استاندار لرستان از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی با سود چهار درصد برای بازسازی خانه های تاریخی این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر ، مهندس هوشنگ بازوند عصر سه شنبه در جلسه ستاد باز آفرینی شهر پایدار با تاکید بر اینکه بافت های تاریخی باید حفظ شوند، اظهار داشت: بافت های تاریخی میراث نیاکان و هویت ما هستند.
وی با بیان اینکه بافت های فرسوده ممکن است بر اثر مرور زمان از بین بروند، گفت: این در حالیست که نباید خانه های تاریخی از بین بروند چرا که با از بین دفتن این آثار تاریخی بحشی از هویت و تاریخ این شهر از بین خواهد رفت.
استاندار لرستان در ادامه سخنان خود با طرح این سوال که آیا در رابطه با احیا و نگهداری خانه های تاریخی ضابطه ای تعریف شده که مردم از آن استقبال کنند؟ گفت: در صورتی که ضابطه ای تعریف نشده باشد با دست خودمان خانه های تاریخی را داریم از بین می بریم.
مهندس بازوند اضافه کرد: در صورتی که پایان کار ساخت، پروانه، عوارض و سایر خدمات ساختمان های بافت های فرسوده رایگان باشد سرمایه گذاران در راستای احیا بافت های فرسوده پای کار خواهند آمد.
وی در ادامه افزود: در صورتی که برای افرادی که در بافت های تاریخی زندگی می کنند خدماتی وجود نداشته باشد افراد به مکان های دیگری برای زندگی می روند و خانه های تاریخی به مرور زمان از بین می روند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه بافت های تاریخی ثروت مناطق هستند، عنوان کرد: در صورتی که بافت های تاریخی حفظ نشوند ثروت از دست خواهد رفت.
مهندس بازوند با بیان اینکه طی ۵۰ سال آینده کشورهایی دارای ثروت هستند که بناهای تاریخی را حفظ کرده باشند، تصریح کرد: یکی از ثروت های بزرگ کشورهای دنیا میراث های تاریخی آنها است.
وی با تاکید بر اینکه هویت و شناسنامه گذشتگان را باید به نسل های آینده انتقال داد، گفت: این در حالیست که گذشتگان ما این آثار را برای ما به یادگار گذاشته اند.
استاندار لرستان با بیان اینکه هرساله ۱۰ خانه از بافت های تاریخی تخریب می شود، افزود: این وضعیت بسیار نگران کننده ای بوده و باید زنگ خطری برای سازمان میراث فرهنگی باشد.
بازوند در ادامه سخنان خود با بیان این پیشنهاد که کمیسیون ماده ۱۰۰ به نماینده استانداری، شورای شهر و دادگستری جریمه را در رابطه با تخلفات محدوده بافت تاریخی در نظر نگیرد، گفت: همچنین شورای شهر عوارض، نوسازی و پایان کار را برای سرمایه گذار رایگان کنند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: میراث فرهنگی و راه و شهرسازی نیز وام چهار درصدی به ازای هر خانه حداقل ۵۰ میلیون تومان را برای بازسازی آنها پیگیری کند.