با حضور منوچهر فخری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، حسین دهقان مدیر کل راه و شهرسازی استان سمنان و منصور استادی سرپرست دفتر ستاد ملی بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران، جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان سمنان در مورخ 07.29 .98 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، در این نشست که فرمانداران، شهرداران و مدیران کل استان سمنان نیز حضور داشتند، در خصوص اجرای طرحهای تولید مسکن در قالب قراردادهای مشارکتی، تکمیل واحدهای نیمه تمام در قالب مشارکت و تخفیفات شهرداریها در بازآفرینی شهری بحث و تبادل نظر شد.
استادی سرپرست دفتر ستاد ملی بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران، در این نشست با اشاره به اینکه دولت باید سالانه ۲۷۰ محله هدف را با کمک شهرداریها در برنامه بازآفرینی شهری قرار دهد، اظهارداشت: با همکاری همه دستگاههای عضو این ستاد تا پایان سال ۱۴۰۰ برای تحقق این برنامه باید سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در محلههای هدف بازآفرینی شهری هزینه شود.
سرپرست دفتر ستاد ملی بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به اینکه نقش دولت در اجرای برنامههای بازآفرینی شهری، حمایتی و تسهیلگری است، گفت: بازآفرینی شهری برخلاف دورههای گذشته مشارکتی است و نقش دولت در این فرآیند، حمایتی و تسهیل کننده بوده و نگاه محله محوری در همه ابعاد فرهنگی و اجتماعی حاکم است.
استادی با بیان اینکه معرفی اراضی و تخصیص بودجه و منابع مالی دستگاهها برای تحقق بازآفرینی شهرهای استانها باید مورد توجه مسوولان و مدیران استانی قرار گیرد.گفت: ۳۶ محله هدف در شهر سمنان تا پایان برنامه ششم توسعه تحت پوشش تبصره ۱۸ قرار میگیرد و با اجرای این مسأله ۹۸ درصد از محلات هدف و مصوب این استان پوشش داده میشود.
او با اشاره به اینکه ۸۰ طرح محله محور در ۳۶ محله هدف مصوب بازآفرینی شهر سمنان در نظر گرفته شده است، افزود: سهم آورده شهرداریها در اجرای پروژه ها و به خصوص تخفیفات ارائه شده در ساخت مسکن در محدوده ها و همچنین سهم سایر دستگاههای متولی نیز میبایست مشخص شده و به ستاد بازآفرینی شهری این استان ارسال شود.
منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان نیز در این جلسه اظهار داشت: بازآفرینی شهری یکی از مباحث کلی در مقوله مدیریت امور شهری است که تلاش بسیار خوبی همراه با اختصاص مطلوب اعتبارات در این زمینه صورت گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان افزود: تفویض اختیار در بخش سیاستها و برنامههای بازآفرینی شهری در کشور به استانها، یکی از نیازهای ضروری به منظور موفقیت در مباحث مرتبط با این مهم در شهرهاست.
وی با بیان اینکه کوتاهی مدیران دستگاههای اجرایی در خصوص احصاء و معرفی اراضی تحت اختیار مجموعه آنها، برای انجام پروژههای بازآفرینی شهری به هیچ عنوان قابلقبول نیست، گفت: جهت تحقق سیاستهای بازآفرینی شهری، میتوان از ظرفیت خیرین این استان نیز استفاده کرد.
فخری با بیان اینکه در سال 98، ساخت 3673 واحد مسکونی برای استان سمنان ابلاغ شده است، گفت: تکمیل واحدهای نیمهتمام در قالب مشارکت، تأمین اراضی موضوع تفاهم نامههای منعقد شده و استفاده از ظرفیتهای بانکی از جمله تسهیلات صندوق مسکن یکم باید مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.
همچنین حسین دهقان مدیر کل راه و شهرسازی استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه استان سمنان 20 شهر دارد که 17 شهر آن دارای طرح مصوب بازآفرینی شهری است، اظهار داشت: دو هزار و 529 هکتار بافت ناکارآمد شهری در این استان وجود دارد که از این میزان 670 هکتار آن را بافت تاریخی تشکیل میدهد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان سمنان تأکید کرد: طی برنامه ابلاغی، ساخت سه هزار و 673 واحد مسکونی برای استان سمنان در سال جاری در نظر گرفته شده که 847 واحد آن متعلق به زمینهای سازمان ملی زمین و مسکن است.
وی با بیان اینکه از این تعداد، ساخت یکهزار و 936 واحد در بافت فرسوده در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: تأمین زمین به جهت تحقق این مهم، یکی از مشکلات و کمبودهای ما در این استان است که نیاز به توجه جدی دارد.