مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: کلیدیترین اقدام شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در سال 95، تشکیل «ستاد ملی باز آفرینی شهری» بوده است.
به گزارش خبرنگار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در جلسه پایانی سال که با حضور اعضای هیات مدیره، معاونان و کارکنان حوزه های مختلف در سالن کنفرانس این شرکت برگزار شد ضمن عرض تبریک به مناسب ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن و تشکر از کارکنان این شرکت برای تلاش های یک ساله گفت: اقدامات انجام شده در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری در سال 95 قابل قبول بوده و این شرکت کارنامه موفقی در سطح کشور به جا گذاشته است.
دکتر محمدسعید ایزدی با بیان اینکه با شروع فعالیت دولت یازدهم و اعلام برنامهها، ضرورت تغییر مسیر در حوزه سیاست گذاری، برنامه ریزی و ابزار سازی اجتناب ناپذیر بود، تصریح کرد: تغییر مسیر در هر سازمانی سخت است ولی ما برای پیشبرد برنامه ها، مجبور به تغییر مسیر، ریل گذاری مجدد، حرکت منظم و مستمر بودیم و برای اینکه موفق باشیم باید با کار تیمی و تلاش مضاعف تمام اعضا و پرسنل این شرکت در مرکز و دیگر استان های کشور به راه ادامه میدادیم که در این راستا، با توجه به ارزیابیها، در سال 95 عملکرد موفقی داشتهایم.
دکتر ایزدی در ادامه ی معرفی اقدامات صورت گرفته در شرکت عمران و بهسازی در سال 95 به 9 گام کلیدی در تبیین ، توسعه و اجرای سیاست باز آفرینی ، بعنوان رویکرد شرکت مادر بشرح زیر اشاره نمودند:
گام اول: سیاستگذاری در قالب سند ملی مصوب و ابلاغ شد که متاثر از این سند ، در گام دوم ستاد ملی به عنوان یک نهاد فرابخشی و شبکه همکاری بین 20 دستگاه متولی در حوزه بهسازی و نوسازی شهری در سراسر کشور تشکیل شد تا زمینه های همراه سازی و هماهنگی میان متولیان ایجاد نماید.
به عبارتی گام دوم عبارتست از تشکیل شبکه همکاری مشترک در سطح ملی، استانی و شهری ( ستاد باز آفرینی شهری و ستادهای متناظر با حضور 22 دستگاه و نهاد عضو با هدف ایجاد وحدت و رویه در سیاستگذاری، برنامه ریری و اجرا).
گام سوم: تدوین برنامه جامع باز آفرینی محلات شهری در2700 محله
گام چهارم: ظرفیت سازی و نهاد سازی با تبیین نقش و سهم کنشگران دخیل ( دولت به عنوان سیاستگذار، حمایت کننده و تسهیلگر شهرداریها به عنوان نهاد محوری مدیریت برنامهها عملیاتی و بخش خصوصی به عنوان مجری).
گام پنجم: فراهم نمودن ابزارهای مالی و قانونی پشتیبانی برنامه های باز آفرینی شهری (ابزار سازی).
گام ششم: طرح ریزی بازآفرینی شهری، در بافت های تاریخی و میانی در 234 شهر و سکونت گاه های غیر رسمی در 110 شهر.
گام هفتم: اجرای برنامه های باز آفرینی شهری.
گام هشتم: ارتقای توانمندی های اجتماعی و اقتصادی شهروندان به ویژه گروه های آسیب پذیر.
گام نهم: نهادیه کردن سیاست ها، راهبردها و راهکارهای باز آفرینی شهری از طریق آموزش، گفتمان سازی ، اطلاع رسانی و فعالیت های فرهنگی و ترویجی.
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری است، به تشریح وظایف این دبیرخانه پرداخت و اظهار داشت: شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری نقش مدیریت و هماهنگی دستگاههای متولی در تحقق سیاستهای و برنامههای باز آفرینی شهری را به عهده دارد و به عنوان دبیرخانه ، وظیفه سیاستگذاری داشته و در اجرا به عنوان یک هماهنگ کننده در مقیاس ملی نقش ایفا می کند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به مشکلات شرکت در سال 95 اشاره کرد و افزود: علی رغم اینکه منابع مالی مناسبی در اختیار این شرکت نبود ولی با تلاش کارکنان توانستیم پروژه های متعدد و گستردهای را در سطح کشور اجرایی کنیم.
دکتر ایزدی با بیان اینکه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی کشور بعداز 20 سال صاحب برنامه شده است، تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی که در این دوره اتفاق افتاده، برنامه ریزی مناسب برای انجام فعالیتها در سراسر کشور بوده و شرکت مادر تخصصی موفق شده تا در مقیاس ملی صاحب برنامه شده و با شناسایی 2 هزار و 700 محله در 544 شهر ، ضمن شناسایی اولویت ها در محلات و شهر های هدف ، هم راستا با سیاست مدون شده در ستاد ملی به کار خود ادامه دهد .
