به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری این جلسه با ریاست حسین الماسی معاون فنی و نظارت این شرکت و ماندانا ملک مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران به منظور هم اندیشی در خصوص اقدامهای انجام شده در سایر مناطق، ظرفیتها و راهکارهای قابل بررسی در فرآیند جمعآوری و انتقال تجربیات برتر در راستای شرح خدمات دبیرخانه ها به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد.
حسین الماسی در این جلسه خطاب به دبیران دبیرخانههای مناطق پنجگانه گفت: کار در شهرداریها بسیار متنوع و پیچیده است و بنابراین دبیران دبیرخانهها باید به تناسب این پیچیدگیها با صبر، حوصله و هماهنگی بیشتری کارها را دنبال کنند.
او با بیان این که نیاز است در حوزه بازآفرینی شهری برخی واژهها مجددا تعریف شوند، تصریح کرد: معتقدم هنوز در مجموعه شهرداریها، برداشتهای متفاوتی از واژههای بازآفرینی، سکونتگاههای غیررسمی، حاشیهنشینی و بافتهای فرسوده می شود و این واژهها نیاز به بازنگری مجدد دارد؛ باید تعریف واحدی را به شکل مشترک داشته باشیم و متناسب با آن برنامهها را پیش ببریم .
معاون فنی و نظارت با بیان این که انتظار این است که دبیران دبیرخانه انتقال تجربیات بازآفرینی کشور با حضور در مجموعه سازمان شهرداریها جلسهای برگزار کرده و در آن یک برنامه مشترک را ترسیم کنیم تا بتوان خدمات بهتری به تمام حوزههای شهری ارایه کنیم.
ماندانا ملک مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز توضیحاتی در خصوص تشکیل دبیرخانههای انتقال تجربیات بازآفرینی کشور ارایه کرد و گفت: این دبیرخانهها با ابلاغ وزارت کشور تشکیل شد و دبیرخانه منطقه 1 و 5 کشور از حدود یک سال پیش فعالیت خود را آغاز کردند.
او هدف از تشکیل دبیرخانههای انتقال تجربیات بازآفرینی شهری را اینگونه برشمرد و گفت: برقراری ارتباط با دستگاهها وسازمانهای مرتبط و فعال در حوزه بازآفرینی جهت شناسایی و احصاء اطلاعات مرتبط با تجربیات برتر بازآفرینی شهری، انجام هماهنگیهای موردنیاز با شهرداریها، مجریان و کارفرمایان پروژههای بازآفرینی، پژوهشکده ها و ... منطقه، دستهبندی و گونهبندی تجربیات احصاء شده از شهرداریها و انتقال و ترویج انواع تجربیات به سایر کنشگران عرصه بازآفرینی شهری از جمه اهداف در نظر گرفته برای این دبیرخانهها به شمار می رود.
مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه به شرح فعالیتهای دبیرخانه در جمعآوری و مستندسازی تجارب بازآفرینی شهری پرداخت و گفت: سه شرح وظیفه اصلی با در نظر گرفتن زیر مجموعههایی برای دبیرخانهها تعریف شده است که عبارتند از شناسایی و جمعآوری تجربیات حوزه بازآفرینی شهری، استانداردسازی چارچوب ارائه و ترویج تجربیات بازآفرینی احصاء شده و ترویج درس آموختهها و تجربیات مدون.
رضا مهدی زاده مدیركل دفتر برنامهریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای كشور نیز توضیحاتی در خصوص انتخاب مناطق دبیرخانهها ارایه کرد و گفت: این دبیرخانهها بر اساس تقسیم بندی مورد نظر وزارت کشور تشکیل شده اند و نحوه انتخاب آنها به پیشینه و توانمندی شهرداریهای این شهرها بر میگردد. در این تقسیم بندی سعی شده تا استانهای نزدیک به هم در یک گروه قرار بگیرند تا بتوانند یکدیگر را هم پوشانی دهند.
او افزود: همچنین هر دبیرخانه به لحاظ موضوعی باید یک کارشناس پشتیبانی داشته باشد تا کارها را پیگیری کند و نیز هر منطقه باید یک گروه در فضای مجازی جهت انتقال تجربیاتشان داشته باشند. علاوه براین شرکت بازآفرینی شهری نیز در گروههای مجازی تمام دبیرخانهها را عضو کرده تا راحتتر بتوانند تجربیات خود را منتقل کنند.
در ادامه برزویی رییس سازمان عمران و نوسازی شهرداری سبزوار و دبیر دبیرخانه جمع آوری و ترویج تجربیات برتر منطقه 5 کشور در قالب یک پاور پوینت تجربههای یک ساله خود را در زمینه اقدامات انجام شده و تجربیات در راستای مدیریت دانش برای سایر دبیرخانههای انتقال تجربیات بازآفرینی به اشتراک گذاشت.