ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سفر به شاهین شهر به همراه حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس و نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار و جمعی از مدیران شهری از پروژ‌ه‌های بازآفرینی شهری این شهرستان بازدید کرد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران آئینی در ادامه با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در این سفر از پروژه‌های بازآفرینی بیش از  13 شهر بازدید کردیم، طی جلسه‌ای که با حضور مدیران شهری برگزار شد، شتاب بخشی در نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار مورد توافق قرار گرفت. به همین منظور مقرر شد شهرداران همکاری و تشریک مساعی جدی با وزارت راه و شهرسازی و دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار داشته باشند و پروانه ساخت در اسرع وقت و تا حداکثر دو هفته به متقاضیان اعطا شود. همچنین  قرار شد بر اساس قانون، تخفیفات تا 100 درصد بسته به شرایط شهر در اختیار شهروندان قرار گیرد .

او با بیان این که شرکت نیز متعهد شده است تسهیلات لازم را برای متقاضیان فراهم کند، افزود: پرداخت 45 میلیون تومان وام ودیعه اسکان موقت با بازپرداخت 36 ماهه و به شکل قرض الحسنه یکی از این تسهیلات است.  از سوی دیگر متقاضیان نوسازی می‌توانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن با مدت زمان بازپرداخت ۲۰ ساله استفاده کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: تسهیلات نوسازی در نظر گرفته شده برای شاهین شهر و برخوار 350 میلیون تومان و مدت بازپرداخت آن 8 تا 12 سال است .150 میلیون تومان از این مبلغ با سود صفر درصد محاسبه و در دوران ساخت باید به بانک بازگردانده شود. سرمایه گذاران متناسب با شرایط خودشان می توانند هر کدام از این تسهیلات را انتخاب کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه به بهسازی معابر و آسفالت کوچه و خیابان‌ها اشاره کرد و گفت: در این خصوص از شهرداران درخواست شده تا مشخصات فنی معابر خاکی که تا کنون بهسازی و آسفالت نشده‌اند را برای دبیرخانه ستاد بازآفرینی استان ارسال کنند تا در روند برنامه‌ریزی‌ها قرار گرفته و طی سه سال کار آسفالت معابر به پایان برسد و بعد از سه سال معبر خاکی در این بافت‌ها وجود نداشته باشد.

او افزود: خوشبختانه در شهرهایی که در این سفر  مورد بازدید قرار گرفت، کمتر معضل حاشیه‌نشینی دیده شد و بیشتر مشکلات مربوط به بافت‌های تاریخی و فرسوده بود که به عنوان محلات هدف بازآفرینی شهری شناسایی شده‌اند.

shahin shahr2

به گفته آئینی، شهرداران مراکز شهرستان‌ها به عنوان دبیران ستاد بازآفرینی شهری شهرستان باید نسبت به فعال‌سازی ستاد شهرستانی با دستور کار بررسی مداوم طرح‌ها و پروژه‌های ضروری مورد نیاز تمام محلات هدف بازآفرینی اقدام کرده و مصوبات را برای استاندار و رییس ستاد بازآفرینی شهری استان ارسال و پروژه‌های مصوب را پیگیری کنند.

 او ادامه داد: ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار نیز متناسب با اعتبارات و منابع خود در قالب کمک‌های اهرمی به پیشرفت این پروژه‌ها یاری می‌رساند.

آئینی همچنین عنوان کرد: ماده 16 برنامه ملی بازآفرینی شهری، شورای تامین استان را موظف کرده تا 30 درصد از منابع دستگاه‌ها را به سمت بازآفرینی شهری تخصیص دهند که این امر باید در سال جدید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

بررسی وضعیت پروژه‌های بازآفرینی شهرهای شاهین‌شهر، میمه، برخوار، خورزوق، دستگرد، دولت‌آباد، حبیب آباد، وزوان، کشمچه، شاپورآباد، سین، گرگاب و گز از جمله برنامه‌های آئینی در این سفر بود.

گفتنی است در استان اصفهان 14 هزار و 782  هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که یک میلیون و 650 هزار نفر در این بافت‌ها ساکن‌اند.