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به این که در حال حاضر از 8 ردیف مشخص و معین منابع مالی این شرکت تامین میشود،خاطر نشان کرد: برای اجرای این برنامه در حوزه معاونت توسعه، تلاش های زیادی انجام شده و از ابزارهای مالی مختلفی بهره گرفته شده است که بعداز سال ها توانسته ایم ردیف های تامین منابع مالی خود را از 2 ردیف به 8 ردیف افزایش دهیم.
وی با اشاره به ردیفهای تامین منابع برای نوسازی وبهسازی مناطق فرسوده، تاریخی و سکونتگاههای غیر رسمی در سراسر کشور گفت: هم اکنون با 8 ردیف تخصصی توانستهایم رقمی بالغ بر 639 میلیارد تومان تامین مالی انجام دهیم .
دکترایزدی با اشاره به تجدید نظر در اساسنامه شرکت گفت: در حوزه پشتیبانی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران نیز تلاش های خوبی صورت گرفته، که بزودی اساسنامه شرکت براساس سیاستها اصلاح خواهد شد و همچنین در تجهیز منابع موفقیتهای زیادی نسبت به 4 سال گذشته داشتهایم به طوری که حقوق کارکنان تا کنون به تعویق نیفتاده و صددر صد بودجه داخلی شرکت تامین شده است.
وی در ادامه به حوزه طراحی اشاره کرد و گفت: در گام اجرایی دفتر طراحی آسیب شناسی خوبی در طرح و برنامه های گذشته داشته در تعیین تلکیف طرح های قبلی و ارائه یک برنامه روشن برای آینده، راه اندازی دفاتر تسهیلگری و توسعهگری اقدامات شایسته و موثری را انجام داده و موفقیت های خوبی را کسب شده است.
ایزدی همچنین گفت: در این راستا حوزه دفتر مطالعات و ستاد ملی تعداد 279 پروژه را برنامه ریزی و مدیریت کرده و تعداد 137 پروژه در سال 95 به اتمام رسانده اند همچنین با ارائه برنامههای توانمندسازی، آموزش مهارت های پایهای، راهاندازی فضاها و کارگاه های آموزشی از جمله اقدامات ارزشمندی می باشد که دفتر مطالعات و دفتر ستاد ملی به سرانجام رسانده اند.
وی ادامه داد: تلاش برای نهادینه کردن این اقدامات با برگزاری نشستها و سخنرانی های تخصصی در شرکت مادر تخصصی و خانه گفتمان وارطان انجام شده است همچنین شرکت با چاپ و انتشار 45 سند، مطالعات گسترده ای در حوزه های تخصصی مربوطه را انجام داده و در برگزاری دوره های آموزشی موفقیت های خوبی کسب کرده است.
ایزدی با اشاره به اینکه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در حسابرسی شفاف عمل کرده است، گفت: در حوزه مالی با برنامه ریزیهای منظمی که در توزیع منابع مالی داشتهایم با توجه به تمام فشارها و مشکلات مجامع برگزار شده و گزارشهای حسابرسی بدون هیچ مشکلی با مدیریت صحیح انجام شده است .
وی همچنین در ادامه درباره حوزه امور اداری گفت: حوزه امور اداری تلاشهای فراوانی برای فرهنگ اداری و بهیهسازی منابع در اختیار انجام داده و مدیریت خوبی داشته و توانسته است ضمن بالا بردن فرهنگ کاری، مدیریت مناسبی برای اختصاص فضاهای اداری داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه از مدیرکل روابط عمومی شرکت مادر تخصصی و از تمامی حوزه ها شامل حوزه فناوری، حوزه امور استان ها، حوزه مدیرعامل و هیات مدیره، حوزه املاک حقوقی ، حوزه شورای فرهنگی، حوزه حراست، حوزه بسیج، حوزه اجرایی، حوزه طراحی، حوزه پدافند غیرعامل، حوزه مطالعات ، حوزه برنامه ریزی و پشتیبانی که تلاش های ارزشمندی را در سال 95 انجام داده اند تشکر و قدردانی کرد.
دکتر ایزدی همچنین به بازنشستگی آقای عباس رمضانی اشاره و ضمن تبریک به ایشان از آقای جباری که به عنوان پژوهشگر برتر وزارت راه و شهرسازی معرفی شده است، تقدیر نمود.
در پایان این مراسم دکتر ایزدی ضمن خوش آمدگویی به آقایان ملکی مدیرکل جدید دفتر تجهیز منابع، کرکه آبادی در حوزه اداری و قاسم زاده برای آغاز فعالیت در شرکت مادر تخصصی تبریک گفتند و با تقدیر و تشکر از همراهی آقای سعید اسلامی بیگدلی، عضو سابق هیات مدیره از وی با اهدای هدیهای قدردانی کرده و در ادامه، مراسم معارفه امیرحسین قزوینی عضو جدید هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران برگزار شد.