به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان کرمان با ریاست فداکار استاندار کرمان، موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، مدیران کل راه و شهرسازی شمال و جنوب کرمان و دیگر اعضای ستاد و با حضور محمد آیینی دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در شهر بم برگزار شد.
در این جلسه آیینی با اشاره به تبادل تفاهمنامه اداره کل راه و شهرسازی استان با شهرداریهای استان کرمان گفت: شهرداریها میتوانند از ظرفیت این تفاهمنامه برای نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده استفاده کنند، شرکت بازآفرینی شهری ایران و مجموعه وزارت راه و شهرسازی در استان نیز هر چه در توان دارد برای نوسازی مساکن و بازآفرینی شهری محلات هدف استان کرمان ارایه میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با یاری خداوند و سیاستهای راهبردی دولت سیزدهم در زمینه شتاب بخشی به نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده و حمایتهای ویژه وزیر محترم راه و شهرسازی در حال حاضر نوسازی بیش از 180 هزار واحد مسکونی شروع شده و تا کنون قریب به 55 هزار واحد از مجموع واحدهای در دست نوسازی نیز به بهره برداری رسیده است.
او ادامه داد: در استان کرمان ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری وجود دارد که حدود ۵۰۰ هزار نفر در این بافتها ساکناند، عنوان کرد: در این استان بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار و فرسوده وجود دارد که باید هر چه سریعتر وارد چرخه نوسازی شوند.
او با اشاره به اینکه سهم استان کرمان در نوسازی مسکن در برنامه نهضت ملی مسکن ۲۳ هزار و ۸۳۱ واحد در نظر گرفته شده، اظهارکرد: هم اکنون حدود 5 هزار واحد در دست ساخت است که به معنای تحقق ۳۸ درصدی برنامه به شمار می رود و عقب ماندگی در برنامه باید جبران شود.
آیینی اظهار کرد: راهبرد اصلی ما در حوزه بازآفرینی شهری شتاببخشی به روند نوسازی بناهای ناپایدار در محلات هدف و محرومیت زدایی از چهره این مناطق است و باید سرانه استاندارد مسکن و نیز سرانه خدمات هفتگانه در محلات بازآفرینی شهری به متوسط استاندارد همان شهر برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اطلاع رسانی چهره به چهره در خصوص بستههای تشویقی را یکی راهکارهای نوسازی بافتهای فرسوده برشمرد و گفت: این کار از طریق حلقههای میانی و گروههای جهادی متخصص قابل انجام است و رسانهها به خصوص صدا و سیما نیز پای کار آمدهاند و می توان از این ظرفیت برای اطلاع رسانی استفاده کرد.
او همچنین بر استفاده از ظرفیتهای موجود در بندهای تبصره ۱۱ قانون بودجه سال جاری به خصوص بند (ب)، بند( ث) و بند( م )که به ترتیب مربوط به محرومیت زدایی و بهسازی سکونتگاههای غیر رسمی، سنددار کردن اراضی تصرفی و طرح کلید به کلید است، تاکید کرد .
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که برنامه هفتم توسعه کشور حمایت کامل از اقدامات بازآفرینی در محلات فرسوده شهری دارد، گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور تمامی حمایتها، تخفیفات و مساعدتها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته برای محلات هدف بازآفرینی شهری پیشبینی شده است و قطعا در طول اجرای برنامه هفتم توسعه کشور شاهد دوران طلایی نوسازی در بافتهای فرسوده خواهیم بود.
روشنایی شبهای بم و برقراری زیست شبانه از دیگر مواردی بود که آیینی خواستار اجرای آن شد.
همچنین در این جلسه رضا حافظی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان توضیحاتی در خصوص بافتهای ناکارآمد شهری کرمان ارایه کرد و گفت: در شهر کرمان ۸۴ شهر وجود دارد که از این تعداد ۴۲ شهر دارای محدوده بافت فرسوده مصوب است.
او با بیان این که 23 درصد از مساحت کل استان را بافتهای فرسوده تشکیل میدهد، گفت: در استان کرمان پنج شهر کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت نیز علاوه بر محدوده بافت فرسوده، دارای محدوده مصوب سکونتگاه غیررسمی هستند.
گفتنی است در این جلسه، پروژه پیاده روسازی اطراف ارگ قدیم بم و خیابان یک طرفه آیت اله کاشانی این شهر مطرح و مقرر شد بر اساس فازبندی کار در قالب اقدام مشترک توسط شهرداری بم، استانداری و شرکت بازآفرینی شهری ایران صورت گیرد.
همچنین در این جلسه مقرر شد پروژههایی که در سالهای قبل از طریق اعتبارات ماده ۱۸ قانون بودجه در جیرفت شروع به کار کردهاند، برابر بند (ب) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال جاری از طریق عوارض ماده ۳۹ مالیات بر ارزش افزوده تکمیل و این پروژهها تا پایان سال به اتمام برسند.
همچنین در این جلسه با نگاه ویژه به محرومیتزدایی شهرهای جنوب کرمان و حجم بالای معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی شهری مقرر شد به صورت ویژه در برنامه لحاظ شوند؛ علاوه بر این آخرین وضعیت برخی پروژهها و تامین خدمات روینایی آنها از جمله خانه محله شهید همت کرمان، مدرسه شش کلاسه سعیدآباد و طرح ویژه احیا و بازسازی بافت کهن کرمان حد فاصل خیابان فتحعلیشاهی و خیابان شهید چمران بررسی و اتخاذ تصمیم شد.