به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، امینی در این جلسه گفت: در شهر اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان 400 هزار نفر در سکونتگاههای غیررسمی ساکناند و حدود 20 هزار و 800 واحد ناپایدار شناسایی شده است؛ همچنین از 48 هزار واحد فرسوده در شهر 35 هزار واحد ناپایدارند.
او با بیان این که وجود زیرساختهای مناسب در نوسازی بافتهای فرسوده یک مزیت جدی رقابتی با سایر موضوعات شهری به خصوص توسعه شهرها محسوب میشود. تصریح کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری نوسازی بافتهای فرسوده باید توسط بخش خصوصی انجام شود و دولت و شهرداریها موظفند نقش حمایتی داشته باشند تا با سرمایه بخش خصوصی که از بهرهوری بیشتر و هزینههای بالاسری کمتری برخوردار است، مقدار بیشتری از بافتهای فرسوده نوسازی شود.
امینی با اشاره به این که موفقیت در این زمینه نیازمند الزاماتی است، اظهارکرد: یکی از این الزامات انتقال دیدگاه و سیاست دولت به بدنه اجتماعی، مالکان، انبوهسازان و توسعهگران است . همچنین باید از طریق ایجاد گروههای محلی و انتقال دانش و سیاستهای مرتبط با نوسازی تلاش شود برای مالکان و سازندگان انگیزه لازم برای نوسازی فراهم کنیم تا با استفاده از تسهیلات، ظرفیتهای قانونی و حمایتهای دولتی به جای افزایش سطحی شهرها که هزینههای نگه داشت شهر را افزایش میدهد به احیای بافتهای فرسوده در مرکز شهر بپردازیم.
شهردار اهواز با بیان این که در شهر اهواز 130 محله هدف شناسایی شده است، افزود: امیدواریم با سیاستهای جدیدی که شرکت بازآفرینی شهری ایران در پیش گرفته است و با ترویج بستههای تشویقی سال آینده میزان ساخت و ساز در بافتهای فرسوده را افزایش دهیم.
او ادامه داد: احداث حدود 4 هزار و 500 واحد مسکونی برای سال 1402 پیشبینی شده است که تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف به کار خواهیم برد زیرا مهمترین دغدغه ما حفظ جان مردمی است که در ساختمانهایی ناپایدار و ناایمن و زیر سقفهای لرزان زندگی میکنند.
امینی با اشاره به این که به عنوان شهرداری اهواز از تمام ظرفیتهای قانونی برای نوسازی بافتهای فرسوده استفاده میکنیم، عنوان کرد: یکی از اقدامهای دولت که جای تقدیر دارد حمایت از آسفالت معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی است؛ هر چند شهر اهواز نیاز به اعتبارت بیشتری در این زمینه دارد اما خوشبختانه موفق به جذب بیشترین اعتبار در این حوزه شدهایم.
او با بیان این که ابلاغ بسته 19 بندی کالبدی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده در این حوزه بسیار تاثیرگذار خواهد بود، تصریح کرد: هم اکنون در شهر اهواز یک پروژه 1680 واحدی با حمایت دولت (شرکت بازآفرینی شهری ایران) در دست ساخت است شهرداری هم سعی دارد فرآیند مجوزها را تسهیل کند تا هر چه زودتر بتوانیم یکی از مناطق آسیب پذیر به نام کوی منبع آب را به این مجموعه منتقل کنیم، این پروژه میتواند الگویی برای دیگر سکونتگاههای غیررسمی باشد. معتقدم احیای این بافتها ما را به اهداف مدیریت شهری نزدیکتر کرده و رضایت مردم را نیز فراهم خواهد کرد.