عضو کمیسیون عمران مجلس، از موافقت مجلس با برداشت از صندوق توسعه ملی برای نوسازی بافت فرسوده خبر داد و گفت: با نوسازی بافت های فرسوده و تاریخی درآمد پایدار شهری ایجاد می شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت باز آفرینی شهری ایران عبدالکریم حسین زاده در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت توجه دولت به بافت های فرسوده در کشور، گفت: بافت های فرسوده و تاریخی ظرفیت های نهفته در درون شهرها هستند که ما سال های متمادی نسبت به این ظرفیت ها بی تفاوت شده ایم.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بی تفاوتی به بهسازی بافت های ناکارآمد باعث شده بافت های فرسوه هر روز فرسوده تر و بافت های تاریخی به فرسوده بدل شوند، افزود: متاسفانه دولت نتوانسته فرآیندهای احیا، مرمت و بازسازی را در این بافت ها رعایت کند از این رو مخاطرات در آن ها زیاد است.
بافت های فرسوده و ناکارآمد آسیب پذیرترین مناطق در حین بروز مخاطرات مختلف
وی با تاکید بر اینکه در مخاطرات مختلف ازجمله سیل، زلزله و آتش سوزی بیشترین نقاطی که در درون شهرها امکان آسیب پذیری دارند بافت های فرسوده هستند، تصریح کرد: باید نگاه به این بخش نگاه تجاری باشد و باید بدانیم که صرفا نگاه سکونتی و غیر اقتصادی نمی تواند مشکلی از ناکارآمدی این بافت ها را جبران کند.
حسین زاده با بیان اینکه بافت های فرسوده و تاریخی می توانند منشا درآمد زایی کلانی برای کشور باشند، گفت: قاعدتا مجلس باید نسبت به تزریق منابع صندوق توسعه ملی به نوسازی بافت های فرسوده استقبال کند زیرا در صورت توسعه صنعت گردشگری بافت های تاریخی ما می توانند منبع کسب درآمد باشند.
بافت های تاریخی منبع درآمد زایی بسیاری از کشورهای پشرفته
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته از بافت های تاریخی خود در راستای درآمد زایی استفاده کرده اند، تصریح کرد: توجه به بافت فرسوده و تاریخی شهرها درآمد پایدار را برای کشور ایجاد خواهد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هر آنچه که سرمایه گذاری از صندوق توسعه است می تواند بازآفرینی تولید سرمایه برای شهر باشد، افزود: دلیلی برای مخالفت مجلس با برداشت از صندوق توسعه ملی جهت نوسازی بافت های فرسوده وجود ندارد