ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

محمدآئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از تهیه چهارچوب الزامات نما و منظر در نوسازی بافت‌های فرسوده در جهت اعتلای معماری ایرانی– اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران آئینی در نشست تخصصی که به این منظور برگزار شد، اظهارکرد: به موازات شتاب‌بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، بایدکیفیت ساخت و ساز نیز در این مناطق ارتقا یابدکه تمرکز بیشتر بر نما و منظر شهری محورهای اصلی این بافت‌ها خواهد بود. از سوی دیگر بافت‌های فرسوده دارای هویت مستقلی هستند که این هویت باید حفظ شود.

آئینی با اشاره به این که دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها بر اساس سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه شهرسازی موظف به اقدامی در جهت  اعتلای معماری ایرانی- اسلامی هستند و بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری از ظرفیت خوبی برای انجام این مهم برخوردارند، عنوان کرد: هدف این است طی نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری که الحمداله شتاب خوبی در کشور گرفته است و در حال حاضر بیش از 175 هزار واحد در حال ساخت است، معماری ایرانی – اسلامی نیز تقویت شود، خوشبختانه اکنون ظرفیت اجرای این کار فراهم است و می‌توان با همکاری شهرداری‌ها، بانک‌ها و دیگر نهادهای مرتبط، ضمن بها دادن به نما و منظر شهری خط هویتی این بافت‌ها را تقویت کرد تا از اغتشاش بصری در سطح شهر کاسته شود و تنوع موجود هم بر اساس نظم مطلوب و چشم‌نواز باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که بافت‌های فرسوده و ناکارآمد به دلیل دارا بودن شرایط خاص نیاز به ضوابط متفاوت در این زمینه دارد، تصریح کرد: مسایل خاص بافت‌ها در حوزه نما و منظر کمتر مورد توجه قرار گرفته است و هدف ما این است با همکاری و تأئید معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی و دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران الزاماتی برای ارتقای هویت و ایجاد نظم و هماهنگی بیشتر در سیما و منظر در راستای اعتلای معماری ایرانی- اسلامی در  نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده  چارچوب و الزامات مشخص تهیه شود.

او ادامه داد: تقویت مولفه‌های معماری ایرانی- اسلامی و نماهایی که با این طراحی شکل بگیرد، در نظر گرفتن شرایط خاص بافت و نیز طراحی عفیفانه از دیگر مواردی است که باید در تهیه الزامات نما و منظر شهری به آن پرداخته شود. البته این الزامات می‌تواند برای هر شهر و محله متفاوت باشد و هدف اصلی ارتقا هویت و تقویت هویت قبلی محلات هدف است.