ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی حرم مطهر از اجرای طرح محور فرهنگی در سطح شهر قم خبر داد و گفت: اجرای این طرح در توسعه بافت فرسوده و ایجاد انگیزه برای بهسازی این بافت تأثیرگذار خواهد بود.

به گزارش   روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم ؛ علیرضا خاکی با اشاره به وجود حدود 1800 هکتار بافت فرسوده در شهر قم اظهار داشت: شهر قم امروز دارای 1800 هکتار بافت فرسوده بوده که به علت قرار گرفتن بخش عظیمی از آن در مرکز شهر نیازمند توجه ویژه‌ و تحلیل و بررسی  همه‌جانبه است.

وی با بیان اینکه یکی از عوارض بافت فرسوده، فرسودگی کالبدی است، افزود: توسعه این مناطق متکی بر مسائل اجتماعی است و با توجه به قیمت متوسط ملک و گستردگی بافت فرسوده هیچ دستگاهی نمی‌تواند به این مسئله ورود پیداکرده و حتی با مشارکت مردمی هم احیای بافت فرسوده با شکست مواجه خواهد شد.

 

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی حرم مطهر تصریح کرد: نخستین  اقدام در این زمینه رفع موانع عدم انگیزه به بازآفرینی و مهاجرت در این مناطق است، خوشبختانه بافت فرسوده قم در مجاورت حرم حضرت معصومه(س) است و باعث شده آن‌چنان مانند شهرهای دیگر دچار فراموشی نشده و خالی از سکنه نیست اما در مرحله طلایی بوده و باید هر چه سریع‌تر به این مسئله رسیدگی شود.

وی به تشریح برنامه‌های کوتاه‌مدت سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی حرم مطهر پرداخت و گفت: با توجه به ورود سالانه 20 میلیون زائر به استان قم و دغدغه‌های معنوی مسافران، این سازمان محور فرهنگی برای توسعه بافت فرسوده تعریف کرده تا بتوانیم بخش‌های دیگر شهر را نیز به زائران معرفی کنیم.

خاکی افزود: استان قم با دارا بودن ارزش‌های فرهنگی، مذهبی و انقلابی بسیار و هدایت مسافران به این مناطق می‌تواند برای ساکنان مرکز شهر انگیزه‌های بهسازی ایجاد کرده تا شاهد نه‌تنها بهسازی این مناطق باشیم بلکه رونق اقتصادی نیز در این مناطق با ایجاد فضاهای اقامتی، پذیرایی، تجارتی و خدماتی اتفاق خواهد افتاد.

وی نخستین اقدام بهسازی این مناطق را کف سازی و هدایت مسافران عنوان و ابراز کرد: در بهسازی این مناطق تأکید بر ارتباط زائران با شهر است؛ هدایت مسافر از حرم مطهر به سمت گذر خان، گذر آسید حسن، محور محله قاضی، بیت نور، گذر لب چال ، گذر شاه حمزه ، میدان کهنه، پامنار، درخت پیر، خیابان آذر و چهل اختران است.

خاکی از تشکیل جلسات این سازمان به‌صورت مرتب و ماهیانه پیرامون محور فرهنگی شهر خبر داد و تأکید کرد: کار میدان میر آغازشده و بحث‌هایی با بنیاد مسکن شروع کرده‌ایم و در قدم نخست، در بهسازی  حذف سواره اتفاق می‌افتد و در هر منطقه که نتوانیم خودرو را حذف کنیم ترافیک را نظم خواهیم داد.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی حرم مطهر بیان کرد: یکی از مسائلی که در این برنامه‌ها بر آن تأکید شده اقدام مشترک بوده است، در پروژه میدان میر هم‌اکنون 5 دستگاه با منابع خودشان در حال انجام کار بوده و مداخله به‌صورت بهسازی، نو سازی و بازسازی و با توجه به نیاز تعریف‌شده است.