نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت باید نگاه ویژه و متفاوتی نسبت به شهرهای کم برخوردار داشته باشد و نمی شود همه شهرهای کشور را با یک نسخه در بحث بازآفرینی شهری و نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده مدیریت کرد و انتظار کاهش معضلات حاشیه نشینی را داشت.
دکتر حبیب الله دهمرده نماینده مردم شهرهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز از استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی ایران اظهار داشت: با توجه به نقش حمایتی و تسهیلگری دولت، در بحث بازآفرینی شهری و بهسازی بافت های فرسوده باید سیاست تعادل بخشی موکدا در دستور کار قرار گرفته و فاصله نقاط کم برخوردار و عقب مانده از توسعه شهری با دیگر شهرهای برخوردار کم شود .در حال حاضر تفاوت بین شهرهای کم برخوردار و دیگر شهرها در حال افزایش است .
دکتر دهمرده با اشاره به فقر مردم در این استان به شهر زابل اشاره کرد و گفت: بیش از 50 درصد مردم این شهر در حاشیه شهر زندگی می کنند در شهر زابل کوچه ای و یا حتی خیابانی را نمی بیند که آسفالت شده باشد، شهر زابل پارک یا حتی درخت ندارد و کلیه شهرهای سیستان و بلوچستان را خشکسالی فراگرفته، کسب و کار مردم این شهر کشاورزی، دامپروری و آسیاب آرد است و آبی برای کشاورزی نیست و مردم در فقر زندگی می کنند و از یارانه یا کمک های کمیته امداد امام خمینی (ره ) در حال گذران زندگی هستند.
این نماینده مجلس ادامه داد: یکی از وظایف شهرداری ها بهسازی محدوده بافت های فرسوده است ولی خود شهرداری زابل بیش از یک سال که حقوق کارگران و کارمندان خود را پرداخت نکرده چون مردم فقیرند و نمی توانند سکونتگاه های خود را بسازند تا ساخت و ساز هم نباشد عوارضی هم به شهرداری پرداخت نمی شود پس شهرداری ها هم پول ندارند که در بافت های فرسوده هزینه کند.
وی با عنوان این مطلب که هیچ سرمایه گذاری به شهر زابل نمی آید ضمن طرح یک پیشنهاد اظهار داشت بایسته است تا دولت باید ابتدا منابع مالی خود را برای فراهم آوردن زیرساخت های شهری در استان های کم برخوردار اختصاص دهد بدین وسیله مشوقی برای سرمایه گذاران فراهم نماید، تا وقتی که زیر ساختی در شهرها نباشد هیچ سرمایه گذاری وارد شهر نمی شود و فراهم آوردن زیرساخت های شهری وظیفه بخش خصوصی نمی باشد.
دکتر دهمرده به وضعیت شهرهای سیستان و بلوچستان اشاره کرد وگفت: سازمان بهداشت جهانی دو سال است سیستان و بلوچستان را به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی کرده و این شهر دارای شهرت جهانی در تمدن ،تاریخ و فرهنگ و یکی از شناخته شده ترین شهرهای ایران از لحاظ میراث تاریخی است و به این شهر بهشت باستان شناسان و یا لندن شرق لقب داده اند. در حالی که بهسازی و نوسازی در محدوده های تاریخی این شهر چندین سال است که به دست فراموشی سپرده شده است.
وی در سخنانی به افزایش مهاجرت در این استان اشاره کرد و افزود: به دلیل خشکسالی مهاجرت از شهرهای سیستان و بلوچستان به دیگر استان های کشور شدت گرفته و همچنین مهاجرت درون استانی زیاد و حاشیه نشینی در زابل و دیگر شهرها را افزایش پیدا کرده و این حاشیه نشینی در سکونتگاه های غیر رسمی معضلات زیادی را به وجود آورده است.
نماینده مردم شهرهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز به بادهای 120 روزه و همچنین بالا بودن ریزگردها در سیستان اشاره کرد و گفت: سیستان و بلوچستان کانون بحران ریزگرده ها است که زندگی را برای مردم سخت کرده و متاسفانه روز به روز فرسودگی افزایش یافته و محدوده بافت های فرسوده در شهر زابل افزایش یافته است ضروری است تا دولت سریعا اقدامات تاثیرگذاری را در این شهر انجام دهد.