دومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار محدوده ها و محله های هدف برنامه های احیاء، بهسازی و نوسازی شهری کلانشهر اراک با حضور فرماندار اراک و اعضای ستاد در محل سالن جلسات شهرداری اراک برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از سایت شهرداری اراک در ابتدای جلسه مهندس عباسی شهردار شهر اراک ضمن تبریک فرا رسیدن دهه کرامت و ولادت با سعادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) به حاضرین، بر تداوم برگزاری جلسات ستاد و پیگیری تا کسب نتایج مطلوب تاکید و در خصوص نقش دستگاه های عضو ستاد و اهمیت حضور اعضا گفت: لزوم بر تشکیل و حضور در جلسات رسیدن به دستاورد ها و نتایج مطلوب در بازآفرینی شهری بر اساس اهداف کلان سند ملی راهبردی احیاء و بهسازی و توانمند سازی بافت های فرسوده و ناکار آمد شهری و تحقق آیین نامه ستاد ملی و استانی است.
وی همچنین در خصوص برنامه های احیا و بهسازی در بافت مرکزی و مجموعه بازار شهر اراک اظهار داشت: بافت مرکزی و عناصر تاریخی شهر اراک، مجموعه ای بی نظیر و با ویژگیهای خاص شهری می باشد که نمونه آن در کشور اندک است که این محدوده با عناصر زیبایش تنها سند تاریخی شهر اراک است که غفلت و سهل انگاری در اجرای برنامه ها می تواند بر منابع هویت بخش آسیب رساند.
در ادامه جلسه فرماندار اراک و رییس ستاد بازآفرینی شهری پایدار بر تشکیل منظم جلسات تأکید و فلسفه تشکیل ستاد بازآفرینی شهری را همسو شدن ، ایجاد وحدت رویه و تعامل مشترک دستگاه های مدیریتی در برنامه های مد نظر ستاد با شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک عنوان نمود.
بختیاری در ادامه در خصوص نگرش کارشناسی و فنی به تصمیمات اتخاذ شده در جلسات گفت: نگرش کارشناسی و فنی به اجرای برنامه های احیاء و بهسازی و توانمندسازی در محلات ناکارآمد شهری می تواند منافع عمومی را برای ساکنین در محلات هدف در بر گیرد.
وی همچنین در زمینه احیاء و بهسازی بازار تاریخی شهر اراک عنوان کرد: با توجه به تأکید وزیر راه و شهرسازی در ستاد ملی مورخ 1395/02/28، در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، شهرداری اراک و اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان به عنوان دستگاه مرتبط با برنامه های احیاء و حفظ و نگهداری بازار تاریخی شهر هستند که می بایست بین این مجموعه تعامل و هماهنگی صورت پذیرد. همچنین در ارتباط با تخصیص اعتبارات برای مرمت و احیاء بازار توضیح دادند که تأمین اعتبارات مالی لازم جهت اجرای برنامه های احیاء و بهسازی مورد نیاز مجموعه بازار اراک با ماهیت استانی از طریق اعتبارات ملی و استانی در شورای برنامه ریزی و توسعه قابل پیگیری است.
در ادامه توسط دبیر خانه ستاد ، سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اراک دستور کار جلسه که به ترتیب؛ بررسی مصوبات جلسه مورخ 1395/03/12 ستاد- بررسی پروژه های عمرانی پیشنهادی شهرداری اراک مرتبط با فعالیت های ستاد- تحقق مصوبات ستاد ملی مورخ 1395/02/28 شامل 1-تهیه طرح های راهبردی توسعه شهری ویژه سکونتگاه های غیر رسمی کوی امام علی(ع) و کوی ولیعصر(عج) 2- شناسایی و اعلام اراضی ملی موجود در شهر اراک به عنوان پشتیبان نوسازی 3- تهیه طرح های مرمت و احیاء مجموعه تاریخی بازار شهر اراک توسط سازمان میراث فرهنگی» برای حاضرین بیان گردید.
در انتهای جلسه تهیه طرح راهبردی توسعه شهری ویژه محلات اسکان غیر رسمی کوی امام علی(ع) و کوی ولیعصر(عج)، مکاتبه با دبیرخانه ستاد استانی اداره کل راه و شهرسازی استان در خصوص قرار دادن اراضی ملی در شهر اراک به عنوان پشتیبان نوسازی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی، احداث و تجهیز سوله های ورزشی چند منظوره در کوی امام علی(ع) – کوی ولیعصر(عج)- کوی رودکی و احیاء و مرمت سرای حاج باشی و کاشانی به عنوان مصوبات تعیین گردید.