به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست حسین الماسی معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه مجموع شهرداریهای سراسر کشور با ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه شهرها باید برخورد جدی داشته باشند، اظهارداشت: با سختگیری شهرداریها در رابطه با ساخت و سازهای غیر مجاز در سکونتگاههای غیر رسمی، می توانیم از بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله در این مناطق پیشگیری کنیم.
معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری ها سراسر کشور خواست تا در رابطه با تابآوری و مقاومسازی در محلات بافت های ناکارآمد شهری اعم از بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی که با کوچکترین حوادث قهری طبیعت دچارآسیب پذیر می شوند، از امروز به بعد نگاه ویژه و خاص داشته باشند.
مسعود مجرب مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه زلزله و مخاطرات زمین شناختی به عنوان سخنران اصلی این نشست با بیان اینکه خوشبختانه براساس مطالعات انجام شده در مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در حدود ۴۶ ایستگاه شتابنگار نصب شده است، اظهارداشت: گاها شاهد هستیم بعد از آمدن یک زلزله کوچک، رفتارهای غلط از اجتماع سرمی زند در حالیکه وقوع زلزله با ریشتر پایین خبر از آمدن ، یک زلزله با ریشتربالاتر را می دهد به همین جهت روانشناسان و جامعه شناسان در رابطه با فرهنگ سازی نقش مهمی در جامعه دارند.
او افزود: یک سنایوری هست که اگر گسل شمال تهران حرکت کند با توجه به ساخت و سازهای غیر اصولی برروی این گسل، خسارت و آسیب های شهر بیشتر از تصورمان خواهد بود، اما این شهر بدلیل وسعت زیادی که دارد با با خاک یکسان نخواهد شد و قطعه ای از آن آسیب خواهد دید و ما بیشتر نگران این قطعه هستیم.
شیدا آدا باقری معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، برنامه ریزی در مقابله با زلزله را بسیار مهم دانست و گفت: ساختمان های با کاربری های خاص، نظیر آتش نشانی، درمانگاه ها، مراکز آموزشی و غیره نباید بروی گسل های زلزله ساخته شوند.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد: متاسفانه شاهد هستیم ساختمان های پرخطر در شهرتهران بروی گسل و حریم آن ساخته شده است نظیر پالایشگاه تهران که برروی گسل بنا شده و در صورت زلزله با حادثه بزرگی روبرو خواهیم شد.
ماندانا ملک مدیر کل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در این نشست با مثبت ارزیابی کردن این دوره آموزشی برای شهرداران و همچنین کارشناسان و متخصصان زیر مجموعه اداره کل راه و شهرسازی استان تهران از آنان خواست موضوعات آموزشی مورد نیاز خود را در حوزه بازآفرینی شهری اعلام کنند.
گفتنی است دوره آموزشی با موضوع « تابآوری و بازآفرینی شهری پایدار، مخاطرات زیست شناختی » با همکاری دفتر مطالعات کابردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.