ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز پنجشنبه با استقبال علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، ولی زاده معاون استاندار و فرماندار ویژه بابل، حکیم شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر وارد بابل شد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری، عبوری پس از استقبال رسمی در دفتر حجت الاسلام روحانی امام جمعه بابل حضور یافت و ضمن تشریح  وضعیت بافت‌های فرسوده، تاریخی و سکونتگاه‌های غیر رسمی بابل به بیان برنامه‌های در دست اقدام شرکت بازآفرینی شهری جهت کمک به کاهش این مشکلات پرداخت و اعتباراتی به برخی از پروژه‌های شهری تخصیص داد.

تخصیص اعتبار  برای تملک خانه تاریخی بیکایی و احداث پارک معلولان، تخصیص اعتبار برای احداث پل ارتباطی چهارم بابلرود، طراحی و احداث خانه موزه هنرمندان و پارک هنرمندان، بهسازی حاشیه رودخانه بابلرود و محوطه سازی و نورپردازی مجموعه تاریخی پل محمد حسن خان از جمله پروژه‌هایی بودند که تامین اعتبار شدند.

 همچنین تخصیص اعتبار جهت تکمیل پروژه استخر و احداث پارک محوطه ورودی آن، تخصیص اعتبار جهت احداث کانال‌های آب‌های سطحی، تخصیص سهمیه قیر جهت اجرای روکش آسفالت، لکه گیری و بهسازی  معابر محلات هدف و تخصیص اعتباری به منظور بازگشایی گره‌های ترافیکی، ساخت زمین چمن مصنوعی، خانه بهداشت و سرای محله در منطقه امیرکلا  از دیگر مصوبات سفر معاون وزیر  بود.

عبوری در جلسه‌ای با حضور مسئولان شهر بابل گفت: بابل به عنوان یکی از شهرهای مهم در خطه شمال کشور علی رغم دارا بودن ظرفیت‌های فراوان، مشکلات بسیاری هم دارد. در این شهر که 3 هزار هکتار وسعت دارد حدود 315 هکتار بافت فرسوده و هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی و 115 هکتار بافت تاریخی داریم که با بافت فرسوده بابل همپوشانی دارد.

او با اشاره به این که بیش از نیمی از بافت بابل را سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت تاریخی و بافت فرسوده تشکیل می دهد، اظهار کرد: این امر قطعا مشکلات بسیاری را به وجود می آورد به همین دلیل امروز جمع شده‌ایم تا با کمک مدیریت شهری و با پیگیری‌های نمایندگان مجلس این مشکلات را برطرف کنیم.

او مشکلات و نیازهای شهر بابل را این گونه بر شمرد و گفت: تملک زمین‌های اطراف پل محمد حسن خان، ساخت کتابخانه، احداث مدرسه، فضای سبز و پارک معلولان و مهم تر از همه ساماندهی رودخانه بزرگی که از وسط شهر می گذرد (بابلرود) از جمله نیازهای شهر بابل است. همه این مشکلات می تواند تبدیل به نقاط مثبت شود و توسعه گردشگری و کمک به اقتصاد مردم را در پی داشته باشد.

عبوری با اشاره به این که در نوسازی بافت‌های فرسوده می توانیم کمک کنیم، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در بحث بافت‌های فرسوده خودمالکی تسهیلات خوبی به متقاضیان پرداخت می شود.همچنین برای انبوه سازان نیز تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است و از آن جا که بابل جزو شهرهای بالای 200 هزار نفر است می توانیم برای کاهش بافت‌های فرسوده اقدام‌های خوبی انجام دهیم.

او ادامه داد: همچنین اعتبارات خوبی از محل ردیف‌های کمک به اشتغال تبصره 18 بودجه کشور و ردیف‌های 004 و 006 در نظر گرفته‌ایم و از روز شنبه می توانیم فعالیت‌ها را به صورت جهادی آغاز کنیم.

اوبا بیان این که هدف ما این است تا فعالیت‌ها در حوزه کاهش بافت‌های فرسوده رونق بگیرد، تصریح کرد: این امر کمک ومشارکت خود مردم را نیز می طلبد وما به عنوان دولت باید از اهرم تشویق برای این امر استفاده کنیم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار کشور ادامه داد: چنانچه فعالیت مدیریت شهری در این حوزه مناسب باشد برای پروژه‌هایی مانند آسفالت معابر شهر، هدایت آب های سطحی، توسعه فضای سبز و نظایر این‌ها اعتباراتی تخصیص خواهیم داد.

