ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با صدور حکمی عبدالرضا گلپایگانی را به عنوان سرپرست شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب و از زحمات محمد آیینی مدیرعامل سابق این شرکت قدردانی کرد.

در حکم وزیر راه و شهرسازی آمده است: نظر به تعهد، تخصص و تجربیات جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب می شوید. امید است با اتکال به خداوند متعال با رویکرد تحول آفرین در محلات هدف بازآفرینی شهری اهتمام ورزید و انتظار می رود با بهره مندی از توان متخصصان و کارشناسان شرکت در چارچوب سیاست‌های کلی نظام، سند چشم انداز و برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، نسبت به انجام شایسته تکالیف و ماموریت‌های محوله در راستای دستیابی به اهداف دولت وفاق ملی موفق و موید باشید. توفیقات جنابعالی را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ضمن تصریح اینکه معافیت های برنامه هفتم توسعه، فرصتی طلایی برای مردم محلات و سرمایه گذاران جهت طرحهای احداثی صنایع، محلی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی است، گفت: مطابق بند پ ماده ۵۲ قانون برنامه هفتم سرمایه گذاران در بافت‌ها مشمول معافیت مالیاتی تا ۱۰ سال هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه گفت: همچنین علاوه بر این موضوع تمام معافیت ها و امتیازات قانون سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته منطبق بر قانون جهش تولید مسکن نیز به سرمایه گذاران در این بافتها تعلق می گیرد.

جنتی گفت: تجارب گذشته نشان داده هر جا دولت نقش تسهیل گیری داشته و معافیت های مالیاتی یا سایر امتیازات بسته های تشویقی را برقرار کرده، طرحها با پیشرفت و سرعت بهتری اجرایی شده است.

وی در ادامه به نقش مهم شهرداران اشاره کرد و افزود: شهرداران باید یاری رسان سرمایه گذاران برای زدودن چهره محرومیت از محلات ناکارآمد شهرها باشند و هر چقدر در میزان تخفیف صدور پروانه بیشتر کمک کنند، سرمایه گذاران به این امر راغب تر خواهند شد.

جنتی در پایان گفت: در حال حاضر به لحاظ قانونی تخفیف ۳۰ درصدی صدور پروانه نظام مهندسی و ۵۰ درصدی صدور پروانه توسط شهرداری‌ها بر اساس قانون، یک الزام جهت نوسازی بافتهای ناکارآمد و فرسوده است.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، صادق صادقپور به عنوان دبیر علمی نشست با مروی بر نشست‌های قبلی گفت: در سه نشست قبلی موضوعات مختلفی در حوزه نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ چالش‌های اقتصادی دوران پسا جنگ کره، رشد جمعیت ناشی از مهاجرت داخلی و صنعتی شدن به ویژه در دهه‌های 60 و 70  میلادی  در سئول، کمبود مسکن در اواخر دهه70 میلادی و عدم استطاعت اقشار کم درآمد برای تامین مسکن که منجر به شکل گیری سکونتگاه‌های غیر رسمی شد و چگونگی مواجه با این مشکلات از جمله مواردی  بودکه در این نشست‌ها مطرح شد.

او ادامه داد: در جنبش اول مسکن کره جا به جایی سکونتگاه‌های غیررسمی مورد توجه قرار گرفت؛ از نقاط قوت در جنبش دوم مسکن کره می‌توان به روند مثبت و ارتباط خوب و همزیستی با طبیعت در سکونتگاه‌های جدید اشاره کرد. در نسل سوم جنبش مسکن کره، رویکرد بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفت و موضوعاتی نظیر افزایش تراکم، دسترسی به مرکز شهر از داخل محدوده‌ها، اضافه شدن واحدهای تجاری و اداری به طبقات واحدهای مسکونی و جذابیت‌های بصری در طراحی ساختمان‌ها مورد توجه قرار گرفت.

صادقپور افزود: اکنون رویکرد دولت کره در حوزه تامین مسکن پس از گذراندن این سه دوره، یک رویکرد نیاز محور است و تامین مسکن مبتنی بر تامین خدمات مکمل سکونت، ارتقای کیفی واحدهای مسکونی و ترویج مسکن استیجاری در استطاعت  جهت اقشار کم درآمد در دستور کار این کشور قرار دارد.

او با اشاره به اینکه سیاستگذاران و برنامه‌ریزان این کشور به منظور ایجاد روندی پایدار برای تامین مسکن با مدنظر قرار دادن آزمون و خطاهای انجام شده، راهکارها و پیشنهادهای تقنینی، سیاسی و اجتماعی را ارایه کردند‌ه‌اند، افزود: بخشی از این پیشنهادات عبارتند از برنامه‌ریزی جامع جهت پیشبرد تولید انواع مسکن و زیرساخت‌های خدماتی به فراخور جمعیت هدف، تخصیص خدمات مکمل سکونت به طبقات ساختمانی به دلیل کمبود زمین، جلب مشارکت شهروندان جهت تشکیل کمیته‌های محلی، برگزاری جلسات مشاوره عمومی جهت راهنمایی و آگاهی بخشی عمومی، اعطای مشوق‌های مالی، حفظ ساکنان محلی بافت‌های فرسوده با مسکن رسمی قابل استطاعت و بهبود وضعیت خانواهای کم درآمد.

