فرزاد رستمی، مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در استان بوشهر 38 شهر وجود دارد، از این تعداد 12 شهر محلات و بافتهای ناکارآمد دارند که مجموع آنها هزار و 685 هکتار می شود. عمده بافتهای ناکارآمد نیز در شهرهای بوشهر و برازجان قرار دارد.
رستمی با اشاره به این که طی دو سال اخیر 37 پروژه بازآفرینی در بافتهای فرسوده و حاشینه نشین اجرا کردهایم، افزود: مجموعه اعتبارات این 37 پروژه بالغ بر 31 میلیارد تومان است که از این تعداد 21 پروژه با اعتباری معادل 12 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده و 16 پروژه دیگر با 19 میلیارد تومان اعتبار با مشارکت سایر دستگاهها در دست اجراست.
او مهمترین پروژههایی که تاکنون به بهرهبرداری رسیده اند را اینگونه بر شمرد و گفت: احداث مدرسه 9 کلاسه در تنگک، ساخت چمن مصنوعی و سالن ورزشی در حسین آباد برازجان، احداث پارک محلی در برازجان، احداث دیوار حفاظتی ساماندهی درههای گاز شهری برازجان، اصلاح شبکه برق و آب محلات جنوبی بوشهر و ساخت خانه بهداشت در محلات جنوبی بوشهر از جمله پروژههایی هستند که طی دو سال گذشته انجام شده اند.
رستمی با بیان این که اکنون نیز پروژههای خوبی در دست اقدام است، توضیح داد: ساخت درمانگاه با کمک دانشگاه علوم پزشکی در تنگک بوشهر، ساخت مدرسه 12 کلاسه در محله ریشهر بوشهر و احداث سالن ورزشی تنگک که به پایان رسیده اما هنوز افتتاح رسمی نشده است از جمله پروژههای در دست انجام به شمار می روند.
او افزود: یکی دیگر از کارهایی که در محلات هدف دنبال میکنیم آسفالت معابر است، در این راستا طی دوسال گذشته حدود 4 هزار تن قیر رایگان تحویل 12 شهرداری شهرهای دارای بافتهای ناکارآمد قرار دادیم. علاوه بر این یکسری زمینهای چمن مصنوعی و پارکهای محله ای نیز با مشارکت شهرداریها در دست ساخت است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی بافتهای فرسوده گفت: علاوه بر تخفیف 50 درصدی که شرکت بازآفرینی برای این منظور در نظر گرفته است ما نیز در استان تخفیف دیگری را برای ساکنان این بافتها اختصاص دادهایم و با مصوبه شورای شهر عوارض نوسازی در برخی شهرها صفر شده است. همچنین موفق شدیم از سازمان نظام مهندسی نیز برای ساکنان این محلات تخفیفاتی اخذکنیم. علاوه بر این طبق هماهنگیهای انجام شده با شرکتهای آب و برق، درخواست متقاضیان این بافتها در اولویت قرار می گیرد، از ظرفیت کمیسیون ماده 5 نیز برای تشویق افراد به نوسازی واحدهایشان استفاده میکنیم.
او ادامه داد: از سال 94 تاکنون هزار و 785 واحد مسکونی در استان بوشهر تسهیلات نوسازی مسکن دریافت کرده اند. در بحث صندوق مسکن یکم نیز 4 هزار و 400 نفر حساب باز کرده اند که از این تعداد 619 نفر تسهیلات دریافت کرده اند.
او به اقدامهای انجام شده جهت کاهش حاشیه نشینی اشاره کرد وگفت: در این خصوص با همکاری یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن از زمینهای دولتی محافظت کرده و اجازه نمی دهیم در زمینهای دولت حاشیه نشینی اتفاق بیافتد. از سوی دیگر بحث سند دار کردن خانههای مردم و ضابطه مند کردن ساخت و سازها را پیگیری کرده و سعی بر این است با فعال کردن شهرداریها و نیز یگان حفاظت اجازه توسعه حاشیه نشینی را ندهیم.
رستمی با بیان این که علاوه بر کارهای عمرانی بحث توانمندسازی ساکنان این محلات را نیز دنبال می کنیم، افزود: در راستای توامندسازی ساکنان این محلات با سازمان فنی و حرفهای قراردادی امضا کرده و ساکنان این محلات می توانند به رایگان آموزش ببینند. به گفته او در استان بوشهر 770 هکتار سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد.