به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران ، محمد آئینی در گفتوگو با بخش خبری ۲۱ سیما با بیان اینکه مالکان مسکن، میتوانند با مراجعه به سایت سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی و همچنین سامانه تسهیلات بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده وناکارآمد شهری (facility.udrc.ir) با واردکردن کد جام یا کد پستی مطمئن شوند که ملک شان در محدوده بافت فرسوده قرار گرفته است، اظهارداشت: تمام مالکان و انبوه سازانی که در محدوده بافت فرسوده، اقدام به ساخت و ساز کرده اند و مالکانی که پلاک آنها در بافت هدف قرار دارد و پروانه ساخت و ساز را دریافت کرده و پروژه آنها حداقل ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، با مراجعه به بانک عامل که بانک مسکن است می توانند تسهیلات نوسازی را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده نیازی به هیچ گونه سپردهگذاری بانکی ندارد، گفت : در حال حاضر تسهیلات بافت فرسوده در تهران ۴۵۰ میلیون تومان است، مبلغ وام در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان و در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و در باقی شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است.
دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: میزان تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در چهار شهر مشهد، قم، شیراز و تهران و در محدوده حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است که ۱۵۰ میلیون تومان از وام کلیه متقاضیان بدون سود بانکی پرداخت میشود.
آئینی با یادآوری اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات نوسازی با معرفی شرکت بازآفرینی شهری ایران به صندوق کارآفرینی امید، وام ودیعه برای اسکان موقت نیز دریافت می کنند،گفت: مبلغ وام ودیعه در حال حاضر ۶۰ میلیون تومان برای تهرانیها و ۴۵ میلیون تومان برای ساکنان سایر شهرهاست. نرخ سود وام ودیعه این دسته از افراد ۴ درصد قرض الحسنه است و بازپرداخت وام ودیعه ۳۶ ماهه در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران ۴۵۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۱۲ درصد، در سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۱ درصد و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ ۱۰ درصد است که در تمام این موارد ۱۵۰ میلیون تومان از مبلغ وام با نرخ سود صفر درصد پرداخت میشود.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار همچنین گفت: با تفاهمی که با صندوق سرمایه گذاری طرح حرمهای مطهر و بانک مسکن داشتیم سقف تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در چهار کلانشهر تهران، مشهد، شیراز و قم به ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است و ۱۵۰ میلیون تومان از وام با سود صفر درصد پرداخت می شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: علاوه بر این در تهران ۱۵۰ میلیون تومان دیگر از این تسهیلات و در سه شهر دیگر قم، شیراز و مشهد ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد است و اگر متقاضیان زیر پوشش نهادهای حمایتی باشند سود این بخش از تسهیلات ۴ درصد است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه خوشبختانه در مقایسه با سه سال گذشته و همین طور در این چند ماه با حمایتی که وزیر راه و شهرسازی داشت سه و نیم برابر دوره سه سال گذشته منابع برای این کار تامین شده است،گفت: دولت نشان داده در اجرای سند تحول و نوسازی بافتهای فرسوده، گام نخست را خیلی محکم برداشته است و قصد دارد که از نوسازی ۱۵۰ هزار واحد در سال حمایت کند.