ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

به گزارش روابط عمومی  شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در ابتدای سخنانش با اشاره به اینکه وضعیت کنونی بازآفرینی شهری قم از دوره های درخشان بازآفرینی شهری در کشور است، گفت: با همراهی و همکاری همه اعضای عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان بویژه شهرداری قم شاهد موفقیت های خوبی در  حوزه های مختلف برنامه ها و پروژه های بازآفرینی شهر قم هستیم.

آئینی با تاکید بر انتقال تجارب شایسته صورت گرفته دراستان قم و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های بازآفرینی  شهری در این استان، گفت: دو موضوع مسکن محرومان و نوسازی بافت فرسوده از مسائل مهم مورد نظر دولت به شمارمیاید.

او با اشاره به اینکه در برنامه هفتم پیشرفت کشور ظرفیت‌های خوبی برای مالکان، سرمایه گذاران و سازندگان در حوزه بازافرینی شهری مهیا شده است، گفت: براساس برنامه هفتم پیشرفت کشور تمامی  تسهیلات، حمایت‌ها، تخفیفات و مساعدت‌ها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شامل 4000 هکتاربافت ناکارآمد شهری استان قم ( بافت های فرسوده – بافت تاریخی – سکونتگاه های غیررسمی) می‌شود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار  فضای کار و ساخت و ساز در بافت فرسوده و مناطق بازآفرینی شهری، فرصتی مناسب برای جذب سرمایه‌گذاران با بهره‌مندی از امتیازات معادل با مناطق محروم است و این موضوع شرایط بسیار خوبی برای جذب سرمایه‌گذار ایجاد می‌کند.

معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره  به سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده مشمول حمایت از مناطق محروم بوده و تا ۱۰ سال معاف از مالیات است، گفت: براساس برنامه هفتم پیشرفت کشور زمان صدور پروانه ساخت در بافت های فرسوده توسط شهرداری ها حداکثر سه ماه پیش بینی شده است و اگر  به داد ساکنین در بافت تاریخی شهر قم نرسیم در آینده این مناطق به متروکه تبدیل خواهد شد.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره لزوم شتا ب بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده شهری، گفت: در بسته تشویقی تاریخی ظرفیت‌سازی، توانمندسازی و مشوق‌های کالبدی ویژه بافت به صورت توأمان و یکپارچه برای احیای بافت دیده است.

اکبر بهنام جو استاندار قم نیز در این جلسه با تاکید بر حوزه بازآفرینی شهری برنامه هفتم پیشرفت کشور، گفت: برنامه پنج ساله بازآفرینی شهری با استفاده از همه ظرفیت های استان تدوین می شود.

استاندار قم  با اشاره به اهمیت احیاء بافت های فرسوده در استان، افزود: باید با هم افزایی همه بخش ها و تعامل دستگاه های ذیربط مسائل و موانع پیش رو را برطرف کرده و با تلاش شبانه روزی دستگاه های اجرایی و استفاده از ظرفیت هایی چون خیرین و خودیاری مردم، جدول برنامه پنج ساله بازآفرینی شهری قم تهیه و اجرایی شود.

 بر اساس این گزارش محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران در سفر یک روزه به استان قم ضمن حضور در افتتاح مدرسه 12 کلاسه مجاهدی محله شهید دل آذر ، ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان قم از روند پیشرفت پروژه‌های ساخت مدرسه ناصر شهریور، ساماندهی محله چهل اختران، مدرسه حجتیه قم، دروازه ری و باغ مزار ( قبرستان نو ) بازدید کرد.

satad qom

مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) پیامی صادر کرد.
 
متن پیام ایشان بدین شرح است:
 
بسمه تعالی
 
نور تجلی باریتعالی است که با فرخنده میلاد ختم المرسلین محمد مصطفی(ص)، حجت حقانیت آن بر  کائنات تمام گردید. آری پیامبر اعظم بهانه خلقت است و جهان وامدار انفاس  مطهر ایشان. کژاندیشان ظلمت سرشت آگاه باشند که وهن و توهین به این وجود مبارک تنها پایان سلسله ی کفر آلود و نفاق افکنشان را نزدیکتر می سازد زیرا که وعده ی خدا به مومنین و مومنات خدشه ناپذیر است. بدینوسیله میلاد مکرم پیامبر اعظم، حضرت ختمی مرتبت محمد صلوات الله علیه را که مقارن با میلاد رئیس مذهب جعفری نیز می باشد به آستان منجی دوعالم و مقام عظمای ولایت، مسلمین جهان بخصوص همکاران عزیزم تبریک عرض نموده و آرزوی توفیقی جاودان را از درگاه حضرت حق برای امت اسلامی مسئلت دارم.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، فردا یکشنبه کنفرانس مجازی با موضوع مسکن و بازآفرینی شهری پایدار با محوریت «برنامه‌ریزی مسکن کم درآمدان در ایران از توزیع زمین تا طرح اقدام ملی» از ساعت 12:30 تا 14:30 برگزار می‌شود.

