ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، چهارمین نشست از سلسله نشست‌های موضوعی دفتر یازدهم با محور"اقشار آسیب‌پذیر و حقوق شهروندی در محدوده‌ها و محله‌های هدف بازآفرینی شهری" و موضوع "ناتوان‌ها و کم‌توان‌ها و حقوق شهروندی؛ تأملی بر وضعیت سالمندان و معلولان در محدوده‌ها و محله‌های هدف بازآفرینی شهری" برگزار شد .

این نشست با سخنرانی آقایان دکتر نصراصفهانی و دکتر آرام و با حضور خانم‌ دکتر خلوق و آقای دکتر جبارزاده(اعضای پنل) و آقای دکتر معیدفر(دبیرعلمی) در سالن اجتماعات شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران  و حضور صاحب نظران ، فعالان و اساتید در حوزه مسایل اجتماعی  برگزار شد .

در ابتدای این نشست دکتر معید فر  دبیر علمی نشست گفت : اگر چه بهسازی و عمران بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی از منظر کالبدی مورد تایید وزارت راه و شهرسازی اما تجارب چندین دهه تلاش در این مناطق برای بهبود و عمران و بهسازی این نتیجه را در پی داشت که بدون نگاه اجتماعی و توجه به ساکنین  امکان پذیر نیست .

در ادامه این نشست  دکتر آرش نصر اصفهانی گفت : توجه به مسائل اجتماعی در بافت فرسوده کار خوبی است اما اشکال در این  است که که تعریف مسئله و راه حل کالبدی است .

بخش عظیمی از جمعیت ما با پدیده فقر شهر مواجه است تا زمانیکه فقر شهری را حل نکنیم  مشکل حل نمی شود در صورتی که این را به مقوله سالمندی ارتباط دهیم  به دامنه وسیعتری به نام طرد اجتماعی می رسیم .

همچنین دکتر سام آرام استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به مسئله معلولان و سالمندان در بافت فرسوده به مناسب سازی وضعیت این افراد با بافتها و محلات هدف مانع از طرد و تفکیک آنان از جامعه شود

در ادامه این نشست  سرکار خانم دکتر محبوبه خلوق فعال در زمینه کم توان و ناتوانان و میز مدیر انجمن خیریه برنا اظهار داشت : ما وقتی افراد سالمند و جهاندیده و معلول کنار هم قرار گیرند می توانیم از تجارب این عزیزان به خوبی استفاده کنیم .

فقری که اکنون گریبان جامعه را گرفته فقر فرهنگی در بر گرفته که این فقر فرهنگی باعث می شود فرد احساس پوچی ، یاس و سرخوردگی  کند . در کشورهای آمریکایی و اروپایی با ایجاد پاتوقهای خاصی این امکان را فرهم آورده اند که بتوان از تجارب افراد جهاندیده بهره جست .

دکتر احمد علی جبار زاده به عنوان آخرین سخنران این نشست ضمن بیان تجارب خود و پیامد اجتماعی عدم توجه به مقوله معلولان و سالمندان اظهار داشت : این گروه افرادی هستند که آسیبی دیده اند و دچار یکسری معلولیت هستند مشکلاتی که این افراد با آن دست به گریبان هستند مانند مشکلات جسمانی ، تردد و ایاب و ذهاب ، مشکل بازنشستگی و نیزدفتر چه بیمه درمانی تمامی نیازهای درمانی افراد را به طور فراگیر پوشش نمی دهد .

همچنین در حوزه آسیبها ( معلولان و سالمندان) از معضلاتی که با آن معمولا مواجه هستیم آماج خشم و عصبانیت در مواجه با آنان است و نیز مشکلات بازنشستگی که با خود بحران کهنسالی را به دنبال می آورد .

در خاتمه این نشست  ا اعضای پانل و شرکت کنندگان به پرسش و پاسخ و ارائه نظرات خود پرداختند .