ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

دکتر مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران از خانه تاریخی کبیرشهر گرگان بازدید کرد.

 به گزارش روابط عمومی  شرکت مادر  تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از  به گزارش روابط عمومی دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان، دکتر مسجدجامعی پس از حضور در خانه تاریخی کبیر، ضمن بازدید از روند مرمت این اثر تاریخی  با فعالان فرهنگی و مدیران دفتر بهسازی هم دیدار و گفتگو کرد.

وی  در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از فعالیت های مرمتی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در گرگان، اقدامات انجام شده را بسیار ارزشمند خواند و گفت: آثار تاریخی ارزشمندی همچون خانه تاریخی کبیر شناسنامه و هویت اصلی مردم منطقه هستند و با حفظ آن ها به احیای فرهنگ و ریشه های فرهنگی و دینی خود کمک می کنیم.

 دکتر مسجد جامعی که در دولت اصلاحات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت، به فعالیت های فرهنگی خود رد شورای شهر هم اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های ما حضور در مناطق کمتر دیده شده تهران بود که با استقبال فراوان هم رو به رود شد.

وی با بیان این که در تهران گردی مناطقی را انتخاب می کردیم که کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند، افزود: من هیچ وقت در برخی محله هایی که شهرت تاریخی دارند یا مکان هایی که تبدیل به موزه شده اند حضور در این مدت حضور نیافتم زیرا مناطقی که کمتر به آن ها توجه شده ظرفیت های پنهان بی شماری دارند که باید شناخته شوند.

 دکتر مسجدجامعی از استفاده صفت هایی مانند مناطق جرم خیز و محل خلافکارها برای برخی محله های انتقاد کرد و گفت: وقتی در این محله ها حضور می یافتیم پدیده هایی را می دیدیم که کمتر در تهران به آن ها پرداخته می شد و در عین حال ظرفیت فرهنگی بسیاری بالایی هم داشتند.



 دکتر مسجدجامعی سپس به بافت تاریخی گرگان اشاره کرد و آن را ظرفیت فرهنگی بسیار مهمی خواند. او خواستار تلاش و برنامه ریزی بیشتر برای حفظ آثار تاریخ این بافت شد و گفت: باید سعی کرد تا مشارکت های مردمی و بخش خصوصی را فعال کرد.

در ادامه این نشست،دکتر حسین کتولی، مدیر دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان، به تشریح برنامه های این دفتر در گرگان پرداخت و اظهار کرد: دفتر احیاء زیر نظر شرکت عمران و بهسازی شهری ایران که مسئولیت آن بر عهده دکتر ایزدی است فعالیت دارد و در راستای طرح پایلوت کشوری بازآفرینی شهری، طرح احیاء بافت تاریخی گرگان را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان این که بافت تاریخی گرگان دارای سابقه ای بسیار طولانی است، بیان کرد: این بافت در کشور بخصوص شمال کشور بسیار بی نظیر و آثار و تک بناهای بسیار ارزشمندی را در دل خود دارد که اکثر آن ها نیاز به مرمت دارند.

 دکترکتولی اضافه کرد: در ابتدای مسیر فعالیت دفتر، یکی از اهداف ما جلب مشارکت مردم بود و تصور می کردیم در پروسه ای طولانی بتوانیم به این هدف برسیم ولی در زمانی کوتاه و پس از آگاه سازی و اطلاع رسانی، درخواست های بسیاری از سوی بخش های خصوصی و دولتی برای حضور در بافت تاریخی ارسال شد که این امر نشان از آگاه سازی جامعه نسبت به اهمیت به بافت تاریخی گرگان دارد.

وی یکی از مشکلات پیش روی واگذاری به بخش خصوصی را مشخص نبودن حریم آثار تاریخی و همچنین ریسک بالای سرمایه گذاری به دلیل نبود حریم عنوان کرد و گفت: از ابتدای طرح تا کنون چندین تکیه و خانه تاریخی در گرگان مرمت شده است و طرح هایی جدیدی را هم در صورت تصویب بودجه ها در سال جاری آغاز خواهیم کرد.

در ادامه این نشست، محمود اخوان مهدوی، از فعلان فرهنگی، پژوهشگر و تاریخ نگار گرگان به تشریح پشینیه تاریخی منطقه و ریشه نام گذاری محلات گرگان پرداخت.