مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با بیان اینکه احیای بافت های فرسوده شهری یک موضوع مهم اقتصادی اجتماعی است، گفت: هدف از احیای آنها، بهبود شکل و ارتقای سطح زندگی مردم و کاهش آسیب های اجتماعی در این محدوده هاست.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان، مهندس "علی بخش رستمی" مدیرکل راه و شهرسازی گلستان روز دوشنبه در نشست ستاد استانی بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف برنامه های احیاء، بهسازی و نوسازی، افزود: محله های هدف بهسازی و نوسازی شهری به مثابه گنج های پنهانی هستند که نبض تحرک بخشی به بازار مسکن و به دنبال آن اقتصاد کشور را در دست دارند و توجه به احیای این بافت ها یک نوع سرمایه گذاری کلان در توسعه شهری و از ضروریات است.
رستمی گفت: گستره محدوده ها و محله های بازآفرینی شهری و سکونتگاه های غیر رسمی در حاشیه شهرها، تهدیدی است که غفلت از بهسازی آنها می تواند باعث به بارآمدن فاجعه های وسیع اقتصادی اجتماعی شود.
به گفته وی، نوسازی این گونه بافت ها به دلیل اینکه هم هویت شهری محسوب می شوند و هم وضعیت نابسامان امروزی آنها محلی برای آسیب های اجتماعی است، به عنوان یک ضرورت شناخته می شود.
رستمی، محله های هدف بهسازی و نوسازی شهری را ، هویت و میراث شهرها بیان کرد و گفت: این بافت ها عمدتا در هسته مرکزی شهرها وجود دارند که در اثر گذشت زمان و به تناوب و تحت تاثیر عوامل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و بالاخص فرهنگي شکل گرفته اند.
وی افزود: اهمیت ساماندهی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در اندازه ای است که دولت از برنامه سوم توسعه به نوسازی آنها به صورت شفاف اشاره کرده و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به وضوح، دستگاههای متولی را، موظف به نوسازی آنها کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان اضافه کرد: همچنین با تصویب دو قانون حمایت از احیاء و نوسازی محدوده ها و محله های بازآفرینی شهری و ناکارآمد شهری و ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن طی سال های 87 و 89 در مجلس شورای اسلامی، اهمیت ساماندهی این بافت ها دو چندان شد.
رستمی گفت: مقام معظم رهبری نیز در تعیین سیاست های کلی نظام در بخش مسکن و شهرسازی به جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در شهرها و ساماندهی بافت های حاشیه ای و نامناسب موجود از طریق روش های کارآمد تاکید داشتند.
به گفته وی، همچنین تصویب سند ملی راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی محله های هدف بهسازی و نوسازی شهری و ناکارآمد شهری توسط هیات وزیران و ریاست محترم جمهوری در نیمه اول سال 93، بر اهمیت موضوع و نیاز به همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی استان برای تحقق اهداف عالیه دولت و نظام، تاکید موکد كرد.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان خاطرنشان کرد: استانداری گلستان پس از تصویب این قانون، آن را به شهرداری ها، فرمانداری ها و تمام دستگاههای اجرایی استان ابلاغ کرد.
رستمی افزود: مکاتبه با دستگاههای اجرایی، جلسه با ارگان های مرتبط با ساماندهی حریم رودخانه ها با نگاه ویژه به محدوده ها و محله های بازآفرینی شهری با همکاری استانداری، برگزاری دوره های آموزشی با دستگاهها و نهادهایی همچون فنی و حرفه ای، بهزیستی و انجمن هاي مددکاري و برگزاری جلسه ستاد شهرستانی در گرگان و گنبد از جمله اقدامات سال گذشته برای اجرای قانون بازسازی و نوسازی محله های هدف بهسازی و نوسازی شهری بود.
نشست ستاد استانی بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله های هدف برنامه های احیاء، بهسازی و نوسازی با حضور معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران، معاون عمراني استاندار و مديران برخي از دستگاههاي اجرايي استان در سالن اجتماعات سازمان همياري هاي استان برگزار شد.