مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران صبح امروز در سفر به کردستان با همراهی بهمن مرادنیا استاندار این استان و جمعی از مدیران اجرایی از طرح احداث پیادهراه در خیابان فردوسی سنندج، بلوار ۲۲ متری ماموستا هیمن ناحیه منفصل شهری حسنآباد، کتابخانه ناحیه منفصل شهری نایسر و طرح بازآفرینی محله عباس آباد و چند طرح دیگر بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار کردستان، ضمن تقدیر از زحمات و پیگیری های موثر استاندار کردستان در سطح ملی، یکی از اثرات این پیگیری ها را حضور مسئولان ملی در استان و گشایش کارهایی که در سال های اخیر شروع شده و نیمه کاره رها شده بود، برشمرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن ابراز امیدواری در خصوص هرچه سریعتر نتیجه دادن پروژه های سنواتی و پروژه های اخیر، ابراز داشت: با توجه به این که 23 دستگاه اجرایی عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به ریاست رییس جمهور، جانشینی وزیر راه و شهرسازی و به دبیری اینجانب هستند، ظرفیت بسیار خوبی به وجود آمده که هدف اصلی آن توجه ویژه به بحث حاشینه نشینی، سکونتگاه های غیر رسمی، کمبود سرانه های خدماتی فرهنگی، ورزشی، مذهبی، فضای سبز و حتی آموزشی است.
وی با بیان این که در طول برنامه ششم توسعه 1500 پروژه با 1800 میلیارد تومان اعتبار که مستقیم توسط وزارت راه و شهرسازی در شرکت بازآفرینی شهری و بیش از 9 هزار پروژه با اعتبار قریب به 10 هزار میلیارد تومان تحت عنوان اقدام مشترک توسط دستگاه های اجرایی دولتی در دست اجراست، افزود: استان کردستان استان پیشتاز در جذب اعتبارات و شروع به کار پروژه های عمرانی است و پروژه هایی که در قالب تبصره 18 ایجاد اشتغال و اهرم برای اجرای پروژه های اقدام مشترک بوده، تنها استانی که توانست در بین استان های کشور در همان سال اول جذب کند، استان کردستان بوده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن اعلام اینکه اقدام مشترک به معنی بهره بردن از ظرفیت های همه دستگاه ها در جهت اجرای این پروژه هاست، افزود: 50 پروژه با 105 میلیارد تومان اعتبار در این استان در دست اجرا داریم و اعتبار لازم برای انجام دیگر پروژه ها را نهایتا تا آخر همین هفته به صورت وجه نقد در اختیار قرار خواهیم داد؛ به این شرط که پروژه هایی مانند پیاده راه خیابان فردوسی تا اواخر شهریور توسط شهرداری آماده افتتاح باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ما این آمادگی را داریم در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری جلساتی را در سطح ملی برگزار کرده و بتوانیم وارد تصمیم گیری جدی برای پروژه 27 هکتاری انبار غله سنندج شده و با رعایت حساسیت های بخش های میراث فرهنگی از دل آن کمبود فضاهای آموزشی، فرهنگی و فضای سبز را جبران کنیم، خاطر نشان کرد: در مناطق فرسوده شهری استان کردستان تسهیلاتی پرداخت می شود اما سود این تسهیلات متناسب با شرایط مردم این استان نیست؛ لذا بنده به دوستان سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد دادم که آیین نامه اجرایی تسهیلات در این بخش اصلاح شود.
عبوری ضمن تاکید بر اینکه ترجیح می دهد به جای حرف زدن، عمل کند ؛ در خصوص پروژه هایی که امروز از آنها بازدید به عمل آورد، اظهار داشت: ریزدانگی بسیار بالای بافت این مناطق و نفوذناپذیری که در همه نقاط این مناطق شاهد هستیم و از همه مهمتر ناپایداری مشهود در ساختمان ها واقعا آزار دهنده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در ادامه افزود: در این زمینه به آقای استاندار پیشنهاد دادم که ما آمادگی داریم شهرداری، سازمان نظام مهندسی، انبوه سازان، اداره راه و شهرسازی و بانک مسکن در کنار هم قرار بگیرند و اعتبارات خوبی در نظر بگیریم تا بتوانیم با روش های تجمیع، اختصاص پروانه های رایگان، ارائه تخفیف 50 درصدی نظام مهندسی برای مراحل طراحی، نظارت و اجرا و تخصیص تا سقف 220 میلیون تومان برای هر واحد، انبوه سازان را وارد میدان کنیم. اما آن دسته از افرادی که قصد نوسازی به صورت خودمالکی دارند، مشمول وام 140 میلیون تومانی در شهر سنندج عنوان مرکز استان خواهند شد.
رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان از برنامه ریزی و آغاز پروازهای داخلی به فرودگاه سنندج به صورت سه پرواز هفتگی، از هفته آینده خبر داد.
همچنین در این نشست بهمن مرادنیا، استاندار کردستان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تصمیمات مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، ابراز داشت: "آقای عبوری از زمان تصدی این سمت، به تمامی قول هایی که داده اند، عمل کرده اند و امروز نیز اعتبارات قابل ملاحظه دیگری برای پیشبرد پروژه های بازآفرینی کردستان اختصاص دادند."