به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، در این جلسه تأمین سرانههای مورد نیاز ۱۳۱ پروژه در محلات حاشیهنشین مشهد با اعتبار حدود 4 هزار میلیارد تومان با نسبت سهم دستگاههای اجرایی مصوب شد.
بر اساس این مصوبه از کل مبلغ 4 هزار میلیارد تومان اعتبار وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی، وزارت راه و شهرسازی۱۷۰۰ میلیارد تومان ظرف دو سال برای ساماندهی حاشیه شهر مشهد هزینه خواهد کرد.
مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه گزارشی از وضعیت بازآفرینی کلانشهر مشهد ارایه کرد، او ابتدا با بیان این که براساس آمارهاي موجود در کل کشور در 543 شهر، مساحتی بالغ بر 141 هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری وجود دارد، تصریح کرد: این میزان شامل 2 هزار و 700 محل است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: در مشهد حدود یک میلیون و 250 هزار نفر در محلات حاشیه شهر ساکناند.
کمبودهای کالبدی
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه به کمبودهای کالبدی این کلانشهر اشاره کرد و گفت: با توجه به استانداردهای سرانه در طرح جامع مشهد حدود 980 هکتار زمین برای تامین خدمات روبنایی و زیربنایی در پهنههای حاشیه شهر مشهد نیاز است که با توجه به پروژههای تعریف شده حدود 480 هکتار آن تامین زمین و تعریف پروژه شده است.
پروژههای نیمه تمام بازآفرینی شهری مشهد
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژههای نیمه تمام بازآفرینی مشهد گفت: تکمیل 11 پروژه نیمه تمام و پرداخت مطالبات 39 پروژه مصوب ستاد بازآفرینی استان نیاز به اعتباری بالغ بر 80 میلیارد تومان دارد که درخواست تامین اعتبار از این محل ارائه می شود.
راهبردهای بازآفرینی در حوزه کالبدی
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در بخش دیگری از صحبتهای خود به بیان راهبردهای بازآفرینی در حوزه کالبدی پرداخت و اظهار کرد: برنامهریزی و اقدام در قالب برنامه اقدام مشترک به منظور تامین خدمات زیربنایی و روبنایی محلات هدف، جلوگیری از توسعه کالبدی بیرویه حاشیه شهر مشهد از طریق ایجاد کمربند سبز، جلوگیری از دست اندازی به اراضی زراعی و کشاورزی و تقویت یگان حفاظت با نظارت به موقع و ایجاد اکیپهای مشترک نظارتی با حضور دستگاههای قضایی و نظارتی از جمله راهبردهای شرکت بازآفرینی شهری به شمار می رود.
او افزود: همچنین استفاده از ظرفیت دادستانی و مجموعه قضایی جهت نظارت مضاعف و جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز، ساخت مسکن ارزان قیمت برای ساکنان محلات هدف، صدور سند برای املاک و رفع مشکلات حقوقی آن، توسعه و بهبود شبکه های معابر اصلی و فرعی محلات را می توان به این موارد اضافه کرد.
راهبردهای بازآفرینی در حوزه اجتماعی
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به راهبردهای بازآفرینی در حوزه اجتماعی گفت: شناسایی و هویت سنجی ساکنان و صدور شناسنامه با ملاحظات قانونی، اتخاذ شیوه مناسب برخورد با اتباع خارجی و تعیین تکلیف اقامت یا بازگرداندن ایشان به کشور مبدا، برنامهریزی و مدیریت مهاجرت معکوس، برنامهریزی همه جانبه و تقویت روستاهای مهاجر فرست،
تقویت زیرساختهای اشتغال و سکونت در روستاهای مهاجر فرست و توانمندسازی اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای مهاجر فرست از جمله راهبردهای در حوزه اجتماعی به شمار میرود.
درخواست از دستگاههای ملی
معاون وزیر راه و شهرسای در پایان به بیان در خواستهای این شرکت از دستگاههای ملی پرداخت و اظهار کرد: اخذ مجوز ساختار، تامین نیروی انسانی و تجهیز کامل 7 کلانتری در پهنههای مورد نظر در سال 1400 بر عهده نیروی انتظامی کشور است. علاه بر این سال آینده اخذ مجوز ساختار، تجهیز کامل و تامین نیروی انسانی 51 مرکز جامع سلامت و پایگاه بهداشتی در پهنههای مورد نظر بر عهده وزارت بهداشت قرار دارد.
رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: اخذ مجوز ساختار، تجهیز و تامین نیروی انسانی 38 مجموعه ورزشی در پهنههای مورد نظر به عهده وزارت ورزش و جوانان در سال 1400 است، ساخت 8 مجتمع آموزشی و اخذ مجوز ساختار، تجهیز و تامین نیروی انسانی 16 مجتمع آموزشی 50 کلاسه در پهنههای مورد نظر به عهده وزارت آموزش و پرورش در سال 1400 قرار دارد و اخذ مجوز ساختار، تجهیز و تامین نیروی انسانی 6 مجتمع فرهنگی، آموزشی و مذهبی در پهنههای مورد نظر در سال بر عهده وزارت ارشاد قرار دارد.
او افزود: همچنین اخذ مجوز ساختار، تجهیز و تامین نیروی انسانی 8 مرکز ساماندهی کودکان کار و اورژانس اجتماعی سطح یک و مرکز فنی و حرفهای در پهنههای مورد نظر در سال آینده بر عهده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار دارد. شرکت آب و فاضلاب کشور نیز متعهد به اجرای 250 کیلومتر شبکه فاضلاب در پهنههای هدف و احداث تصفیه خانههای مورد نیاز است.
در این جلسه همچنین پروژههای پیشنهادی دستگاهها در پهنههای سکونتگاههای غیررسمی مشهد نیز قرائت شد.