نشست پنجم و پایانی از دفتر دهم سلسله نشست های موضوعی شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با محور «کیفیت زندگی در مرکز تاریخی شهر تهران» تحت عنوان جمع بندی نشست های پیشین، مورخ ۲۶ مهرماه ۹۵ برگزارشد .
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، نشست پایانی و جمع بندی و هم اندیشی دفتر دهم با حضور دکتر محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، دکتر محسن حبیبی استاد دانشگاه تهران و دبیر علمی نشست ، اعضای پانل تخصصی ( آقایان دکتر اسکندر مختاری ، مهندس عابد ملکی و دکتر علی محمد سعادتی ) ، جمعی از مدیران ، کارشناسان و صاحب نظران عرصه معماری شهرسازی در سالن اجتماعات شرکت مادر برگزار شد .
در ابتدای این نشست دکتر محسن حبیبی دبیر علمی نشست ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین به ارائه جمع بندی دیدگاههای مطرح شده در نشسستهای پیشین پرداخت .
وی اظهار داشت چگونگی ارتقای کیفیت زندگی در شهر تاریخی با تاکید بر نگرش حفاظت و توسعه توامان از یکسو و حضور همزمان ساکن و گردشگر از دیگر سو و پاسخگویی به نیازهای آنان از دغدغه های مدیران شهری است .
ایشان در ادامه همچنین توجه به زیبایی شناسی شهری ، بالا بردن تاب آوری شهری در همه زمینه ها ، بازنمای شبکه های نمادین شهری ، بازپیرایی جداره هاب و نماهای شهری ، ارتقای کیفیت زندگی و سازمان فضایی محله از طریق برنامه های حمایتی به ویژه در محله های آسیب پذیر را یادآور شد.
در ادامه نشست معاون وزیر راه و شهرسازی ایشان ضمن تقدیر از زحمات دکتر ملکی و دکتر سعادتی و مدیریت خوب خود در نشستها با اشتیاق حضور یافتته و نقدها را پذیرفتند امیدوارم این گفتگوها تداوم یابد و با همکاری آنان شاهد موفقیتهای بهتر و بیشتر باشیم .
وجه بارز و ممتاز برنامه بازآفرینی در قلب تاریخی شهر تهران تاکید بر فضای عمومی بوده است این قلمرو از وجوه شش گانه برخوردار است که عبارتند از :
1) بعد اجتماعی : یعنی تجهیز فضای عمومی و قلمرو عمومی به فضای شهری که به مکانی برای تعاملات اجتماعی بدل گشته که انتظار داریم به سرمایه اجتماعی بدل گردد.
2) از بعد اقتصادی اینکه چگونه فضاهای پیرامونی را سر زنده و فعالیتها را منظم تر کند . مانند کوچه مروی
3) ارتقای شاخص های زیست محیطی : هم در بحث فضای سبز و نیز در کاهش آلاینده ها و آلودگی
4) انسجام بخشی فضایی : امروزه شهرهایمان تکه تکه شده این فضای عمومی یک نقش هم پیوندی بازی می کند با تاکید بر روی تجهیز و توسعه قلمرو عمومی در سازمان فضایی
5) از بعد زیر ساخت : توسعه فضای عمومی در گام نخست می تواند به ارتقای زیر ساخت کمک کند .
6) از بعد منظر : فضای شهر ویترین شهر است و اکنون چهره قلب تاریخی تهران خوب است
دکتر ایزدی در ادامه اظهار داشت : بعد اول پیشنهاد تشکیل کارگروه یا کمیته به منظور فرآیند بازآفرینی در کل شهر تهران با محوریت قلب تاریخی تهران . بعد دوم : همراستا سازی اقدامات صورت گرفته در منطقه و از بعد سوم : تقویت نقش ساکنان ، مالکان و بهره وران
آنگاه ا اعضای نشست و شرکت کنندگان به پرسش و پاسخ و ارائه نظرات خود پرداختند .
همچنین به عنوان به عنوان حسن ختام برنامه از اعضای نشست( آقایان دکتر اسکندر مختاری ، مهندس عابد ملکی و دکتر علی محمد سعادتی ) تقدیر به عمل آمد .