فرماندار قم خواستار اولویت دادن به بازآفرینی بافت هویتی قم نسبت به اقدامات در سکونتگاههای غیر رسمی شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر ، رضا سیار فرماندار قم شامگاه شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری که در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد با اشاره به بازدیدهایی که از بافت فرسوده در سطح شهر قم داشته، اظهار داشت: مردم در این بازدیدها نسبت به ایجاد اختلاف طبقاتی میان محلههای شهری اعتراض داشتند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری دیر اتفاق افتاده است، افزود: با این حال همین که برنامهای برای این کار در نظر گرفته شده ارزشمند است.
فرماندار قم به طرحی که توسط مشاور برای سکونتگاههای غیر رسمی تهیه شده، ابراز داشت: اینکه یک عده خارج از قوانین و برنامهریزیهای شهری در نقطهای از شهر ساخت و ساز انجام دهند و پس از آن از دولت انتظار داشته باشیم که با صرف هزینه این سکونتگاهها را به حالت عادی برساند، روند درستی نیست.
سیار با اشاره به ارجحیت رسیدگی به بافت سنتی و تاریخی شهر قم، گفت: در سالهای گذشته پولی که باید برای بافت تاریخی خرج میکردیم به سکونتگاههای غیر رسمی بردهایم و الآن این مناطق که هویت مردم قم هستند در حال خالی شدن از سکنه هستند.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای منزلت اجتماعی و خود اتکایی این محلات گفت: اینکه افراد بومی محلات تاریخی قم را ترک کنند، مطلوب ما نیست. باید کاری کرد که رکود و رخوت از این محلات دور شده و آنها هم رشد اقتصادی و اجتماعی داشته باشند.
لزوم اصلاح بافتهای غیر استاندارد شهری
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) هم در این جلسه با اشاره به تعریف سکونتگاههای غیر رسمی ابراز داشت: شاید اطلاق این نام به این بافتها درست نباشد بلکه باید بگوییم بافت غیر استاندارد شهری.
عبدالله جلالی ادامه داد: از منظر علوم اجتماعی اینگونه بافتها چند ویژگی خاص دارد که تراکم جمعیت، تراکم آسیبهای اجتماعی، فقر اقتصادی و فقر فرهنگی از جمله آنها است.
وی با اشاره به طرحهایی که مشاور برای این سکونتگاهها تهیه کرده ابراز داشت: وقتی یک خانواده در خانه ۳۰ متری زندگی میکنند، با ساخت یک ورزشگاه نمیتوانید آنها را توانمند کنید بلکه باید بافت اصلاح شده و فقر اقتصادی و فرهنگی از بین برود.