مهندس هوشنگ عشایری، دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران در حاشیه جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان خراسان رضوی در رابطه با نگاه دولت به محلات هدف بازآفرینی شهری و بودجه های در نظر گرفته شده برای محلات هدف، گفت: خوشبختانه پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری برای رسیدگی به مسائل اجتماعی بافت های هدف بازآفرینی شهری، دولت و مجلس شورای اسلامی مصوباتی را برای اجرایی کردن برخی از اقدامات با هدف و نیت ارتقای زندگی ساکنین و ارتقای زیستپذیری محلات هدف بازآفرینی تببین کردند.
او با بیان اینکه مقرر شده است که دولت و شهرداری ها به کمک مردم و بخش خصوصی سالانه به 270 محله هدف ورود پیدا کنند، توضیح داد: همچنین مقرر شده که تا سال 1400 سالانه به 1334 محله، در 543 شهر که بالغ بر 10 میلیون نفر از جمعیت ساکن شهر در این محلات سکونت دارند، ورود پیدا کنیم و فعالیت های نرم افزاری و کالبدی خودمان را با ارکان؛ دولت، شهرداری ها، توسعه گران، تسهیلگران و بخش خصوصی انجام دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم در رابطه با مهمترین رویکردهای برنامه ستادبازآفرینی شهری گفت: نوسازی و مقاوم سازی مسکن، ارتقای خدمات زیربنایی، ارتقای خدمات روبنایی، فعالیتهای کالبدی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی ساکنین محله و ... از اصلی ترین و مهمترین رویکردهای این برنامه است.
مهندس عشایری ادامه داد: تفاوت برنامه ملی بازآفرینی شهری با رویکردهای گذشته در این است که برنامه جدید مردم را محور اصلی قرار داده و رویکرد نگاه پایین به بالا را جایگزین نگاه بالا به پایین کرده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه امید است که با این رویکرد بتوانیم سالانه 25 هزار میلیارد تومان منابعی که قرار است توسط دولت، شهرداری ها و به خصوص بخش خصوصی تامین شود را محقق کنیم، اعلام کرد: خوشبختانه برای این موضوع هیئت دولت، اردیبهشت ماه سال جاری پیرو تاکیدات رئیس جمهور محترم، پیشنهادات 21 مادهای ما را مصوب و ابلاغ کردند.
او در رابطه با رویکرد و نگاه موجود در پیشنهادات ارائه شده، گفت: رویکرد ما بیشتر حمایت از بخش خصوصی و توسعه گران برای ورود به محلات هدف بازآفرینی است.
مهندس عشایری ادامه داد: جدای از اینکه وظیفه دولت توسعه خدمات روبنایی است، مقرر شده که حدود 1500 میلیارد تومان منابع در اختیار ما قرار داده شود تا بتوانیم آن را به صورت اهرمی به محلات هدف اختصاص دهیم و همچنین از طریق اهرمی کردن این مبلغ بتوانیم منابع دستگاههای خصوصی و دولتی را جذب کنیم.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در بندبند پیشنهادات تصویب شده، حمایت های جدی ای از توسعه گران را پیش بینی کرده ایم، گفت: در پرداخت تهسیلات به سازندگان مقرر شده، برای کلان شهرها و مراکز استانها 50 میلیون تومان وام دوساله با 9 درصد سود پرداخت شود و برای سایر شهرها 40 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
او افزود: همچنین برای افرادی که موقتا زمینشان را در اختیار سازندهها قرار میدهند و قصد دارند برای مدت دوره ساخت در جایی دیگر ساکن شوند، وام ودیعه مسکن به مبلغ 20 میلیون تومان در شهرهای مراکز استان ها و 15 میلیون تومان هم در دیگر شهرها در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: انشاالله افرادی که سپرده گذار صندوق یکم هستند، بعد از اتمام دوره ساخت، میتوانند از وامهای 60 میلیون تومانی در شهرها و 80 میلیون تومانی در شهر تهران با سود 6 درصد استفاده کنند.
او همچنین در رابطه با وام افراد متاهل سپرده گذار صندوق یکم نیز توضیح داد: وام این افراد در شهر تهران 160 میلیون تومان و در شهرهای دیگر تا 120 میلیون تومان در نظر گرفته شده که سود این وام ها نیز همان 6 درصد است.