به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت و گو با رادیو اقتصاد گفت: رویکرد دولت سیزدهم در حوزه تولید مسکن، ساخت مسکن در بافتهای فرسوده است که به گفته وزیر راه و شهرسازی بهترین و سریعترین راه تولید مسکن به شمار میرود و زودتر بازار را به تعادل نزدیک میکند. در این روش اصل بر مردمیسازی است و مشارکت مردم و سازندگان فضایی را به وجود میآورد تا روند تولید مسکن شتاب بیشتری بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما نیز در شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در کنار شهرداریها و مردم قرار داریم تا ضمن برطرف کردن موانع موجود با ارایه تشویقها و تسهیلات شهروندان را در این امر یاری کنیم. یکی از این مشوقها بسته تشویقی شهرسازانه است که هر چند در اواخر سال گذشته ابلاغ شد اما خوشبختانه آثار خوبی داشته و در مجموع در سال 1401 آمار پروانههای صادره در بافتهای فرسوده بالغ بر19 هزار واحد بوده که نزدیک به 15 درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشته است. امیدواریم امسال نیز با مشارکت بیشتر شهرداریها شاهد یک جهش در صدور پروانهها در بافت فرسوده باشیم زیرا هنوز تمام شهرداریها اجرای بسته تشویقی را شروع نکردهاند.
او یکی از ارکان مهم نوسازی بافتهای فرسوده را تشکیل حلقههای میانی و واسط دانست و گفت: حلقههای میانی در واقع رابط و اتصال دهنده بین مردم از یک سو و دستگاههای دولتی و عمومی و ستاد بازآفرینی شهری از سوی دیگر هستند. دستورالعمل تشکیل حلقههای میانی در چارچوب قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و تفاهم نامه فیمابین وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی تدوین شده است. منظور از حلقههای میانی، گروههای مستعد در هر شهر و محله هستند که حاضرند به منظور ارتقای کیفیت ساکنان محلات هدف به صورت داوطلبانه فعالیت کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: حدود دو هفته پیش با دعوت از سازندگان، انبوهسازان و تسهیلگران ضرورت حضور این قشر در بافتهای فرسوده را با تاکید بر نقش اجتماعی آنها تشریح کردیم تا علاوه بر ایفای نقش اجتماعی خود با تمهیدات و تسهیلاتی که دولت و شهرداریها در نظر گرفته اند به سود خود نیز برسند.
او افزود: بسترهای قانونی این امر نیز فراهم است و بر اساس ماده 12 قانون حمایت از احیا بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده آمده است، دولت میتواند هزینههای بخشهای غیردولتی به منظور تامین خدمات و فضاهای عمومی فرهنگی، گردشگری، آموزشی، مذهبی و ورزشی در مناطق یاد شده را جزو هزینههای قابل قبول مالیاتی مودیان محسوب کند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که اکنون تعداد سازندگان خرد در بافتهای فرسوده افزایش یافته است، اظهار کرد: حتی میتوان از حضور تعاونی ادارات در این بافتها استفاده کرد و آنها را به ساخت واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده تشویق کرد. در یکی از شهرها حدود 25 تعاونی در بافتهای فرسوده سرمایهگذاری کردهاند و بیش از هزار واحد مسکونی در این محلات ساختهاند.