ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا حاشیه‌نشینی را از مشکلات اصلی بافت شهر همدان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر ، ریچی میاکه دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا ظهر یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران همدان بابیان اینکه در مباحث برنامه‌ریزی‌های شهری به‌خصوص در شرق دورعلاقمندهستم، افزود: با مشارکت روسیه و چین برای نخستین بار در سال ۲۰۰۳ همایش رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا برگزار شد.

وی در ادامه بابیان اینکه نحوه‌ی کشورداری در شرق و اروپا به‌ویژه پس از فروپاشی شوروی سابق متفاوت است، اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گرفتیم که این همایش‌ها را به‌منظور تبادل اطلاعات ادامه دهیم.

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا با اشاره به اینکه در سال‌های نخست برگزاری این اجلاس بیشتر تمرکز در کشورهای شرقی و چین بود، عنوان کرد: به بخش‌های دیگری همچون سمرقند و باکو نیز سفر کردیم.

متاسفانه در کشورهای شرقی به دلیل انفجار مدرنیته بافت‌های تاریخی به فراموشی سپرده‌شده‌اند ریچی میاکه در ادامه با تأکید بر اینکه هرساله جلساتی را با شهرداران این شهرها برگزارمی شود تا اطلاعاتی در رابطه با وضعیت بافت این مناطق به دست آید، بیان داشت: متاسفانه در کشورهای شرقی به دلیل انفجار مدرنیته بافت‌های تاریخی به فراموشی سپرده‌شده‌اند.

وی بابیان اینکه به دلیل وجود ارتباط در فرهنگ‌ها سعی کردیم در خصوص ارتباطات اجتماعی، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری با کشورها ارتباط برقرار کنیم، یادآور شد: در این زمینه تحصیلات بسیار مهم است چراکه بیشتر مباحث معمارانه است و از حمایت سازمان‌های جهانی هم چون یونسکو برخوردار هستیم.

ریچی میاکه بابیان اینکه این همکاری‌ها و مشارکت‌ها را گسترش داده‌ایم، گفت: در سال ۲۰۱۰ در استانبول یک همایش بین‌المللی برگزار کردیم چراکه شهر استانبول یکی از ابر شهرهای ترکیه و جهان است.

وی افزود: یکی از مشکلات ما در استانبول رشد فزاینده بخش‌های شهری در کنار حفظ بافت‌های تاریخی این شهر بود این دو موضوع کاملا در تضاد هم قرار دارند.

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیایکی از مباحث مطرح در ابر شهرها را جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر عنوان کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از مباحث مهم شهرهای در حال کاهش جمعیت هستند که در ژاپن هر دو مورد وجود دارد.

ریچی میاکه به منطقه‌ای در توکیو با بیش از ۱۳ میلیون نفر جمعیت اشاره کرد و بیان داشت: این در حالی است که شهرهای حاشیه‌ای ژاپن جمعیتی کمتر از هزار نفر دارند که این مهم کاملا گویای وضع موجود جهان به‌خصوص در بخش‌های شرقی آسیا است.

وی با تأکید بر اینکه با مباحث نوینی در رشد و توسعه شهری در ۵۰ سال اخیر روبه‌رو هستیم، یادآور شد: بعد از استانبول قصد داشتیم دومین همایش را در اسکوبا برگزار کنیم که به دلیل سونامی در سال ۲۰۱۱ لغو شد.

ریچی میاکه بابیان اینکه اتفاقاتی که در ایران می‌افتد بازتاب جهانی ندارد، گفت: هرچند ارتباط بین ایران و ژاپن در سطح خوبی قرار دارد اما در بخش‌های دیگری روابط در سایه مسائل سیاسی مکدر شده است که در همین راستا مباحث برنامه‌ریزی شهری نیز به حاشیه کشیده شده است.

درباره همدان که دارای تاریخ غنی است اطلاعات زیادی نداریم و باید این شهر در سطح ملی و جهانی دیده شود وی با بیان اینکه به دلیل اشتیاق و علاقه‌ای که از سوی کشورهای دیگر به‌خصوص ایران وجود دارد باعث شده روابط در مقایسه با قبل قوی‌تر باشد، عنوان کرد: شاید ما از ایران و پایتخت آن اطلاعاتی داشته باشیم اما درباره همدان که دارای تاریخ غنی است اطلاعات زیادی نداریم و باید این شهر در سطح ملی و جهانی دیده شود.

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا یکی از دلایل برگزاری این اجلاس برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را شناسایی بافت‌های تاریخی همدان و معرفی آن‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: در دو روز آینده متخصصان این حوزه دورهم جمع می‌شوند و مباحث تخصصی اجلاس در رابطه با بافت تاریخی شهر همدان جمع‌بندی شده و در اختیار کارشناسان برای استفاده قرار می‌گیرد.

