ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شنیده‌ها حاکی از این است که برخی شهرداری‌ها تراکم اضافی که در بسته تشویقی 19 بندی کالبدی یا بسته تشویقی بومی برای ساکنان بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده است را به عنوان تراکم اضافی در نظر گرفته و بابت آن از متقاضیان مبالغی دریافت می کنند که بر اساس ماده 17 قانون درآمدهای پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها این کار غیر قانونی است و با شهرداری‌های متخلف برخورد قانونی می‌شود.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه شورای نوسازی مسکن این هفته که با حضور سیدمحسن فاضلیان عضو هیات مدیره و معاون امور اعتباری بانک مسکن برگزار شد، اخذ عوارض کامل برای تراکم  تشویقی موضوع بسته 19 بندی مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری را غیر قانونی خواند و گفت: اخذ عوارض از محل تراکم اضافی در بافت‌های فرسوده که در بسته تشویقی 19بندی به منظور تشویق ساکنان این بافت‌ها به نوسازی در نظر گرفته شده است علاوه بر این که حمایت‌های بسته تشویقی را زیر سوال می برد تخلف می‌شود. این مشوق های تراکمی نیز مشمول معافیت موضوع ماده 16 قانون ساماندهی و قانون جهش تولید می‌شوند.

آئینی افزود: برخی شهرداری‌ها نیز از متقاضیان نوسازی در بافت‌های فرسوده مبلغی با عنوان «حق مشرفیت» اخذ می کنند که این مورد نیز غیر قانونی و برخلاف مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی است. همچنین به استناد ماده 16 قانون ساماندهی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، عوارض پروانه و تراکم ساخت مشمول تخفیف حداقل 50 درصدی است و شهرداری‌ها باید آن را اعمال کنند. بسته 19 بندی یا بسته تشویقی بومی استان‌ها به منزله آخرین اصلاحیه طرح تفضیلی محسوب شده و این تراکم اضافی  قانونی است و شهرداری‌ها اجازه دریافت مبلغ اضافی بابت آن را ندارند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برگزاری همایش گروه‌های جهادی و مردمی در هفته گذشته، عنوان کرد: در همایش بزرگ گروه‌های جهادی و مردمی که هفته گذشته طی دو روز و با همکاری بسیج سازندگی و بسیج مستضعفین کشور برگزار شد، حدود 600 نفر از داوطلبان در مورد چگونگی اطلاع رسانی به ساکنان بافت‌های فرسوده آموزش‌ دیدند.

او افزود: ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها نیز باید همایش استانی گروه‌های جهادی را ظرف دو هفته آینده برگزار کنند و بنا داریم تا مهرماه پنج رزمایش با هدف تییین بسته‌های تشویقی و به شکل آموزش‌های چهره به چهره برای ساکنان محلات هدف برگزار کنیم.

به گفته آئینی دفتر ریاست  محترم جمهور نیز اخیرا چهار مصوبه بسیار خوب برای نوسازی مسکن ابلاغ کرده است، او در این مورد توضیح داد: بر اساس یکی از بندهای ابلاغی باید با همکاری وزارت کشور و از طریق شهرداری‌ها ضمن اطلاع رسانی گسترده در سطح محلات به نظارت در صدور پروانه‌های ساختمانی این مناطق در سقف دو ماه اقدام شود. بند دیگر هم مربوط به افزایش میزان تسهیلات بافت فرسوده از محل تبصره 18 است.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین پیشنهاد داد در هر هکتار یک پروانه صادر شود که میانگین تعداد واحد در هر شهر متفاوت خواهد بود، برای مثال در شهر تهران به طور میانگین هر پروانه پنج واحد، در کلانشهرها چهار واحد، در مراکز استان‌ها سه واحد، در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت، میانگین هر پروانه 2 واحد و در در شهرهای دارای زیر 100 هزار نفر جمعیت یک واحد است.

دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار پیشنهاد داد شرایطی فراهم شود کارمندان ادارات کل  راه و شهرسازی و نیز شهرداری‌ها که فاقد مسکن هستند بتوانند در بافت‌های فرسوده صاحب مسکن شوند که این کار در یک تعامل چهار جانبه با دستگاه، بانک عامل، سازندگان و متقاضی قابل انجام است.