او با اشاره به این که در خصوص حاشیه‌نشینی فعالیت‌های خوبی را در ستاد بازآفرینی شهری انجام داده‌ایم، عنوان کرد: ابتدا باید بحث تصرف سکونتگاه‌های غیررسمی تعیین تکلیف شود. به ادارات کل راه و شهرسازی اجازه داده‌ایم چنانچه زمین‌ها متعلق به سازمان ملی زمین و مسکن باشد به ساکنان این بافت‌ها سند مشروط واگذار کنیم و بعد از آن این افراد می توانند از تسهیلات کم بهره که در اختیارشان قرار می دهیم، استفاده کنند. ارایه تمام خدمات به این سکونتگاه‌ها را نیز خود شرکت تقبل می‌کند، البته همه این‌ها مشروط بر این است که مصوبات از تایید ستاد بازآفرینی شهری، استانی و ملی بگذرد.

در ادامه روحانی امام جمعه بابل با اشاره به این که مشکلات بسیاری در شهر بابل وجود دارد، تصریح کرد: بسیاری از پروژه‌ها از جمله کمربندی جنوبی شهر سالیان سال است طول کشید تا به نتیجه برسد اکنون نیز کمربندی شهید یاسینی جزو ضرورت‌های شهری است که نیمه کاره مانده است. قرار بود در این شهر کتابخانه مرکزی ساخته شود اما تا کنون این کار انجام نشده است.بنابراین می طلبد تا با نگاه جدی‌تر این مشکلات هر چه زودتر برطرف شود.

او ضمن تقدیر از عبوری، اظهارکرد: مردم بابل، این شهر را با شهرهای اطراف و اقدامات انجام گرفته در آنها مقایسه می کنند و احساس عدم رضایتمندی به آن ها دست می دهد.

همچنین در این جلسه علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای سعادتی دیگر نماینده بابل نیز قصد حضور در این دیدار را داشتند که به دلیل تاخیر پرواز زاهدان نتوانستند حضور پیدا کنند، اظهار کرد: عملکرد موفق آقای عبوری در مرکز استان زبانزد تمام مازندران است.

او افزود: خوشبختانه امروز فضای خوبی به وجود آمده و همه مسوولان به دنبال این هستند تا با همکاری گامی در جهت رفع مشکلات شهر برداریم. مازندران نگین کشور است و متعلق به همه مردم کشور است و همه امکانات باید متناسب با جمعیت ۶ میلیونی آخر هفته تخصیص یابد که خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی هم نگاه مثبتی به این موضوع دارند و امیدواریم بتوانیم برخی از مشکلات را بر طرف کنیم.

مهدی عبوری در حاشیه این جلسه و با حضور در جمع خبرنگاران با بیان این که به دعوت دو تن از نمایندگان مجلس شهر بابل به این شهر سفر کرده است، گفت: از پروژه‌های مشترکی که در حوزه شهری از سالهای قبل تعریف شده بود مانند پل سید محمد حسن خان که به صورت مشترک بین وزارت میراث و گردشگری، اداره کل راه و شهرسازی بابل و شهرداری این شهر در دستور کار قرار گرفت را بازدید کردیم.

او ادامه داد: امروز وزارت راه و شهرسازی به تعهدات خود که از سال‌های قبل بر دوشش گذاشته شده بود  از جمله تملک پلاک‌های اطراف پل سید محمدحسن، عمل کرد  و رسیدگی به این پروژه امروز صورتجلسه شد و از هفته آینده در دستور کار قرار می گیرد.

او افزود: برای حل مشکل رودخانه بزرگ که از وسط شهر بابل می گذرد(بابلرود) از سال‌ها قبل یک طرح گردشگری تهیه شده بود و قرار شد طی اقدام مشترک بین وزارت راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران، شهرداری بابل و با همکاری اداره کل آب منطقه مازندارن این رودخانه احیا شود و یک مجموعه تفریحی توریستی و یک پشتیبان خدماتی برای اهالی شهرستان بابل و مسافران آماده شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازدیدش از بافت‌های تاریخی و فرسوده این شهر گفت: قرار شد تک بناهای قدیمی و تاریخی با توجه به همت در وزارت راه و شهرسازی مورد توجه قرار می گیرد.

گفتنی است بازدید از خانه تاریخی بیکایی، بازدید از حاشیه بابلرود، پارک معلولان و پل محمد حسن خان از جمله برنامه‌های عبوری در این سفر به بود. همچنین بازدید از محل احداث موزه و پارک هنرمندان، دیدار با امام جمعه امیرکلا و بازدید از مناطق هدف بازآفرینی امیرکلا از دیگر برنامه‌های مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بوده است.

ظ