گفتنی است این جلسه آموزشی با همکاری سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور، اداره‌کل راه و شهرسازی استان تهران و پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود.

 پویا علاءالدینی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشکده تهران سخنران این دوره آموزشی است.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران بر انجام اقدام مشترک تمام گروه‌های مرتبط جهت ساماندهی معضلات محله مرادآباد تاکید کرد و گفت: برای اولین بار می خواهیم با همکاری همه سازمان‌ها یک محله را به سقف سرانه‌ای نزدیک کنیم و برای نخستین بار تجربه اقدام مشترک برای حل معضلات یک محله را خواهیم داشت.

در این جلسه جهانبخش نماینده سازمان بسیج نیز توضیحاتی در خصوص محلات هدف چابهار و اقدام‌های انجام گرفته دراین محلات ارایه کرد و گفت: در حاشیه چابهار 16 محله داریم که درگیر آسیب های اجتماعی و حاشیه نشینی هستند. در مجموع 64 درصد وسعت شهرستان را حاشیه‌نشینان تشکیل می دهند.

او همچنین عنوان کرد: به منظور پیشبرد سریع کار، کارگروهی 14 نفره متشکل ازسازمان‌های ذیربط شکل تشکیل شده است.

خراسانی در حاشیه جلسه در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری توضیحات بیشتری در این‌باره ارایه کرد و گفت: محله مرادآباد چابهار یکی از محلات پیشگام و در اولویت اقدام‌های توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی به شمار می‌رود. به همین منظور ساکنان بخشی از محدوده‌ای که وضعیت سکونت نامناسب دارند، تا ساخته شدن خانه‌های جدید اسکان موقت داده شده‌اند.

او با بیان این که برای ساکنان این محلات چند گروه برنامه داریم، تصریح کرد: یک بخش از این برنامه‌ها مربوط به فعالیت‌های اجتماعی و برنامه‌ریزی برای توسعه اقتصاد است. هدف از برگزاری جلسه این است که بتوانیم در حوزه اجتماعی با نهادها و سازمان‌های مرتبط برای اجرای کار به یک توافق برسیم.

معاون شرکت بازآفرینی شهری با بیان این که تا کنون برسر چند موضوع به توافق رسیده‌ایم، توضیح داد: اول این که اقدام‌های اجتماعی به محدوده و مکان خاص وصل شود که منظور محلات  است. مورد دیگر این بود که باید حمایت‌های نهادی و چهارچوب‌های حمایتگر نهادی و سیاسی را فراهم کنیم. همچنین باید برنامه را به شکل جامع ببینیم که همه ابعاد کالبدی، اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی را در برگیرد.

او ادامه داد: به همین منظور در مرادآباد یک برنامه اجتماعی تعریف کردیم که بتواند به نوعی نیازهای اجتماعی و اقدام‌های کالبدی را به یکدیگر ربط دهد.

خراسانی با اشاره به این که جلسه امروز با حضور نمایندگان حوزه اجتماعی سازمان بسیج و سازمان اجتماعی کشور برگزار شد، تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد، برنامه اقدام مشترک اجتماعی تهیه شود، همچنین دفتر تسهیلگری به عنوان محور و مسوول هماهنگ کننده دستگاه‌ها انتخاب شد. علاوه بر این قرار شد با بودجه سازمان اجتماعی، برنامه‌های اجتماعی مرادآباد به روزرسانی شود و یک ارزیابی سریع از طرح معماری ساخت مسکن در محدوده مرادآباد انجام شود.

همچنین در این جلسه قرار شد دفاتر تسهیلگری بعد از شناسایی مشکلات، راه حل آن را به مقام‌های بالاتر ارایه کنند و برنامه‌ریزی از سطوح پایین مدیریتی و با مشورت بزرگان محل شکل گیرد و بعد به مقامات بالاتر ارایه شود، در واقع برنامه از بالا به پایین دیکته نمی شود.

علاوه بر این مقرر شد هر ماه جلسه‌ای با حضور نمایندگان محلی و مسوولان سازمان‌ها به منظور ارزیابی چگونگی روند فعالیت‌ها برگزار و صورتجلسه آن برای شرکت بازآفرینی شهری ایران ارسال شود.

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: چنانچه دستگاه‌ها بخواهند صرف نظر از وظیفه ذاتی خودشان اقدام و مداخله اجتماعی انجام دهند، این کار ذیل چتر برنامه مشترک و سه کارگروه ستاد بازآفرینی شهرستان چابهار به ریاست فرماندار و دبیری شهردار انجام می شود و دفتر تسهیلگری، برنامه این کارگروه‌ها را هماهنگ می کند. کارگروه‌ها شامل حوزه توانمندسازی اجتماعی، توانمندسازی اقتصادی و امور عمرانی و زیر بنایی هستند.