقای رئیس جمهور درباره عمران و نوسازی مطرح کردند، مبتنی بر سه اقدام بود، گفت: اولین اقدام حضور بخش خصوصی در نوسازی و بهسازی مسکن بود که براساس آن همه دستگاه های دولتی مکلف هستند اراضی مورد نیاز را در اختیار این بخش قرار دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دو بخش دیگر برنامه رئیس جمهور درباره عمران و نوسازی، گفت: بخش دوم ارتقای خدمات روبنایی و زیربنایی و بخش سوم هم مشارکت اجتماعی و عمومی مردم در بازآفرینی شهری است.
مهندس عشایری با بیان اینکه در گذشته رویکرد اجتماعی چندان مدنظر برنامه بازآفرینی شهر نبود ولی امروز محله و مردم در برنامه بازآفرینی شهری نقش دارند، گفت: از یک جوان تا یک فرد میانسال می توانند در بهبود شرایط محله و نوسازی آن مشارکت داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: باید مطالبه گری و آگاهی مردم محله های هدف بازآفرینی شهری را افزایش دهیم.
مهندس عشایری عنوان کرد:66 هزار هکتار اراضی شهری در ۵۲۳ شهر با جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون جمعیت دچار جریان بدمسکنی و سکونت در محلات نابسامان هستند که براساس برنامه ششم توسعه، این محلات باید بازآفرینی شوند.
وی حداقل زمان بهسازی هر محله و اجرای برنامه بازآفرینی در آن محله را بین ۱۰ تا ۱۲ سال عنوان و تصریح کرد: در طول این مدت، محلات هدف باید به میانگین کیفیت زندگی همان شهر دست یابند و شرایطی مهیا شود که زیست پذیری در آن محلات افزایش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این ۱۳۳۴ محله میانگین رقم مورد نیاز بهسازی در هر مرحله ۹۰ میلیارد تومان است که شامل همه نیازهای روبنایی و زیربنایی اعم از احداث آموزشگاه، ورزشگاه، فضای درمانی، فضای فرهنگی و زیرساخت های شهری مانند آب، فاضلاب و امثال اینهاست. همچنین نوسازی واحدهای مسکونی نیز در این طرح گنجانده شده و این رقم به ساخت و ساز مسکن نیز اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: به طور کل بودجه مورد نیاز برای نوسازی کل محلات نابسامان کشور ۱۲۳ هزار میلیارد تومان است که با توجه به حداکثر زمان اجرای آن سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومان باید برای بهسازی محلات آسیب پذیر اختصاص یابد که 10 هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی، 8 هزار میلیارد ریال توسط دولت و 7 هزار میلیارد ریال توسط شهرداری تامین می شود.
مهندس عشایری یادآورشد: برنامه تشویقی ما برای ورود توسعه گر به ساخت و ساز مسکن در محلات هدف، ارائه تخفیفات در هزینه های جانبی است که در مجموع ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه تمام شده ساخت و ساز در این محلات پائین تر از محلات دیگر خواهد بود که شامل تخفیف در هزینه صدور پروانه ساختمانی، نظارت نظام مهندسی، انشعابات آب و برق و گاز، بیمه کارگر ساختمانی، صدور سند و... می شود که این انگیزه خوبی برای توسعه گران به وجود خواهد آورد.
40 طرح بازآفرینی شهری در همدان در حال اجراست
فرهاد فرزانه، مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت: 96 محله در استان همدان برای اجرای طرح بازآفرینی شهری شناسایی شده اند که 40 طرح بازآفرینی هم اکنون در این استان در حال اجرا است.
او افزود: این طرح ها مرمت خانههای تاریخی، پوشش رودخانهها و طرح هایی از این دست را شامل می شود.
فرزانه با بیان اینکه در سال 96 طرح بازآفرینی شهری در سطح کشور تدوین شد و در 19 بهمنماه مورد تصویب قرار گرفت، گفت: طرح توانمندسازی مناطق حاشیه شهر همدان برای اولین بار در سفر مقام معظم رهبری در سال 83 مطرح شد و در آن سفر معظم له دستور تهیه طرح سکونتگاههای غیررسمی این شهر را صادر کردند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان ادامه داد: در سال 93 این طرح در قالب ستاد توانمندسازی اجرا میشد و در حال حاضر در قالب ستاد بازآفرینی اجرا می شود. فرآیندی که در بازآفرینی شهری دنبال می شود، همهجانبه و متناسب با نیازهای افراد محله است که ارتقای سطح زندگی مردم در محدوده های هدف را در دست اجرا دارد.
او با بیان اینکه هدف محدودههای بازآفرینی در شهر همدان در سطح ملی، استانی و شهرستانی شناسایی شده است، بیان کرد: این محدودهها در قالب پنج محدوده شامل شناسایی محدودهها و محلههای نابسامان واقع در عرصه تاریخی شهر، محدودهها و محلههای نابسامان در بافت پیرامونی مراکز شهری، محدوده نابسامان واقع در بافت پیشینه روستایی، سکونتگاههای غیررسمی و محدودههای ناکارآمد با کاربری ناهمگون محیط شهری تقسیم میشود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان در پایان از همدلی و همراهی همه دستگاههای اجرایی در اجرای برنامه های بازآفرینی استان تقدیر و تشکر کرد.
زمین ها برای اجرای طرح بازآفرینی شهری شناسایی شده است
استاندار همدان در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان گفت: همه شهرستانهای استان در بازآفرینی شهری فعال شده و زمین ها شناسایی شده است.
محمد ناصر نیکبخت" عنوان کرد: تمام جلسات ستاد بازآفرینی راخودم حضورداشتم تا دستور مهم رییس جمهور را اجرایی کنیم و انتظار داریم استان همدان پایلوت بازآفرینی شهری در کشور شود.
وی ادامه داد: برای عملیاتی کردن درست و اجرای خوب طرح همه توانمان را به کار می بریم و یکی از دغدغه های بنده در استان بازآفرینی شهری است.
نیکبخت با بیان این مطلب که در پیگیری ها همه با هم هستیم و همه خدمتگزار مردم هستیم، خاطرنشان کرد: اگر وحدت و همدلی نباشد کار مردم زمین می ماند. امروز وحدت و همدلی بین خدمتگزاران مردم ونمایندگان شریف استان شکل گرفته است.
راه نجات استان همدان، کلان شهر شدن آن است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: بحث کلان شهر شدن استان یک اجماع است که همه دستگاه ها به آن کمک میکنند. ما کلان شهر شدن همدان را راه نجات این استان می دانیم.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: با 3 محور سامان بخشی، توان بخشی و هویت بخشی به حاشیه شهر ها می توان ناهنجاریهای موجود در شهر را کنترل و رفاه را تقویت کرد و بازآفرینی شهر را بر اساس معماری ایرانی - اسلامی اجرایی کنیم.
وی یادآور شد: با اجرای رینگ سوم، تمام مناطق شهر همدان و خانه های مردم امنیت پیدا می کنند.