ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

سرپرست دفتر راهبردی و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران در سفر به اصفهان بر بازآفرینی و توجه ویژه به 168 شهر دارای بافت تاریخی مصوب کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از خبرگزاری صداوسیما سرپرست دفتر راهبردی و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران، در شصت و هشتمین سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری «فیروزه» با موضوع «بافت تاریخی» که به همت محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان به‌عنوان رئیس دبیرخانه انتقال تجربیات بازآفرینی منطقه دو کشور برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت بافت‌های فرسوده و تاریخی در کشور، به بررسی چالش‌ها و برنامه‌های پیشنهادی برای دستیابی به سکونت پایدار در این مناطق پرداخت.

مهدی نوروزیان، در این نشست تأکید کرد که در ایران بیش از 168 شهر دارای بافت تاریخی وجود دارد که نیازمند توجه ویژه هستند.

او با اشاره به اهمیت شناخت و تفکیک محدوده‌های واجد ارزش در بافت‌های تاریخی، گفت: برنامه‌ریزی برای حفاظت و بازآفرینی بافت‌های تاریخی، نیازمند شناخت دقیق و لایه‌بندی این محدوده‌ها است. به همین دلیل، طرح‌های ویژه‌ای برای هر شهر بافت تاریخی تهیه شده و در حال تدوین ضوابط اختصاصی برای حفاظت از این بافت‌ها هستیم.

سرپرست دفتر راهبردی و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: از آنجا که هویت بافت‌های تاریخی ایران با شاخص‌های خاصی نظیر فضا‌های مسکونی قدیمی و کاربری‌های منحصر به‌فرد گره خورده است، لازم است این ضوابط به گونه‌ای تدوین شوند که ضمن حفظ اصالت، سکونت پایدار و امکانات مناسب برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

نوروزیان افزود: برای دستیابی به اهداف بلندمدت، لازم است که تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌ها با رویکردی هماهنگ وارد عمل شوند. این هماهنگی باید شامل برنامه‌های متنوعی از جمله ایجاد ظرفیت‌های اجرایی، تقویت ساختار شهرداری‌ها در حوزه مدیریت بافت‌های تاریخی و همچنین تأمین منابع مالی و اعتبارات لازم باشد.

سرپرست دفتر راهبردی و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: یکی از اهداف کلان ما، دستیابی به سکونت پایدار برای ساکنان بافت‌های تاریخی است. برای تحقق این هدف، نیازمند راهکارهای تشویقی شهرسازی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم هستیم که ضمن ایجاد ارزش افزوده برای بافت تاریخی، هزینه‌های سکونت در این بافت‌ها را کاهش دهد و از مهاجرت ساکنان به خارج از این مناطق جلوگیری کند.

نوروزیان به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای بیش از ۲۰۰ شهر تاریخی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در طرح‌های گذشته تنها برای تعداد معدودی از شهر‌های تاریخی، طرح‌های حفاظتی تهیه شده است، وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت میراث فرهنگی و دیگر نهاد‌های ذیربط، برنامه‌ای جامع برای تمامی شهر‌های دارای بافت تاریخی تدوین کرده است که در قالب برنامه‌های پنج‌ساله توسعه کشور به اجرا درخواهد آمد.

به گفته نوروزیان، اجرای طرح‌های ویژه حفاظت از بافت‌های تاریخی که از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب شده، اقدامی اساسی برای حفظ این میراث گرانبهاست که در نهایت منجر به حفظ اصالت و بازآفرینی بافت‌های تاریخی و همچنین تقویت سکونت پایدار خواهد شد.