عباس یوسفزاده مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از عملکرد این اداره کل در حوزه بازآفرینی شهری طی سال گذشته ارایه کرد و گفت: سال 1401 تعداد 32 پروژه در حوزه بازآفرینی شهری تعریف شدکه از این تعداد 27 پروژه هدف بازآفرینی شهری در استان دارای اعتبار مصوب 1400 با اعتبار 587 میلیون و 200 هزار ریال است.
یوسف زاده با اشاره به این که 13 پروژه از 32 پروژه تعریف شده در سال 1401 به اتمام رسیده است، عنوان کرد: از مجموع 71 پروژه هدف بازآفرینی شهری تعداد 42 پروژه در سال گذشته به پیشرفت فیزیکی صد درصد رسیده و به طور کلی 59 درصد از پروژههای اجرایی در سال 1401 تکمیل شدهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با بیان این که در راستای تاکیدات مقام عالی وزارت مبنی بر نوسازی بافتهای فرسوده و کاهش خطرات زندگی در مناطقی که بافتهای نامقاوم دارند، مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری در خصوص مشوقهای شهرسازانه به تمام شهرداریهای استان ابلاغ شد،گفت: همچنین با شهرداریهای استان در خصوص معرفی محلههایی که دارای یک سوم خدمات شهری هستند جهت تخصیص منابع تسهیلات و مشوقها در حوزه نوسازی مسکن مکاتبه شد. برگزاری چندین جلسه در مناطق حاشیه شهر، معرفی تسهیلات به مالکان و اطلاعرسانی از طریق رسانهها و خبرگزاریها از دیگر برنامههایی است که در این زمینه انجام شده است.
او برگزاری جلسات با انبوهسازان و سازندگان و اطلاعرسانی بسته تشویقی از طریق دفاتر تسهیلگری و شهرداریها به ساکنان محلات هدف بازآفرینی را از جمله فعالیتها در راستای شناساندن بسته تشویقی ۱۹ بندی به ذی نفعان(مالکان و سازندگان) برشمرد.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان اظهار کرد: سال گذشته در استان 2 هزار و 953 واحد پروانه ساخت توسط شهرداریها صادر و تعداد 766 واحد تسهیلات به مبلغ 226 میلیارد و 200 میلیون تومان به متقاضیان پرداخت شد. .
یوسف زاده درباره آسفالت معابر محلات هدف بازآفرینی استان نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: سهمیه قیر سال 1400 برابر 3 هزار و 700 تن بود که با پیگیریهای به عمل آمده 2 هزار تن افزایش یافت و تا مرداد ماه 1401 ، 5هزار و 700 تن معادل 535 میلیارد و 362 میلیون ریال حواله قیر رایگان از محل بند ( ز ) تبصره یک قانون بودجه 1400 کشور برای 31 شهر از شهرهای استان خراسان رضوی صادر شد.
او افزود: در سال 1401 در مرحله اول هزار و 400 صد تن قیر رایگان با اعتبار 132 میلیارد و 565 میلیون ریال به نه شهر از شهرهای استان که تاکنون تسهیلات قیر رایگان استفاده نکردند تخصیص یافته است . سال گذشته معادل 3 هزار و 675 کیلومتر با عرض متوسط 8 متر انجام آسفالت محلات انجام شد.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی، 49 شهر از شهرهای استان خراسان رضوی دارای بافت فرسوده و ناکارآمد و چهار شهر از استان هم دارای محدوده مصوب سکونتگاه غیر رسمی است . مساحت بافت فرسوده و ناکارآمد شهر مشهد 2 هزار و 200 هکتار و مساحت سکونتگاه غیر رسمی مشهد ۳ هزار و ۸۹۴ هکتار در ۸ پهنه و ۶۶ محله است . یک میلیون و 89 هزار و ۷۷۶ نفر نیز در سکونتگاههای غیر رسمی مشهد ساکن هستند..
لازم به ذکر است که محدوده محلات بافت ناکارآمد 20 شهر از شهرهای استان در سال 1401 شناسایی و در مراجع ذیصلاح ( کمیسیون ماده پنج و یا کارگروه امور زیر بنایی استان) به تصویب رسیده است .