خانم فیروزه صابر، مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان گفت: کشورها از طریق دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی به توسعه می رسند که سازمان های غیردولتی(NGO) به عنوان یکی از شاخه های جامعه مدنی به شمار می آیند.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، او در نشست تخصصی برنامه ملی بازآفرینی شهری با موضوع "برنامه ملی بازآفرینی شهری، جایگاه برنامه ها و اقدامات و ضرورت های برنامه های اقتصادی، اجتماعی و نهادی در محله های هدف با همکاری دولت و سمن ها در برنامه ملی بازآفرینی شهری" گفت: نگاه هم افزا در بین سازمان های غیردولتی ضروری است و اعتقاد من این است که نگاه هم افزا و مشترک بین سازمان های غیردولتی (NGO) در مقایسه با فعالیت های انفرادی اثرات بهتری خواهد داشت و به همین دلیل است که فعالیت های شبکه ای بین سازمان های غیردولتیNGO) ) به وجود آمده است.
صابر با بیان اینکه شبکه ملی سمن ها بیش از دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده، اظهارداشت: وزارت کشور این شبکه را به نام شبکه موسسات نیکوکاری و خیریه به ثبت رسانده و در حال حاضر 131 سازمان خیریه و نیکوکاری تحت پوشش این شبکه هستند.
او افزود: ایجاد هم افزایی و همگرایی بین اعضای شبکه، در راستای استفاده بهینه از منابع فکری، اطلاعاتی، مالی، اجرایی و تجربه های اعضا و کمک به تثبیت و تحکیم سازمان های غیردولتی در کشور، از اهداف مهم تشکیل شبکه ملی سمن ها در کشور به شمار می آید.
مدیرعامل بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان با بیان اینکه، انجام امور به صورت تخصصی، حرفه ای و متمرکز، مطالبات منطقی مردم را به دنبال خواهد داشت، گفت: با وجود همه هزینه هایی که سازمان های غیردولتی برای پیشبرد اهداف خود در این شرایط دشوار، متقبل شده اند اما باز می توان امید داشت که مسیر حرکت این سازمان ها به خوبی ادامه پیدا کند و به اهداف از پیش تعیین شده برسند.
صابر به پروژه مشترک شبکه ملی سمن ها و شرکت بازآفرینی شهری ایران اشاره کرد و گفت: امید است این پروژه که در مراحل نهایی است به مدل اجرایی تبدیل شود.
مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان با اشاره به اینکه حضور نماینده سازمان های غیرمردمی (NGO) در ستاد ملی بازآفرینی شهری به عنوان یک فرصت به شمار می آید، افزود: به پیشنهاد آقای دکتر روستا، عضو محترم هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، کارگروه تشکل های مردم نهاد به عنوان زیرمجموعه ستاد ملی بازآفرینی شهری تشکیل شده که نماینده این کارگروه در ستاد ملی بازآفرینی شهری دارای کرسی و حق رای است.
او با بیان اینکه نباید تصور کرد که نماینده سازمان های مردم نهاد (NGO) در ستاد ملی بازآفرینی از عوامل دولت است، افزود: حضور نماینده سازمان های غیردولتی (NGO) به عنوان یک پیمانکار در ستاد ملی بازآفرینی شهری نیست بلکه نماینده یک تشکل مردم نهاد است که عقاید خود را آزادانه و نقادانه خود را ابراز می کند.
مدیر عامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان افزود: این یک فرصت برای سازمان های غیردولتی (NGO) است تا از حضور نماینده خود در ستاد ملی بازآفرینی شهری در جهت تقویت نهادها و سازمان های غیر دولتی در شهرستانها و مراکز استان ها استفاده کنند.
او در خصوص واگذاری امور تکلیفی دولت به سازمان های غیردولتی اظهارداشت: قبل از اینکه دولت بخشی از وظایف تکلیفی خود را به سازمان های غیردولتی واگذار کند، سازمان های غیردولتی باید خود را توانمند و تقویت کنند.
صابر با بیان اینکه مجموعه دولت بر این باور است که سازمان ها و نهادهای مردمی پیمانکار محسوب می شوند، گفت: انتظار سازمان های غیردولتی از دولت این است که به چشم پیمانکار به این سازمانها نگاه نکنند. البته نباید هم تصور شود که این سازمان ها به عنوان نهاد عامل دولت هستند.
مدیر عامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان افزود: اگر قرار است سازمان های غیردولتی با سازمان های دولتی فعالیت مشترک داشته باشند باید نماینده سازمان های غیردولتی در فرایند تصمیم گیری حضور داشته باشد.
صابر در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توسعه پرداخت و اظهار داشت: امروزه هنگامی که از توسعه سخن می رود، نگاه عده ای معطوف به بخش های فیزیکی و کالبدی می شود. به بیانی دیگر اینان بحث توسعه را در ساخت ساختمان یا ایجاد سازمان دنبال می کنند اما اینکه در درون این سازمان و ساختمان ها چه خبر است، کاری ندارند و پیگیری هم نمی کنند. واقعیت این است که توسعه فقط کالبدی نیست بلکه توانمندسازی نیز از ابعاد توسعه به شمار می آید.
او در ادامه افزود: در موضوع توانمندسازی که خود شامل وجوه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، سازمان های غیردولتی می توانند یاریگر دولت باشند. اعضای این سازمان ها به مناطق حاشیه نشینی و روستاها سفر می کنند و می توانند به عنوان تسهیل گر وارد جریان بازآفرینی شهری شوند.
مدیر عامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان افزود: متاسفانه بسیاری از شهرداران، فرمانداران و کارشناسان در استانها، محلات هدف بازآفرینی را از نزدیک ندیده اند با این حال مسئول ستاد و عامل بازآفرینی هستند و فقط به واگذاری دفتر و اختصاص میز و چرخ خیاطی و ... بسنده می کنند.
صابر در پایان خواستار حضور نماینده سازمان غیردولتی (NGO) در ستاد بازآفرینی در شهرستانها و استانها با حق رای شد.