در این نشست «یانگ یونگ او» مدیرکل شرکت زمین و مسکن کره در خصوص تجربه یکی از مناطق بافت فرسوده شهر سئول مطالبی ارایه کرد. بعد از ارایه، اعضای پنل به سوالات حاضران پاسخ دادند.

گفتنی است کی بوم پارک دکترای معماری از دانشگاه سئول و رایزن سفارت کره در تهران، هوآن کیم  مدیرارزیابی و مشاور گروه Hana، میانگ هونگ استادیار دانشگاه هانگیک سئول، محمود عبداله زاده مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهر شهرداری مشهد و رئیس دبیرخانه انتقال تجارب بازآفرینی منطقه پنج کشور و افشین کلانتری سرپرست دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران از اعضای پانل این نشست تخصصی بودند.

 لازم به ذکر است این سلسله نشست‌ها با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران برگزار می‌شود.

گفتنی است شهرستان خاش دارای یک محله بافت فرسوده به مساحت ۱۰۷ هکتار و ۴ محله سکونتگاه غیررسمی با مساحت ۴۶۶ هکتار است. در مجموع ۴۱درصد از جمعیت این شهرستان در این مناطق ساکن هستند که در حال حاضر از محل اعتبارات بازآفرینی شهری ایران ۴ پروژه روبنایی نظیر کتابخانه، ایستگاه آتش نشانی، مدرسه و سالن چند منظوره ورزشی و فرهنگی در راستای ارتقای سطح سرانه های رفاهی شهروندان این ساکن در دست اجراست.

در مجموع ۱۸ شهر از مجموع ۳۰ شهر تحت پوشش اداره کل راه و شهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان با جمعیتی بالغ بر ۹۴۵ هزار و ۸۰ نفر مشمول طرح بازآفرینی شهری هستند که ۶۰ درصد از کل شهرهای این اداره کل را شامل می‌شوند.

در این راستا ۳۰ پروژه زیربنایی و روبنایی نظیر بهسازی و آسفالت معابر، احداث و تکمیل فضاهای آموزشی، بهداشتی، ورزشی، کتابخانه، آتش نشانی و کلانتری توسط اداره کل راه و شهرستان شمال استان در این محلات در حال اجراست که اتمام آنها در آینده ای نزدیک علاوه بر تامین خدمات عمومی محلات، ارتقا سرانه‌های استاندارد شهری و ایجاد تعلق خاطر و رضایتمندی ساکنان این محلات را به همراه خواهد داشت.

 استان سیستان و بلوچستان به دلیل وسعت زیاد دارای ۲ اداره کل راه و شهرسازی شمال به مرکزیت زاهدان و جنوب به مرکزیت ایرانشهر است.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران آئینی با اعلام این خبر گفت: به منظور تشویق شهرداران جهت اجرای پروژه‌های بهسازی و آسفالت معابر خاکی به ازای ورود هر پروانه نوسازی در بافت‌های فرسوده به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، 10 تن قیر اختصاصی مازاد بر سهمیه استان در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه بسته‌های تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده تاثیرات بسیاری در بازآفرینی محلات فرسوده شهرها دارد، اظهار کرد: شهرداری‌های سراسر کشور شرکای راهبردی بازآفرینی شهری هستند و ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری می‌تواند تاثیری مضاعف بر روند نوسازی مسکن و ایجاد انگیزه داشته باشد، بنابراین از شهرداران انتظار می‌رود با ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، این سامانه را به روز کنند.

در این جلسه  منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد وگفت: تعداد واحد در پروانه‌های صادره در سال جاری  47 هزار و 473 واحد بوده و استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشته‌اند.

او با اشاره به این که 737 شهر مصوب در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری وجود دارد، تصریح کرد: اکنون 72 درصد شهرهای مصوب اطلاعات مربوط به صدور پروانه را بر روی سامانه بارگذاری می‌کنند و از شهرداری سایر شهرها نیز می خواهم که هر چه زودتر نسبت به این کار اقدام کنند.

 در ادامه جلسه بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان گزارشی از وضعیت بازآفرینی شهری در این استان ارایه کرد و گفت: استان لرستان 28 هزار و 200 هکتار مساحت  و 12 شهرستان دارد که یک میلیون و 650 هزار نفر در آن ساکن‌اند. میزان بافت فرسوده استان 807 هکتار، بافت تاریخی 343 هکتار و سکونتگاه غیر رسمی هزار و 43 هکتار است. همچنین شهرهای خرم آباد، بروجرد و دورود بیشترین میزان بافت‌های فرسوده استان را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته شاکرمی تمام شهرهای استان بسته تشویقی بومی خود را طراحی کرده‌ و اجرا می‌کنند.

  او در ادامه آماری در خصوص پروانه‌های مسکونی صادره در محلات هدف بازآفرینی شهری ارایه و عنوان کرد: از سال 1400 تا 1403 برای هزار و 527 واحد، پروانه صادر شده است.

در ادامه محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ارایه گزارش استان لرستان گفت: چنانچه تمام شهرداری‌ها با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها همکاری کنند شاهد اتفاقات خوبی در حوزه بازآفرینی شهری خواهیم بود و باید از فرصت به وجود آمده در لرستان برای رفع محرومیت استفاده کنیم.

گفتنی است بیست و دومین شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استا‌ن‌ها به شکل وبیناری برگزار شد.

زیر مجموعه ها