مهندس افتخاری معاون فنی و نظارت شرکت مادرتخصصی عمران وبهسازی شهری ایران در نوزدهمین اجلاس فعالان صنعت ساختمان اظهار داشت:با بررسی میانگین عمرمفید 30 ساله ساختمان در کشورمان به نسبت کشورهای درحال توسعه با متوسط عمر 150 سال، بازنگری جدی در رفتار کنشگران این صنعت مادر و اصلاح جدی فرهنگ ساخت بیش از پیش ضرورت دارد.
مهندس افتخاری افزود:درجاییکه مطالعات شرکت مادرتخصصی عمران وبهسازی شهری ایران،حاکی از ناکارآمدی حدود 30 درصد از مجموع بافتهای موجود شهری در کشور، با تمرکز جمعیتی حدود 18 میلیون نفر می باشد، ترویج اخلاق حرفه ای و رعایت کیفیت ساخت و ساز امری اجتناب ناپذیر است.
وی اظهارداشت : تک تک نقش آفرینان این عرصه، از مطالعات امکانسنجی گرفته تا تهیه طرح، تجهیز نیروهای متخصص، انتخاب و بکارگیری مصالح، تکنولوژی ساخت، تکنیک های اجرا و نهایتا نظارت بر حسن عملیات می بایست بدرستی و باحساسیت و دقت نظر انجام وظیفه نمایند تا شاهد شکوفایی وتحول در نظام ارتقای کیفیت ساختمان باشیم.
مهندس افتخاری ضمن ابراز نگرانی از رشد رو به افزایش بافتهای ناکارآمد شهری، این پدیده تلخ را میراث کم توجهی به کیفیت ساختمان سازی دانست و ادامه چنین روندی را، هشداری جدی برای پیدایش "بازفرسوده سازی" بجای "باززنده سازی" برشمرد.
ایشان همچنین از نیاز تحول اساسی و عملی در صنعت ساختمان بعنوان یکی از الزامات بازآفرینی شهری در ارتقای کیفیت زندگی ساکنین محدوده و محلات هدف نام برد و اظهار امیدواری کرد با پیروی از نظامنامه اخلاق حرفه ای توسط کنشگران این صنعت عظیم، مقوله پیشگیری و پیش نگری از ایجاد بافت های ناکارآمد شهری،جایگزین مقوله درمان گردد.