دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار اظهارداشت: افزایش کیفیت زندگی ساکنین در محلات هدف بازآفرینی شهری به عنوان سیاست و رویکرد دولت درحوزه بازآفرینی شهری به شمار می آید.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، هوشنگ عشایری با حضور در استودیو برنامه مشاور شبکه آموزش سیما با بیان این مطلب گفت: افزایش کیفیت زندگی و شرایط زیست پذیری ساکنین در محلات هدف بازآفرینی شهری به عنوان هدف اصلی دولت است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازآفرینی شهری شامل حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، فنی و مهندسی و... می شود، گفت: بازآفرینی شهری زمانی قابل تحقق است که ساکنین محله نیز در همه مراحل آن اعم از تهیه طرح، اجرا و بهره برداری مشارکت کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه ارتقاء توان اقتصادی، اجتماعی و نهادی ساکنین محله به عنوان نقاط کلیدی در بازآفرینی محله محسوب می شود، گفت: باید در این رابطه توانمندیهای عمومی و خصوصی ساکنین محلات هدف ارتقا یابد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت سازی در بازآفرینی شهری به عنوان گام اول در بازآفرینی شهری است، افزود: در بازآفرینی شهری باید مردم آموزش و آگاهی پیدا کنند و متعاقبا روحیه مطالبه گری آنان افزایش یابد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، جریان سازی و شبکه سازی را از جمله اقدامات در جریان بازآفرینی در محلات هدف خواند و در ادامه سخنان خود به تشریح عملکرد دولت در بازآفرینی محله سیروس تهران پرداخت.
وی گفت: محله سیروس از جمله محله های با هویت تاریخی و با اصالت به شمار می آید که بناهای ارزشمند تاریخی زیادی را در خود جای داده است. خوشبختانه بازآفرینی این محله در دستور کار دولت قرار دارد.
عشایری اظهار داشت: در حال حاضر عمده فعالیت بازآفرینی شهری صرفا کالبدی و فیزیکی نیست بلکه حوزه های اجتماعی و فرهنگی در اولویت قرار دارد به همین دلیل دولت توجه جدی خود را به رفع معضلات اجتماعی در محله سیروس معطوف کرده است.
معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به اینکه موضوع اشتغال در محله سیروس بسیار مهم است، گفت: به 300 زن بدسرپرست با کمک سازمان فنی و حرفه استان تهران، سازمان های مردم نهاد و سمن ها، مشاغل خانگی آموزش داده شد.
عشایری با بیان اینکه دولت در گذشته نگاه غلط از بالا به پایین به بازآفرینی شهری داشت، گفت: بازآفرینی محلات در گذشته بیشتر بدون توجه به خواسته ها و نیازهای مردم انجام می شد و غالبا پروژه های دولت که با کمک شهرداری در این مناطق اجرا می شد، مورد رضایت عموم نبود.
وی با اشاره به فعالیت دفاتر تسهیل گری در محلات هدف بازآفرینی شهری گفت: ساکنین در محلات هدف با مراجعه به این دفاتر می توانند مشکلات و نیازهای خود را به مسئولان اعلام کنند.
معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به اینکه برنامه ملی بازآفرینی شهری در دهه فجر سال گذشته از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است، گفت: هر آنچه که مردم محلات هدف از ما انتظار دارند باید از طریق دفاتر تسهیلگری به دولت محلی (شهرداری ها) منتقل شود.
عشایری با بیان اینکه ساخت پروژه 214 واحدی محله سیروس برای ساکنین، معضلاتی را به وجود آورده است، گفت: با وجود اثرات مثبت این پروژه اما متاسفانه شاهد هستیم که با خواسته ها و انتظارات مردم منطبق نبوده است.
وی گفت: در نشستی با بزرگان و هنرمندان محله سیروس نظیر بنیاد داوود رشیدی، کانون و انجمن های مختلف موسیقی، تئاتر و... به آنان اعلام شده، می توانند در اراضی شرکت باز آفرینی شهری ایران پروژه های مختلف تعریف کنند، تا هویت اصلی محله سیروس به آن بازگردد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، این شرکت در پایان اردیبهشت ماه سال جاری دبیرخانه ای متشکل از گروه های مختلف داوطلب، شامل خانه سینما، خانه تئاتر، خانه عروسک، خانه موسیقی، انجمن مفاخر معماری ایران، انجمن مجموعهداران ایرانی، انجمن گرافیک، انجمن متخصصان ایرانی خارج از کشور، کانون معماران دانشگاه تهران، انجمن آشوریان تهران، انجمن صنفی مهندسان مشاور معماری و شهرسازی راه اندازی و از آنان دعوت کرد تا شرایط استقرار و فعالیت گروههای مرجع در محدودهها و محلات هدف را تسهیل کنند.