به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست حسین الماسی معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران، اسماعیل زیارتی نصرآبادی رییس مرکز مطالعات برنامهریزی شهری و روستایی شهرداریهای استانهای منطقه دو کشور، ماندانا ملک مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید احمد حسینینیا دبیر دبیرخانه منطقه دو کشور و سایر کنشگران در عرصه بازآفرینی حضور داشتند.
در ابتدای جلسه حسین الماسی معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران، راهاندازی دبیرخانههای انتقال تجربیات برتر بازآفرینی منطقه دو با هدف توانمندسازی، ارتقا دانش تخصصی و تبادل تجارب موفق در حوزه بازآفرینی ویژه مدیران شهری، اعضای شوراهای شهر و کنشگران در عرصه بازآفرینی شهری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانههای انتقال تجربیات بازآفرینی در مناطق 5 گانه کشور با هدف بهرهمندی از تجربیات موفق بازآفرینی شهری و الگوبرداری از مناسبترین مدلها و روشهای مدیریت، دانش و انسجام سازمانی و همکاریهای بین بخشی در جهت اجرای ماموریتهای محوله تشکیل و راهاندازی شده است.
در ادامه حسینینیا دبیر دبیرخانه منطقه دو کشور گزارشی در خصوص اقدامهای انجام شده در حوزه بازآفرینی بافت ناکارآمد شهر اصفهان ارایه کرد و گفت: شهر اصفهان 26 هزار و 34 هکتار مساحت دارد و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 957 هزار نفر در آن زندگی میکنند. همچنین مساحت بافت فرسوده اصفهان دو هزار و 380 هکتار است و 449 هزار و 931 نفر در این بافت ساکن هستند.
او با بیان این که در مجموع 23 درصد از جمعیت اصفهان در بافتهای ناکارآمد زندگی می کنند، اظهار کرد: شهر اصفهان دارای 4 نوع بافت فرسوده تاریخی، میانی، پیشینه روستایی و پیشینه اسکان غیررسمی است و برای این 4 نوع بافت ناکارآمد 18 راهبرد دارای الویت و 103 سیاست اجرایی تدوین شده است.
به گفته او برندسازی، توانایی بسیج منابع، حداکثر بهرهوری، تاثیر پیرامونی، بهبود محیط و بازآفرینی شهری از ویژگیهای مهم پروژههای تعریف شده بازآفرینی شهری اصفهان به شمار میرود.
اسماعیل زیارتی نصرآبادی رییس مرکز مطالعات برنامهریزی شهری و روستایی نیز با اشاره به اقدامهای شاخص شهرداری اصفهان در پیشگیری و رسیدگی به علل و عوامل پدیده حاشیهنشینی تصریح کرد: به نظر میرسد حل پدیده حاشیهنشینی نیازمند یک وحدت و انسجام مدیریتی با هدف ارتقا و توانمندسازی مردم ساکن در این مناطق است، این امر با اجرای برنامههای مرتبط با زیرساختهای شهری، مسائل فرهنگی- اجتماعی، ارتقا زیرساختهای آموزشی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار و تشویق به مهاجرت معکوس امکانپذیر خواهد بود.
ماندانا ملک مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن این دوره آموزشی، اظهار کرد: باید تجربیات موفق در حوزه بازآفرینی در بین مدیران شهری و دست اندکاران در سراسر کشور ترویج و اشاعه پیدا کند.
در پایان، سید احمد حسینینیا طی حکمی از سوی حسین الماسی مفیدی و حسین رجب صلاحی (معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور) به عنوان دبیر دبیرخانه جمع آوری و ترویج تجربیات برتر بازآفرینی شهری منطقه دو کشور شامل استانهای اصفهان، فارس، جنوب فارس، بوشهر، چهارمحال وبختیاری،کهکیلویه و بویراحمد و هرمزگان منصوب شد.