ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارکرد: بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار سقف ناپایدار شناسایی است که در حدود ۱۰ میلیون نفر شهروند زیر این سقف‌های ناپایدار زندگی می‌کنند و این بنا‌ها سازه ندارند. در نتیجه ۱۰ میلیون نفر از جمعیت با زندگی در این بافت‌های ناپایدار در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه موضوع بازآفرینی شهری، سه بخش نوسازی بافت‌های فرسوده، ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی (‌بافت حاشیه‌ای‌) و مرمت و مقاوم‌سازی بناهای تاریخی را شامل می‌شود، عنوان کرد: بر‌اساس شاخص‌های شورای عالی معماری و شهرسازی ایران بیش از 167 هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری شامل بافت فرسوده میانی، بافت تاریخی فرسوده و سکونتگاه غیررسمی در کشور وجود دارد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به حادثه زلزله بم و کشته شدن بیش از 35 هزار نفر از هموطنمان در این حادثه، گفت: یکی از دلایل اصلی افزایش خسارات زلزله بم، فقدان سازه بود. در نتیجه یکی از موضوعات کلیدی در مدیریت بحران توجه به نوسازی بافت فرسوده است.

آئینی گفت: از مجموع دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار، یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده قرار دارند که حل این معضل نیز یک شبه انجام نمی‌شود. البته راهبرد اصلی دولت سیزدهم شتاب‌بخشی به کاهش سقف‌های لرزان و ناپایدار در محدوده‌های هدف است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: این شتاب‌بخشی با دو مشکل مواجه است که دولت و شهرداری‌ها به تنهایی نمی‌توانند این کار را انجام دهند؛ بنابراین ما باید به سمت مردمی‌سازی این کار برویم.

آئینی بیان داشت: ما حتی اگر وام ارزان در اختیارشان بگذاریم باز هم توانایی نوسازی بافت فرسوده برای همه مردم وجود ندارد، در نتیجه یکی از راهکار‌های اصلی استفاده از توانایی سرمایه‌گذاران و توسعه‌گران برای مشارکت در نوسازی بافت‌های فرسوده است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار خاطرنشان کرد: بخشی از سرمایه‌گذاران نیز به واسطه سودآوری اندک در این پروژه‌ها شرکت نمی‌کنند، در نتیجه ما باید آن‌ها را به طرق مختلف برای کمک به مردم تشویق می‌کردیم که از ابتدای فعالیت دولت کنونی بسته‌های مختلف تشویقی برای سرمایه‌گذاران آماده شد و با تلاش‌های صورت گرفته در این دولت تاکنون تعداد پروانه‌های ساختمانی جدید از مرز ۱۸۰ هزار واحد عبور کرده است که باید این عدد حداقل به سالی ۳۰۰ هزار واحد برسد.

آئینی با اشاره به اینکه  نوسازی بافت فرسوده بخش مهمی از برنامه توسعه هفتم است، عنوان کرد:  قطعا در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور دوران طلایی برای نوسازی بافت‌های فرسوده را شاهد خواهیم بود.

مديرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به حمایت همه جانبه وزیر راه و شهرسازی از حوزه بازآفرینی کشور بیان داشت: آقای دکتر بذر باش وزیر راه و شهرسازی تاکید ویژه‌ای به موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده دارند و این حوزه را مهم می‌دانند بلکه مهم‌تر از برنامه نهضت ملی مسکن، بلکه مفیدتر، بلکه زود بازده‌تر، بلکه اثر بخش‌تر.

آئینی با اشاره به اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران براساس ماده 5 قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، ملکف هستند از خسارات ناشی از حوادث غیر‌مترقبه در بافت‌‍‌های فرسوده و ناکارآمد شهری جلوگیری کنند‌، اظهارکرد: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران باید پیش‌گیری لازم را با اولویت در بافت‌های ناکارآمد شهری مورد توجه جدی داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مجموع توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها و منابع سازمان پیشگیری و مدیریت بحران با منابع و پتانسیل‌های بالقوه ستادهای ملی، استانی و شهرستانی شهری پایدار در قالب هم‌افزایی  در راستای سرعت بخشیدن به نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در اولویت قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به رویداد سال گذشته "بم سفیر نوسازی برای ایران قوی" که طی روزهای دوم تا چهارم دی‌ماه  در  105 شهر بزرگ کشور برگزار شد، گفت: سفیران نوسازی بم با محوریت "  تقدیر از اقدامات برتر بازآفرینی شهری ( جایزه ملی بم ) در قالب هیات‌های ارزیابی برای اقدامات برتر سال گذشته درحوزه مقاوم‌سازی و نوسازی بناهای ناپایدار محلات هدف بازآفرینی شهری به شهرهای سراسر کشور عزیمت کردند.

او گفت:. جایزه ملی بم صرفا با این نگاه شکل گرفت که از زحمات و تلاش‌هایی که  در عرصه ایمنی، مدیریت بحران و نوسازی بافت‌های فرسوده نقش ویژه‌ای ایفا کرده‌اند تقدیر بعمل آید.