رئیس اداره عمران و بهسازی راه و شهرسازی اصفهان گفت: هدف پروژه های بازآفرینی ساماندهی در محله ها و محدوده های بافت های ناکارآمد شهری است.
به گزارش روابط عمومی شرکت باز آفرینی شهری ایران به نقل ازخبرگزاری مهر ، منصور فخاران در حاشیه چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان گلپایگان که عصر چهارشنبه با حضور مسئولان و مدیران دستگاه های ذی ربط در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه هدف از برگزاری این جلسات، بازآفرینی محله ها و محدوده های بافت های ناکارآمد شهری است، اظهار داشت: در زمینه بازآفرینی شهری در سه شهر گلپایگان، گوگد و گلشهر به ترتیب مناطق بازار، محله دروازه و حسینیه انتخاب شدند.
وی تصریح کرد: امری که قرار است در راستای بازآفرینی مناطق ناکارآمد با مشارکت تمام دستگاه های اجرایی شهرستان و مردم به عنوان استفاده کنندگان از این طرح بازآفرینی صورت گیرد تحت عنوان برنامه اقدام مشترک انجام خواهد شد.
رئیس اداره عمران و بهسازی راه و شهرسازی استان اصفهان با تأکید بر اینکه در بازآفرینی شهری محله ها و بافت های ناکارآمد، ضمن مشخص شدن مناطق و اولویت بندی، سهم هر دستگاه برای انجام آن کار را تعیین می کنیم، افزود: در این راستا از مردم به عنوان استفاده کنندگان از محله های بازآفرینی درخواست همکاری با دستگاه های ذیربط به ویژه شهرداری داریم تا آنچه مورد نیاز این مناطق و محله ها است را مشخص کنند تا بتوانیم در قالب این برنامه ها نسبت به انجام آنها اقدام کنیم.
وی با تأکید بر اینکه بازآفرینی باید با مردم و برای مردم باشد، بیان داشت: اگر مردم در این امر مشارکت نداشته باشند بازآفرینی به واقعیت اتفاق نخواهد افتاد و تفاوت اقدام در حوزه بازآفرینی با توسعه اقدام از پایین به بالا است به طوریکه این طرح بر مبنای خواسته هایی است که برای مردم در قضیه بازآفرینی اتفاق خواهد افتاد.
فخاران در راستای میزان اعتبارات و کمک های درنظر گرفته شده برای این منظور اظهار کرد: به اعتقاد ما بازآفرینی در محله ها و مناطقی که برای این منظور درنظر گرفته شده درصدی از جمعیت شهری را در بر می گیرد و هدف ما تأمین اعتبارات بازآفرینی برای همین جمعیت درصدی خواهد بود که دستگاه های ذیربط مانند راه و شهرسازی، شهرداری و دیگر مجموعه ها سهمی از این اعتبارات را درنظر گرفته و برای این محله ها کفایت کند.
وی بیان داشت: اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان از محل تخفیفات عوارض شهرداری ها پرداختی به شهرداری ها خواهد داشت که آنها طبق ماده ۱۶ قانون ساماندهی می توانند و باید حداقل ۵۰ درصد به کسانی که در این محله ها بحث نوسازی و بازآفرینی انجام می دهند تخفیف دهد و مابه التفاوت این تخفیفات را دولت پرداخت می کند و ادارات راه و شهرسازی این اعتبارات را به شهرداری ها می پردازد.
رئیس اداره عمران و بهسازی راه و شهرسازی استان اصفهان محل تأمین اعتبارات پرداختی بابت هزینه های بازآفرینی را از محل املاک در اختیار راه و شهرسازی و اعتبارات ملی بیان کرد و افزود: ادارات راه و شهرسازی به شرط انجام اقدام مشترک دستگاه ها و تعیین سهم خود نسبت به تزریق اعتبارات به شهرداری ها اقدام خواهند کرد.
وی در پایان یادآور شد: یکی از مصوبات جلسات امروز تأمین اعتبار از سوی دستگاه های مختلف شهرستان برای انجام پروژه های بازآفرینی بود که امیدواریم با این اقدام بتوانیم بحث بازآفرینی را در کوتاه ترین مدت در محله های تعیین شده به انجام برسانیم.