ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان کردستان با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در خصوص حاشیه نشینی شهر سنندج، از اختصاص بودجه هشت میلیاردی برای اداره‌کل راه و شهرسازی این استان خبر داد.

«مصطفی رضایی» در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، با بیان اینکه مهمترین اقدامات  دولت یازدهم در حوزه بازآفرینی محلات ناکارآمد شهری واقع  در حاشیه شهر سنندج، در چهار بخش قابل دسته‌بندی است، گفت: در راستای تامین خدمات زیربنایی و اولیه برای ساکنین محله «نایسر» که عمده جمعیت حاشیه‌نشین شهر سنندج را در خود جای داده است، پروژه احداث منبع آب نایسر با نام «برازان سه» کلید خورد.

به گفته رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان کردستان، پروژه احداث منبع آب نایسر در حال حاضر دارای پیشرفت فیزیکی 75 درصدی است و تا پایان سال مالی 95 مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

رضایی همچنین از احداث مدرسه شش کلاسه نایسر خبر داد و گفت: یکی از مسایل مهم مربوط به حاشیه شهرها توجه به امکانات روبنایی به ویژه توسعه فضاهای آموزشی و افزایش سرانه مربوطه است که متاسفانه این سرانه در مناطق حاشیه‌نشین استان کردستان نسبت به شاخص میانگین شهری بسیار ناچیز است. در این راستا ، قرارداد احداث مدرسه شش کلاسه نایسر منعقد شد و این مدرسه در حال حاضر 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی همچنین از احداث یک مدرسه 9 کلاسه در کردستان خبر داد و افزود: قرارداد تکمیل مدرسه 9 کلاسه «تقتقان» و کانون فرهنگی «فرجه» با شرکت سازنده منعقد شده  و در حال حاضر پیشرفت کلی آن 85 درصد است. این دو ساختمان تا انتهای سال مالی 95 تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی درباره احداث «خانه محله نایسر» نیز بیان کرد: نگاه صرفاً کالبدی به توسعه در مناطق حاشیه‌نشین نه تنها سبب کاهش مشکلات این نواحی نخواهد شد بلکه مشکلات معیشتی، اقتصادی و فرهنگی را به دنبال دارد. به منظور توانمندسازی ساکنین، آموزش شهروندی و حرفه‌آموزی آنها، اداره عمران و بهسازی شهری استان کردستان تصمیم به تغییر کاربری فضاهای بدون استفاده و احداث خانه محله نایسر مطابق با خواسته‌ها و نیازهای ساکنین کرده است .

به گفته رضایی، مطالعات ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی محله «نایسر» سنندج و اقدامات  توانمندسازی اجتماعات آنها با تأکید بر بهسازی شهری و با دیدگاه شهرنگر از دیگر برنامه‌های این اداره در استان کردستان است.

وی در این باره اظهار داشت: از آنجا که بازآفرینی شهری باید با رویکردی جامع و تعیین نقش برای همه دستگاه‌های اجرایی، متولیان و مردم در بهسازی محیط همراه باشد، قرارداد مطالعات ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی محله نایسر سنندج و اقدامات توانمندسازی اجتماعات آنها با تأکید بر بهسازی شهری و دیدگاه شهرنگر منعقد شد. این طرح پس از ارائه در ستادهای شهرستانی و استانی به تصویب رسیده و در حال اجرا است.

انجام اقدامات  توانمندسازی، نهادسازی اجتماعی-اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشارکتی با تأکید بر کارآفرینی در محله نایسر شهر سنندج از دیگر برنامه‌های اجرایی دولت یازدهم در شهرستان سنندج است که رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان کردستان در این خصوص نیز اظهارداشت: رویکرد جدید در بازآفرینی شهری، طراحی مدلی از بازآفرینی، تعریف و طراحی پروژه‌هاست که از پایین به بالا مدیریت و برنامه‌ریزی می‌شود. این مدل نیازمند ارتباط مستقیم مردم با دستگاه‌های اجرایی است و تمام پروژه‌های دولتی با هماهنگی ساکنین و مردم اجرا می‌شود.

به گفته رضایی، برای نخستین بار در سطح کشور، انجام اقدامات توانمندسازی، نهادسازی اجتماعی-اقتصادی و همچنین اجرای پروژه‌های مشارکتی با تأکید بر کارآفرینی محله نایسر شهر سنندج با موسسه توانمندسازی «ژیار» آغاز  و منجر به نهادسازی در این محله شد.