ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری  ایرنا،خانم مهندس ماندانا ملک معاون دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شهری شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران روز دوشنبه در نخستین کارگاه آموزشی بازآفرینی محدوده ها و محلات ناکارآمد مبتنی بر رویکرد اجتماع محور در قزوین افزود: از شهرهای دارای بافت فرسوده، 168 شهر از جمله قزوین دارای بافت تاریخی نیز می باشند.

وی با بیان اینکه بافت های تاریخی به بافت هایی در داخل شهرها گفته می شود که منعکس کننده هویت فرهنگی و تاریخی شهر هستند، اظهار کرد: این محدوده ها همچنین دربردارنده ثروت های فرهنگی و میراث تاریخی، معنوی و طببیعی شهرها محسوب می شوند.

معاون دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شهری شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در رابطه با سکونت گاه های غیررسمی نیز گفت: سکونت های غیر رسمی،محله هایی هستند که در اثر گسترش شهرها در حاشیه شهرها شکل می گیرند.

معاون دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شهری شرکت مادر در مورد محدوده های شهری نیز اظهار کرد: محدوده های شهری با پیشینه روستایی نیز از این قبیل هستند که از لحاظ خدمات اجتماعی و توسعه فرهنگی کمی عقب افتاده اند و باید به آنها بیشتر رسیدگی کرد.

مهندس ملک با اشاره به مهمترین مشکلات بافت های فرسوده کشور،گفت: مسایل زیست محیطی، کمبود امکانات، عقب ماندگی فرهنگی و آسیب های اجتماعی مهم ترین مشکلات بافت های فرسوده هستند که باید با همکاری دستگاه های متولی برای حل آنها اقدام شود.

وی افزود: مشکل اصلی بافت های فرسوده به خاطر رشد تک قطبی شهرها و کم توجهی به شهرهای کوچک و مناطق روستایی است که موجب می شود این مناطق به حال خود رها شده یا کم کم به مناطق عقب مانده در ابعاد مختلف تبدیل شوند.

مهندس ملک اضافه کرد: به دنبال فقر شهری، وقتی سازوکارهای زندگی در این مناطق وجود نداشته باشد به هویت آنها نیز توجه نمی شود و برای حفظ آنها تلاشی صورت نمی گیرد.

معاون دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شهری شرکت عمران و بهسازی ایران ادامه داد: با این روند میراث ملموس و ناملموس این مناطق از میان می رود و شاهد شکل گیری مناطق و محلاتی با فرهنگ های متفاوت و دارای آسیب های اجتماعی در کنار شهرها و کلان شهرها خواهیم بود.

 

**وقوع سالانه یک هزار مورد زلزله در کشور

وی در ادامه با اشاره به لزوم مقاوم سازی بافت های فرسوده برای مقابله با زلزله، گفت: سالانه یک هزار مورد زلزله در کشور اتفاق می افتد که 240 مورد آن بالای چهار ریشتر و قابل احساس است.

مهندس ملک همچنین گفت: ایران جزو 6 کشور جهان است که با بحران های طبیعی زیادی رو به رو است به گونه ای که از 41 مورد بلایای طبیعی شناسایی شده در جهان 31 مورد آن در کشورمان به وقوع می پیوند.

وی در پایان اضافه کرد: با توجه به این میزان حادثه خیزی در کشور، لزوم توجه به بازآفرینی شهری و توسعه مناطق آسیب پذیر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

در طول برنامه ششم و هفتم توسعه باید 2 هزار و 700 محله در بافت های فرسوده شهری کشور نوسازی شوند که در برنامه ششم توسعه تا سال 1400 باید نوسازی یک هزار و 350 محله در دستور کار قرار بگیرد.

نوسازی و بهسازی یک هزار و 350 محله در بافت های فرسوده شهری مورد تاکید برنامه ششم توسعه نیازمند یک هزار میلیارد ریال اعتبار است.