مدیرکل دفتر معماری و طراحی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: انتخاب کارخانه کبریت زنجان به عنوان فضای شهری اتفاق مبارکی در این استان است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا ، فرزانه صادق مالواجرد در مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس و کارتون آثار منتخب نقد بنا و فضای شهری، افزود: باز شدن در کارخانه کبریت به روی مردم زنجان یک اتفاق مدیریتی مبارک در استان است که به سبب مدیریت مناسب این فضا به عنوان یک فضای شهری شناخته شده است، به همین جهت استان زنجان به عنوان اولین استان برای برگزاری نمایشگاه عکس و کارتون آثار منتخب نقد بنا و فضای شهری انتخاب شد.
وی افزود: این اتفاق مدیریتی مناسب در پروژه سبزهمیدان زنجان نیز قابل مشاهده است که مدیریت شهری نیز در این زمینه به صورت تخصصی عمل کرده و از سودهای زیاد به نفع شهر چشمپوشی کرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: معاونت معماری و شهرسازی به عنوان بالاترین نهاد حاکمیتی وظایف سیاستگذاری در عرصه شهرسازی را بر عهده دارد، لذا طرحهای مطالعاتی متعددی در این معاونت مطرح میشود که برای اجرای عملی یکی از این پروژهها مسابقه عکاسی در دو زمینه سیما و منظر شهری و زندگی در شهر برگزار شد که در آن مطالبات اجتماعی حقوق شهروندی و حضور سالمندان، کودکان و معلولان در شهر مورد توجه بود.
وی اظهار کرد: این اقدام سبب حضور مردم و هنرمندان در تصمیمگیریها میشود و سیستم دولتی هر چه خود را به برآورد کردن نیاز مردم سوق دهد از پشتوانه غیرقابل جایگزینی استفاده خواهد کرد که در استان زنجان شاهد حضور این پشتوانه در کنار مسوولان دولتی هستیم.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان نیز در این جلسه تصریح کرد: توجه به نقد یکی از نشانههای رشد است و جامعهای که دچار غرور و تکبر نشود در مسیر رشد و بالندگی قرار دارد، به این جهت که جامعه رشید به فکر توسعه پایدار میافتد؛ چرا که در توسعه مقطعی عمدتاً منافع گروه خاص یا جمعی که بهرهبرداری خواهند کرد مورد توجه است و لذا توسعه مقطعی توسعهای ناقص است.
آیتالله علی خاتمی یادآور شد: شهر و زندگی شهری نیازمند قواعدی است که در مقاطعی برخی از اصول آن نادیده گرفته شده است. شهر محل زندگی و آرامش است، لذا لازم است که شاهد زیبایی در این زندگی باشیم، ولی متاسفانه در برخی مواقع مشاهده شده است که این مسائل فدای سرعت شده و شاهد ناهمگونی و آشفتگی در برخی مناطق شهری هستیم.
وی عنوان کرد: با کمی دقت مشاهده میشود که ساختمانهای خشتی زنده هستند که دلیل آن فعالیت هماهنگ سازندگان آن است که میتوان کارخانه کبریت را نمونهای از آن دانست و در مقایسه آن با سولههای فلزی امروزه پرداخت، لذا تاکید میشود مسوولان مصلحت عمومی را فدای مصلحت گروه یا جمعی نکنند؛ چرا که گاهی ترحم به جمعی از مردم ظلم در حق بقیه است و مسوولان آنچه به نفع عموم مردم است انجام دهند.
معاون عمرانی استاندار زنجان نیز در این مراسم تاکید کرد: نگاه منتقدانه مردم به مدیریت شهری کمک بزرگی به مدیران این حوزه میکند. برگزاری چنین نمایشگاهها و جشوارههایی نوعی ایجاد حس مشارکت بین شهروندان و مدیران شهری است و میتوان بیان این مسائل را از زبان کسانی که احاطه بیشتری به مسائل شهری در زمینههای پشتوانه، مسائل فرهنگی و دخالت در بدنه شهری دارند، شنید.
جواد رحمتی اعلام کرد: در برگزاری چنین نمایشگاههایی سیر تحول شهروندی در ایران نیز قابل مشاهده است و در نشستهای بین متخصصان نقدهایی به مسائل شهری وارد میشود که در بخشی از آن مردم و در بخشی دیگر مدیران و برنامهریزان دخیل هستند.
وی ادامه داد: گاهی داشتن نگاه فردی در جامعه سبب بروز اتفاقات ناگواری میشود که مشاهده آن در قالب تصاویر ملموستر است و در نگاه هنرمندانه نقد میشود، لذا باید توجه کرد که مشکلات ایجاد شده حاصل رفتار تکتک شهروندان است و در مواقعی که منافع فردی به منافع عمومی ترجیح داده شود این اتفاق خواهد افتاد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این مراسم گفت: نمایشگاه عکس و کارتون آثار منتخب نقد بنا و فضای شهری با هدف ترویج حقوق شهروندی و ارتفای سطح اگاهی جامعه برای اولینبار در خردادماه امسال در خانه هنرمندان تهران برگزار شد و به بررسی مطالبات مردم پرداخت.
کلیمالله وثوقی افزود: در ابتدا چهار هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که پس از داوری 264 اثر به عنوان برگزیده کشوری انتخاب شد و با توجه به رویکرد معاونت راه و شهرسازی بنا شد این نمایشگاه به صورت دورهای در استانهای مختلف برگزار شود که اولین استان برای این نمایشگاه استان زنجان انتخاب شد.
وی خاطرنشان کرد: مفتخریم که در بین آثار برگزیده سه اثر از هنرمندان زنجانی نیز حضور دارد و تلاش داریم در سالهای آتی این جشنواره به صورت استانی نیز برگزار شود.