به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در این نشست با بیان اینکه حدود 2 میلیون 670 هزار مسکن نا ایمن در بافتهای ناکارآمد شهری شناسایی شده است، اظهارکرد: وظیفه ماست که با تلاش و کار جهادی امنیت جانی و مالی ساکنان محلات کمتر برخوردار را ارتقا دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سند تحول دولت مردمی و نحوه اجرای این سند در محلات کمتر برخوردار گفت: کاهش سهم جمعیت ساکن در واحدهای فرسوده روستایی و بافتهای فرسوده و اسکان غیررسمی شهری از کل جمعیت به عنوان نشانگر مهم وضعیت بخش مسکن و شهرسازی در این سند، بیانگر ضرورت تلاش برای بهبود وضعیت در این حوزه است.
او افزود: ارتقای کیفیت معماری و شهرسازی متناسب با هویت ایرانی – اسلامی که از دیگر بندهای این سند مهم است باید در نوسازی محله محور محلات هدف بازآفرینی و نوسازی بافت های فرسوده مورد مداقه جدی قرار گیرد.
رییس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن مورد توجه قرار دادن چرخشهای تحول آفرین ذکر شده در سند تحول دولت مردمی، تغییر رویکرد از غلبه ساخت مسکن در شهرهای با تراکم جمعیتی بالا و توسعه عمودی شهرها به اصلاح محله محور بافت فرسوده را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: باید سرعت نوسازی از سرعت فرسودگی به شدت بیشتر شود تا بتوانیم وضعیت موجود را که میراث گذشته است بهبود بخشیم.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به چهار چالش اصلی مطرح شده حوزه مسکن در این سند به چالش مرتبط با حوزه کاری شرکت یعنی حجم بالای بافتهای فرسوده شهری اشاره کرد و ضمن تاکید بر اهمیت ارایه بسته های تشویقی شهرسازانه گفت: باید از نوسازی پلاک محور و لکهای به سمت اصلاح محله محور بافت فرسوده با محوریت نهادهای توسعهگر واسط بین مردم حرکت کنیم. دولت نیز با واگذاری اختیارات و امتیازات ویژه به این نهادها متناسب با حجم اصلاح شده از بافت شهری از قبیل تخفیف در مجوز ساخت و واگذاری زمین برای اجرای فرایند کلید به کلید شرایط را برای سازندگان تسهیل میکند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه قوانین متعددی از جمله قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و سند تحول مردمی در رابطه با حوزه بازآفرینی شهری تنظیم و تدوین شده است، اظهارکرد: باید تلاش، همدلی، همراهی و همیت بیشتری در خصوص رفع محرومیت، مقاومسازی و تولید مسکن در بافتهای ناکارآمد صورت گیرد و از گروههای اندیشهورز و جامعه دانشگاهی درخواست کنیم یاریرسان ما در این حوزه باشند تا بتوانیم مفاد سند تحول دولت مردمی سیزدهم در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی را عملیاتی و اجرایی کنیم.