مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان گفت: بیش از 50 درصد از جمعیت استان کردستان در بافتهای ناکارآمد شهری سکونت دارند.
به گزارش روابط عمومی شرکت روابط عمومی شرکت باز آفرینی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا ، جمشید اسدی در همایش طرح ملی بازآفرینی شهری که با تاکید بر احیای بافت فرسوده و ناکارآمد استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: مدل توسعه از گذشتههای دور تاکنون، بر مدل توسعه از مرکز متمرکز بوده و همواره برنامهریزیهای مهم و اصلی از مرکز کشور به شهرهای دیگر ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه ابعاد همه جانبه توسعه در این روش مغفول مانده است، افزود: تدوینکنندگان قانون مرکزنشین هستند به همین دلیل آنها تصمیمات قانونی در مورد توسعه را به سایر استانها گسیل میدهند.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان عنوان کرد: امروز مدیران و مسئولان استانی باید با اهتمام ویژه توسعه برون زا را رقم بزنند که در این راستا بحث بازآفرینی شهری یکی از موارد بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین مسئله توجه به بافتهای ناکارآمد شهری است، تصریح کرد: اکثر هستههای مرکزی شهرها دچار فرسودگی شده که بازآفرینی این نقاط باید در اولویت قرار گیرد زیرا هویت اصلی شهرها در این مناطق شکل گرفته است.
اسدی اعلام کرد: براساس برنامه پنجم توسعه، سالانه بایستی 10 درصد از بافت های فرسوده شهری را احیا میکردیم اما متأسفانه از این ظرفیت به خوبی استفاده نکردیم.
وی گفت: در حال حاضر 133 هزار بافت ناکارآمد شهری در کشور وجود دارد که بالغ بر شش میلیون خانوار با 21 میلیون نفر جمعیت در این بافت ها زندگی می کنند.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان با اعلام اینکه 28 درصد از جمعیت کشور در بافتهای ناکارآمد زندگی می کنند، عنوان کرد: ناپایداری اقتصادی و اجتماعی، نبود مدیریت یکپارچه، فرسودگی و مقاوم نبودن در برابر زلزله از جمله مشکلات اصلی بافت های ناکارآمد است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد از جمعیت استان کردستان در بافتهای ناکارآمد شهری سکونت دارند، اعلام کرد: حدود سه هزار و 262 هکتار معادل 25.7 درصد از 12 هزار و 672 هکتار بافت مصوب شهرهای استان کردستان جزو بافت ناکارآمد شهری است که دارای تراکم جمعیتی دو برابر میانگین استان است.
اسدی، خواستار توجه به مقاومسازی بافتهای ناکارآمد استان شد و گفت: همه ما مدیران در برابر جان مردم مسئول هستیم زیرا اگر زلزله بیش از پنج ریشتری در استان اتفاق بیفتد دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: زلزله کرمانشاه تلنگری بودبرای ما، حتما باید به فکر بازسازی بافتهای ناکارآمد استان باشیم.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان در پایان خاطرنشان کرد: جذب فقط 500 فقره تسهیلات بافت فرسوده در سال گذشته در استان نگرانکننده است که باید این میزان در سال جاری افزایش یابد.