رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره راه و شهرسازی استان همدان اظهار داشت : دارای یک هزار و 818 هکتار مساحت محدوده بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی است
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان همدان در مصاحبه با خبرنگار شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران با اشاره به پرداخت 37 میلیارد تومان تسهیلات به مالکان بافت های فرسوده استان همدان اظهار داشت: از ابتدای امسال به مالکان 925 واحد مسکونی در شهرستان های همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، بهار، رزن، کبودرآهنگ و فامنین تسهیلات نوسازی پرداخت شده همچنین طی سال های 89 13تا 94 13 14 هزار واحد در محدوده های بافت های هدف نوسازی و بهسازی شده است.
محمد مهدی قرایی به دلایل استقبال در شهرهای زیر 25 هزار نفر و و همچنین نبود تقاضا برای استفاده از تسهیلات نوسازی در شهرهای بزرگ اشاره کرد و اظهار داشت: در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت به دلیل اختصاص تسهیلات با نرخ سود کم بنیاد مسکن، شاهد استقبال مالکان هستیم ولی در شهرهای بزرگ اعطای انواع وام توسط بانک ها برای خرید مسکن ، بالا بودن نرخ سود تسهیلات و همچنین پرداخت نشدن یارانه تسهیلات نوسازی توسط دولت، از عمده دلایل استقبال کم مالکان بافت های فرسوده می باشد.
مهندس قرایی با اشاره به اینکه استان همدان دارای یک هزار و 818 هکتار مساحت محدوده بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی است گفت: بیش از 660 هکتار سکونتگاه غیر رسمی در شهرهای همدان و ملایر شناسایی و مطالعه شده و همچنین سکونتگاه های غیر رسمی شهر نهاوند در دست مطالعه است.
وی اضافه کرد: در محدوده بافت های فرسوده شهرهای رزن، فامنین وکبودرآهنگ نیز در صورت تخصیص اعتبار کار مطالعاتی را آغاز خواهیم کرد.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان همدان با عنوان اینکه کل محدوده های تاریخی مرکز استان 807 هکتار است، گفت: کل محدوده باز آفرینی شهری در همدان چهار هزار و 315 هکتار از شهر را به خود اختصاص می دهد که برای مطالعه این محدوده تاریخی 500 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی به تملک و تغییر کاربری ابنیه های تاریخی در استان همدان اشاره کرد و گفت: تا کنون حمام های تاریخی اسد آباد، فامنین ، تویسرکان و 5 حمام در شهر همدان با پایان مرمت و بهسازی و تغییر کاربری به بهره برداری رسیده که یکی از این حمام ها در شهر همدان به موزه فرش تبدیل شده است و همچنین خانه «منصوری» در شهر ملایر به زودی خریداری و عملیات مرمت و نوسازی این ملک آغاز خواهد شد.
مهندس قرایی اضافه کرد: 54 خانه تاریخی شامل «فیضی» ، «سقفی»، «قهاری» و «شریفی» در سنوات گذشته خریداری و پیمانکار آنها انتخاب و قرارداد مرمت و رفع خطر آن منعقد شده و تاکنون بیش از 624 میلیون تومان هزینه صرف مرمت آن شده است .
وی به برنامه های پیشروی اداره کل عمران و بهسازی شهری استان همدان اشاره کرد و گفت: برای تملک مدرسه «صالحان» در محله «کلپا» توسط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به ارزش 2 میلیارد تومان به منظور ساخت مجتمع فرهنگی هزینه شده و همچنین تملک خانه «صیفی» با 360 میلیون تومان انجام شده است که برای مرمت، نوسازی و رفع خطر به بیش از یک میلیارد و 116 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان همدان در سخنان دیگر به ساخت پیاده راه در شهر نهاوند در سال آینده اشاره کرد و گفت: پیاده راه «دو خواهران »در محدوده بافت تاریخی این شهر با هزینه ای بالغ بر 504 میلیون تومان توسط شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران احداث خواهد شد.