ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

سرپرست امور معماری و شهرسازی شهرداری قم از سکونت ۲۰۰ هزار قمی در بافت فرسوده، بافت تاریخی و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی این شهر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر غلامرضا جانقربان شامگاه شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری که در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد با اشاره به وجود هزار و ۷۰۰ هکتار بافت فرسوده شهری در قم اظهار داشت: در مجموع ۲۰۰ هزار قمی در این بافت‌ها زندگی می‌کنند.

وی افزود: برای برخورد با این پدیده باید ابتدا مشخص کنیم که این موضوع چقدر برای ما اهمیت دارد و در این مسیر باید از تجربیات دیگر کلان‌شهرها استفاده کنیم.

سرپرست امور معماری و شهرسازی شهرداری قم، خالی از سکنه شدن بافت فرسوده را خطر بزرگی برای شهر دانست که موجب رشد آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

وی با اشاره به تجربیات شهر تهران در زمینه بافت فرسوده اضافه کرد: آسیب‌هایی که در بافت فرسوده تهران به وجود آمد در یک قدمی قم است و باید زودتر برای آن فکری کرد.

جانقربان گفت: قم در مناطق یک، ۳، ۶ و ۷ شهری خود دارای بافت فرسوده است که البته مناطق سه و ۶ از نظر فرسودگی وضعیت بهتری دارند اما مشکلات فرهنگی‌شان بیشتر است.

مداخلات ترافیکی شهرداری در بافت فرسوده

وی با اشاره به اینکه مداخلات شهرداری در مقوله بافت فرسوده تا امروز به حل مشکلات ترافیکی محدود شده ابراز داشت: در سال‌های اخیر ۱۰ محور ترافیکی از جمله بلوار شهید روحانی، بلوار کاشانی، عمار یاسر و... و. در بافت فرسوده احداث شده است.

سرپرست امور معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به طرح‌های در پیش رو در این زمینه افزود: از طرح‌های بسیار مهم، بازگشایی خیابان دروازه ری و طرح چهل اختران است که حداقل به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تملک نیاز دارد.

وی با اشاره به مشکلات شهرداری خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر برخی از این پلاک‌ها را تملک کرده و برخی دیگر را نتوانسته‌ایم تملک کنیم که همین موضوع وضعیت این بافت‌ها را از قبل بدتر کرده است.

جانقربان گفت: در سال جاری هم شورای شهر قم ۲۰ میلیارد تومان برای بافت فرسوده در بودجه تصویب کرده که بیشتر آن برای ایجاد فضای سبز پیرامون مساجد استفاده خواهد شد.

لزوم ایجاد فضای آموزشی

حمیدرضا شیخ‌الاسلام، مدیرکل آموزش و پرورش استان قم هم در این جلسه با اشاره به اهمیت مقوله آموزش در از بین بردن فقر فرهنگی ابراز داشت: آموزش به دنبال خود فرهنگ، رونق اقتصادی و امنیت را می‌آورد به همین دلیل باید به مسئله آموزش در بافت ناکارآمد شهری توجه ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به افتتاح دو مدرسه در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی در سال‌های اخیر اضافه کرد: این اقدام ارزشمندی است که البته کافی نیست و اگر بخواهیم وضعیت این محله‌ها را ساماندهی کنیم باید به ایجاد زیرساخت‌های آموزشی اهتمام جدی‌تر داشته باشیم.