معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: هم اکنون 88 درصد سکونتگاه های غیر رسمی کشور در داخل محدوده قانونی شهرها قرار دارند که مدیریت شهری موظف به ارائه خدمات در آنها است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی اداره روابط عمومی راه و شهرسازی خراسان شمالی، مهندس منصور استادی، معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در اولین دوره آموزشی مدیران ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری که در محل سالن جلسات امور مالیاتی استان برگزار شد، با تاکید بر تغییر نگاه و رویکرد در حوزه مدیریت شهری، جریان سازی و توانمندسازی و ساماندهی این سکونتگاه ها را از برنامه ها دانست.
وی افزود: هم اکنون 56 هزار هکتار محلات نابسامان میانی، 32 هزار هکتار عرصه تاریخی مراکز شهرها و 48 هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی در کشور وجود دارد که حدود یک سوم محدوده شهرها را شامل می شوند.
مهندس استادی خاطرنشان کرد: در این میان 88درصد سکونتگاه های غیر رسمی کشور در داخل محدوده قانونی شهرها قرار دارند که مدیريت شهری موظف به ارائه خدمات در آنها است.
وی یادآور شد: همچنین 60 درصد این سکونتگاه ها در پهنه لرزه خیزی خطربالا و خیلی بالا قرار دارند که با کوچکترین اتفاق فاجعه ای بزرگ را به دنبال خواهند داشت.
وی با تاکید بر تغییر ساز و کارهای برنامه های سنتی، تصریح کرد: بخشی از معظلات حاشیه نشینی به این ساز و کارها بر می گردد.
وی متذکر شد: باید با تکیه بر خرد جمعی و تجارب اجتماعی با دانش اجتماعی مسائل را پیاده سازی کرده و از یک الگوی خاص که در شهرها پیاده می شود اجتناب کنیم.
معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه در این میان باید محوریت را از ساختار دولتی به نهادهای محلی و یکپارچه سازی تصمیم گیری ها ببریم، اظهار داشت: برای حل این مسائل سند ملی توسعه پایدار شهری تصویب و ابلاغ شد.
وی در ادامه با اشاره به سکونت 40 درصد جمعیت شهری بجنورد در سکونتگاه های غیر رسمی، یادآور شد در این راستا تلاش شده تا در فضاهایی خود ساکنان به عنوان معتمدین محلات در اختیار گرفته تا مشکلات رصد و به دبیرخانه به منظور حل آنها و ارائه راهکار ارجاع داده شود.
مهندس استادی متذکر شد: ما به دنبال ساختارسازی و حمایت از این امر هستیم تا به مرور زمان مردم مدیریت را به عهده گیرند