همایش مرمت معماری و مقاوم سازی بناهای تاریخی کشور روز شنبه با حضور کارشناسان داخلی و ایتالیایی در محل دانشگاه هنر اسلامی تبریز آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، دبیر علمی این همایش اعلام کرد: 24 کارشناس از ایران و ایتالیا در مورد آخرین دستاوردها و یافته های خود در زمینه مرمت معماری و مقاوم سازی بناهای تاریخی در این نشست سه روزه سخنرانی می کنند.
احد نژاد ابراهیمی اضافه کرد: تعداد مقاله های رسیده به دبیرخانه این همایش 86 مقاله بود که 23 مورد خارج از موضوع همایش بود اما 63 مقاله برای داوری در همایش پذیرفته شد.
وی افزود: از این تعداد نیز 31 مقاله واجد ویژگی عملی تشخیص داده شده و در همایش شرکت داده شدند که از این تعداد نیز 29 مقاله شامل 15 مقاله در بخش مقاوم سازی و 14 مقاله در بخش مرمت و معماری در قالب کتابچه همایش چاپ و توزیع می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین نمایشگاهی نیز با حضور 24 شرکت ایتالیایی و ایرانی فعال در زمینه معماری در کنار این همایش برپا می شود.
**رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز: آیین نامه مقاوم سازی بناهای تاریخی تدوین می شود
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این مراسم با بیان اینکه آیین نامه مقاوم سازی بناهای تاریخی تدوین می شود، گفت: با برگزاری این گونه همایش ها و تعامل بین دانشگاه هنر و دیگر دانشگاه های استان به ویژه دانشگاه صنعتی سهند و میراث فرهنگی می خواهیم شروع کننده تدوین این آیین نامه باشیم که امیدوارم با کمک اساتید ایتالیایی و استفاده از تجربیات آنها، این مهم به سرانجام برسد.
محمد علی کی نژاد در همایش سه روزه مرمت معماری و مقاوم سازی بناهای تاریخی در دانشگاه هنر تبریز با ابراز رضایت از سطح علمی بالای این همایش اضافه کرد: در ایران بیش از یک میلیون آثار تاریخی وجود دارد و این آثار نشان دهنده یک استعداد برتر و یک ذخیره استعدادی سرشار و ریشه های هویتی در این منطقه است.
وی افزود: بناهای تاریخی از نشانه های بارز و مهم در نشان دادن نوع نگاه و زندگی نسل گذشته و تاثیرگذار در تمدن سازی هستند.
وی با ابراز تاسف از تلاش عاملان غربزده رژیم پهلوی برای از بین بردن آثار تاریخی، گفت: این رژیم به دنبال بی هویت کردن جوانان و بیگانه نمودن آنها با فرهنگ ایرانی اسلامی بود که خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی و هدایت های رهبر کبیر انقلاب و با وجود جنگ تحمیلی و تحریم های غرب، توانستیم این بناها را حفظ و احیا کنیم.
**معاون وزیر راه و شهرسازی: حفاظت از میراث فرهنگی به تنهایی از عهده یک سازمان بر نمی آید
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی دیگر سخنران همایش با بیان اینکه حفاظت از میراث فرهنگی به تنهایی از عهده یک نهاد یا سازمان یا اداره برنمی آید گفت: حفاظت از این آثار باید در بالاترین سطوح برنامه ریزی لحاظ شود.
پیروز حناچی اظهار کرد: برای حفاظت از میراث فرهنگی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عضویت در کنوانسیون حفظ میراث فرهنگی و ثبت آثار در شورای عالی شهرسازی مطرح شد و این نشان دهنده عزم مسوولان برای حفاظت از میراث گذشته بود.
وی افزود: یکی از محورهایی که در شورای عالی شهرسازی نسبت به آن حساس شده بودند حفظ میراث فرهنگی صنعتی بود و در این راستا بسیاری از کارخانه هایی که به دلیل قرارگرفتن در محدوده شهرها و مشکل زیست محیطی تعطیل شده بودند با حفظ اصالت معماری به کاربری های مختلف تبدیل شدند.
وی از معماران دوران گذشته ایران به عنوان زبده ترین و کاربلدترین معماران یاد کرد و گفت: آنها با شناخت کافی از وضعیت جغرافیایی کشور، آثاری خلق کردند که در برابر حوادث طبیعی، مقاومت کردند.
حناچی گفت: گنبد سلطانیه نمونه ای از این آثار است که به رغم تجربه زلزله های بسیار در گذشته و امروز، همچنان پابرجاست.
**شهردار تبریز: برای ایفای نقش جهانی در تبریز 2018، باید زیرساخت ها را آماده کنیم
شهردار تبریز دیگر سخنران این همایش با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018، اظهار کرد: اگر به دنبال ایفای نقش در سطح جهانی هستیم باید زیرساخت ها را آماده کنیم زیرا که 2018 سال شروع توسعه همه جانبه تبریز است.
صادق نجفی افزود: بخشی از زیرساخت ها باید از سوی دولت آماده شود و بخشی نیز برعهده شهرداری و دیگر نهادهاست و شهرداری در این راستا برنامه های گسترده ای از قبیل توسعه مقبرالشعرا، احیا خلعت پوشان، ساماندهی ارگ علیشاه و خرید و بازسازی خانه های قدیمی تبریز را در برنامه دارد.
وی همچنین خواستار احیا جایگاه تاریخی تبریز و محور کلیدی این شهر در طرح جامع تفصیلی تبریز از سوی وزارت راه و شهرسازی در راستای تبریز 2018 شد.
نجفی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم احیا بافت فرسوده و رفع معضل حاشیه نشینی در این شهر تاکید کرد و گفت: بیش از 5 هزار هکتار از وسعت تبریز را بافت فرسوده و حاشیه نشین تشکیل می دهد و شهرداری برای رفع این معضل نیاز به مساعدت و همکاری دولت دارد.
وی افزود: البته با وضع اقتصادی فعلی دولت، امکان کمک مالی در این زمینه وجود ندارد و ما به عنوان شهرداری ها، خواستار تسهیل مقررات از سوی دولت هستیم.
گفتنی است همایش مرمت معماری و مقاوم سازی بناهای تاریخی به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.