ریچی میاکه در ادامه به عملکرد همدان درزمینهٔ رشد و توسعه شهری و حفظ بافت تاریخی اشاره و عنوان کرد: بافت‌های تاریخی همدان با شهرهایی همچون اصفهان و استانبول متفاوت است چراکه در اواخر قرن بیستم تصمیم گرفتند بافت تاریخی شهر را با میدان مرکزی که سبک باروک است را از هم بپاشانند.

وی با تأکید بر اینکه در ژاپن نیز بافت سنتی با ساخت‌وسازهای جدید رو در روی هم قرارگرفته‌اند، بیان داشت: به دلیل عدم تعادلی که در این زمینه ایجادشده باید متخصصان چاره‌ای برای آن بی اندیشند.

ریچی میاکه همچنین به دو شهر قازان روسیه و شین یانگ چین اشاره کرد و یادآور شد: مطالعات خوبی در چین به‌منظور حفظ بافت تاریخی انجام‌شده است تا بین بافت تاریخی و مدرنیته تعادل حفظ شود.

وی بابیان اینکه شهر قازان روسیه دارای مسجد بوده است که پس از ساخت‌وسازهای قرن بیستم از بین رفته است، گفت: این امر تناقض بین لایه‌های بافت تاریخی با ساخت‌وسازهای جدید شهر را نشان می‌دهد.

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا در ادامه بابیان اینکه در شهر شین یانگ چین بحث کاملاً متفاوت است، افزود: در این شهر بلندمرتبه‌سازی سرعت گرفته است درحالی‌که در قدیم در ساخت‌وسازها چندین قلعه در شهر وجود داشته است که اکنون این مهم از بین رفته است.

ریچی میاکه با تأکید بر اینکه به دلیل اصرار سرمایه‌گذاران بلندمرتبه‌سازی سرعت گرفته است، اظهار داشت: در این راستا ما به‌عنوان مشاور شهردار قوانین سختی را برای جلوگیری از این ساخت‌وسازها تدوین کرده‌ایم.

وی در ادامه یادآور شد: هرچند در همدان هم تناقض‌هایی را می‌بینیم اما اقداماتی برای حفظ تاریخی این شهر انجام‌شده که در فهرست شهرها با بافت تاریخی سازمان یونسکو ثبت شد.

ریچی میاکه بابیان اینکه در شهر همدان تناقض‌هایی بین شهر جدید و قدیم وجود داشت، عنوان کرد: در این راستا اقداماتی برای حفظ تاریخی این شهر انجام شد که برای یونسکو کافی بود.

 ثبت همدان به‌عنوان شهر تاریخی زمان‌بر است وی با اشاره به اینکه ثبت همدان به‌عنوان شهر تاریخی زمان‌بر است، بیان داشت: به طور حتم با بازخوردهای مثبتی که در همدان دیده شد امیدواریم این شهر یک روزبه ثبت جهانی برسد.

ریچی میاکه در ادامه به واژه اوراسیا اشاره کرد و یادآور شد: این واژه پس از فروپاشی شوروی سابق مفهوم جدیدی در ارتباط با اروپا و آسیا گرفت یافت چراکه روابط کشورهایی همچون ازبکستان و تاجیکستان که زیر سایه شوروی بودند پس از فروپاشی شوری سابق روابط آنها با کشورهای اروپایی و کشورهای شرق دور نیز گسترش یافت.

وی همچنین به جاده ابریشم اشاره کرد و گفت: این جاده یک مسیر و راه ارتباطی برای انتقال فرهنگ هزارساله این منطقه است.

ریچی میاکه بابیان اینکه انتقال فرهنگ‌ها به‌اندازه‌ای گسترده بوده و باید در این خصوص تجدیدنظرهایی داشته باشیم، افزود:قصد داریم نظراتی که محققان ارائه می‌دهند ادغام کنیم و در قالب پروپوزال و یا یک پیشنهاد ارائه دهیم اما با توجه به اینکه اجرای این پروپوزال از حیطه قدرت ما خارج است طبق با هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده با شهرداری مشکلی در اجرای آن نخواهیم داشت.

وی در ادامه بابیان اینکه در تمام نقاط دنیا وقتی مسائل باسیاست آمیخته شود پیچیده می‌شود، افزود: باید بر شناخت ارزش‌های فرهنگی که یکی از ویژگی‌های فوق‌العاده همدان است تأکید کنیم و اگر بتوانیم در این خصوص به نتیجه برسیم دستاورد بزرگی به دست آورده‌ایم.

ریچی میاکه با اشاره به اینکه به لحاظ ریخت‌شناسی شهری شاهد حضور بناهای کاملا متناقض و متفاوت در همدان هستیم، اظهار داشت: حاشیه‌نشینی نیز یکی دیگر از مشکلات در بافت شهر همدان است.

وی در ادامه یکی دیگر از مشکلات همدان را ترافیک خودروها عنوان کرد و بیان داشت: اگر تدبیری برای آن اندیشیده نشود در ۲۰ سال آینده به یک بحران تبدیل خواهد شد.