همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخی شهری، چالش و راهکارها روز چهارشنبه در دانشگاه کاشان گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از ایرنا، این همایش با هدف بحث و تبادل نظر و فراهم کردن بسترهای علمی پیشرفت ایرانی اسلامی بافت های فرسوده برگزار شده است.
125 مقاله از مجموع 180 مقاله ارسالی به صورت سخنرانی به منظور بحث و تبادل نظر و فراهم کردن بسترهای علمی پیشرفت ایرانی اسلامی بافت های فرسوده کشور در این همایش ارائه و در مدت دو روز برگزاری مورد ارزیابی کارشناسان و صاحب نظران قرار می گیرد.
تبیین اصول و روش های بهینه مدیریت بافت های فرسوده شهری در طرح ملی و منطقه کاشان و بهره گیری از تجربیات ملی و بین المللی در مرحله برنامه ریزی بافت های فرسوده از جمله اهداف این همایش است.
تبیین روش ها و راهکارهای تهیه و اجرای طرح توسعه شهری در بافت های شهری ایران، کاشان و آران و بیدگل، تجربه و تحلیل فرصت ها و چالش های فراروی بافت های فرسوده شهری، ارزیابی برنامه ها، چشم انداز و نقشه استراتژیک بافت های فرسوده منطقه کاشان از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوان شده است.
دکتر عباس زراعت رییس دانشگاه کاشان در این همایش گفت: 70 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد که هفت هزار هکتار آن در استان اصفهان و 772 هکتار در کاشان است.
رییس دانشگاه کاشان همچنین اظهار داشت : برای بهسازی و مرمت هر هکتار از این بافت ها 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
دکتر زراعت : قوانین و مقررات موجود که از سال 74 تصویب شده است به هیچ وجه پاسخگوی نگهداری بافت های فرسوده نیست.
وی خاطرنشان کرد: از لحاظ کیفری بحث تاثیرگذار نهادهای قضایی در شکل گیری آسیب های جامعه در بافت فرسوده است که با چالش حقوقی و قانون گذاری در این موارد رو به رو هستیم.
رییس دانشگاه کاشان گفت: در یافته های جامعه شناسی جناحی بر اساس دریافت های جرم شناسی همواره بین محیط و جرم ارتباط نزدیکی بوده که بافت های فرسوده مکان مناسبی برای ارتکاب جرم بوده است.