عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان مرکزی گفت: بهمنظور تسهیل امور محلههای هدف بازآفرینی شهری با تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، این محلهها همچنان تا شش ماه دیگر براساس سه شاخص پیشین شامل ناپایداری ابنیه، نفوذناپذیریها و ریزدانگی عرصه ها مورد شناسایی قرار میگیرند.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد آئینی با بیان مطلب فوق اظهارداشت: در برنامه اقدام ملی 130 هزار واحد به بازآفرینی شهری اختصاص یافته که 100هزار واحد از این تعداد توسط مردم، سازندگان، انبوهسازان و توسعهگران با حمایتهای دولت و شهرداریها و مابقی برروی اراضی دولتی در محدوده محلات هدف بازآفرینی شهری ساخته میشوند.
وی اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده در کنار پرداخت تسهیلات در بازآفرینی شهری، انجام فعالیتهای تشویقی شهرسازی بسیار موثر بوده و کار را برای انبوهسازان اقتصادیتر میکند.
آئینی افزود: انبوهسازانی که در تهران از فناوریهای نوین استفاده کنند، میتوانند به ازای هر واحد تا ۱۷۰ میلیون تومان تسهیلات بگیرند. در سایر کلانشهرها، حداکثر این مبلغ تا ۱۶۰ میلیون، در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت تا ۱۴۰ میلیون و در سایر شهرها تا ۱۳۰ میلیون تومان تعیین شده است. این تسهیلات به سه بخش تقسیم میشود، در تهران و کلانشهرها ۵۰ میلیون از مبلغ تسهیلات با نرخ ۹ درصد و در سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان با این نرخ ارائه خواهد شد.
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: اضافه بر این 60 میلیون تومان در شهر تهران، بدون سپردهگذاری با نرخ ۱۸ درصد و در سایر شهرها ۵۰ میلیون ارائه خواهد شد. مابقیِ تسهیلات تا سقفهای تعیینشده نیز ازطریق خرید اوراق با نرخ ۱۶ درصد از بانک مسکن حاصل میشود.
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهوری در این نشست با بیان اینکه رونق ساختوساز مسکن از برنامههای اولویتدار دولت تدبیر و امید است، گفت: با اعلام طرح بازآفرینی امید توسط رئیسجمهوری، نشستهایی برای تدوین مصوبات، پیگیری در اجرا و رفع مشکلات دستگاهها با وزارت راه و شهرسازی برگزار شده است.
وی با تاکید بر لزوم سنجش میزان پیشرفت و اجرای طرح بازآفرینی شهری در مدت ۳۰ سال گذشته در کشور افزود: تسریع در اجرای این طرح جز با کار جهادی و انجام فعالیتهای متمرکز امکان پذیر نیست.
معاون اقتصادی رییس جمهوری گفت: با توجه به ظرفیتهای استان مرکزی، این توان در استان وجود دارد که در زمینه بازآفرینی شهری به یکی از استانهای پیشرو در کشور تبدیل شود که از نظر مالی و اجتماعی مهم بوده و این معاونت از آمادگی کامل برای همکاری و همراهی با استان برخوردار است.
سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی های انجام شده آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲۲ هزار مسکن تا پایان دولت در دستور کار این استانداری است، گفت: پیش بینی میشود بهره برداری از یک سوم این واحدها تا خرداد ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ستاد بازآفرینی شهری اکنون در سه شهرستان اراک، خمین و ساوه تشکیل و اقداماتی در زمینه سکونتگاههای غیر رسمی انجام شده است.
مهدی زندیه وکیلی یاد آور شد: ۲۲ هزار واحد در طرح اقدام ملی به استان مرکزی اختصاص یافته که ۲ هزار و ۷۰۰ واحد آنها از طریق بازآفرینی شهری و ۱۲ هزار واحد در شهرهای جدید استان ساخته خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: 728 هکتار سکونتگاه غیررسمی در این استان وجود دارد و ۲2 درصد جمعیت و 10 درصد جمعیت ساوه در سکونتگاههای غیررسمی سکونت دارند.
احمد مرزبان افزود: با اقدامات انجامشده ۱۷ محله سکونتگاه غیررسمی در ساوه و 9 محله در اراک شناسایی شده است.